• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umre, regl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umre için bende kullanmıştım. Adetime bir hafta kala başladım. Bıraktım iki gün sonra adet oldum. Ama uzun süreli kullanımlar sıkıntılı buna dikkat edin. Doktor tavsiyesiyle kullanın çünkü mescide girilmiyor mazeretliyken girememek sizi çok üzer 😉 ben kullandığımda25 yaşındaydım ve bir hafta sabah akşam şeklinde kullandım. Arkadaşım geçen sene kullandı 39 yaşındaydı ve erken menopoza girdi.Bu yüzden bir hekimle mutlaka görüşün...

Cuma namazı kılınan yerlere regliyken girilmez dini hüküm bu...

Ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Babam camide çalışıyor zaman zaman, avluda cuma namazı kılınıyor caminin içinde de. Çağırdığı zaman adet günümde avluya da giriyorum caminin içine de, çünkü babamın bir şeylere ihtiyacı oluyor götürmek zorundayım. Bu kadını dışlayan, dinden soyutlayan fetvalara inanmıyorum ben. Bizi de Allah yarattı, bizim fizyolojimiz bu. Regl iken namaz kılınmaz ama Allah hiçbir yere girmemizi engellemez. Ayrıca tek ibadet namazla da yapılmıyor, konu sahibi dualar okuyarak da ibadetini yapabilir. Eskiden adet geciktirici hap mı vardı eski kadınlar ne yapıyordu? Hap zararlı diyoruz yazık değil mi 22 yaşındaki genç kız bu kadar zararlı, doğal döngüyü aksatan bir hap içecek. 39 yaşındaki arkadaşınız bu hap yüzünden menopoza girmiş kendiniz yazmışsınız düşünün ne kadar zararlı. Allah kadın bedenine bu kadar zararlı bir hapı onaylar mı peki?

Ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Babam camide çalışıyor zaman zaman, avluda cuma namazı kılınıyor caminin içinde de. Çağırdığı zaman adet günümde avluya da giriyorum caminin içine de, çünkü babamın bir şeylere ihtiyacı oluyor götürmek zorundayım. Bu kadını dışlayan, dinden soyutlayan fetvalara inanmıyorum ben. Bizi de Allah yarattı, bizim fizyolojimiz bu. Regl iken namaz kılınmaz ama Allah hiçbir yere girmemizi engellemez. Ayrıca tek ibadet namazla da yapılmıyor, konu sahibi dualar okuyarak da ibadetini yapabilir. Eskiden adet geciktirici hap mı vardı eski kadınlar ne yapıyordu? Hap zararlı diyoruz yazık değil mi 22 yaşındaki genç kız bu kadar zararlı, doğal döngüyü aksatan bir hap içecek. 39 yaşındaki arkadaşınız bu hap yüzünden menopoza girmiş kendiniz yazmışsınız düşünün ne kadar zararlı. Allah kadın bedenine bu kadar zararlı bir hapı onaylar mı peki?
Allah bedenimize zarar vererek ona ibadet etmemizi istemiyor zaten, ama hadis-i şerif var kadınlar ay halindeyken camiiye giremezler, ayrıca mescid-i harama ve mescid-i nebeviye girmek yasak mazeretliyken umreye gidiyorum tavaf etmeye kâbeyi görmeye ama adetliyken tavaf ve say ibadetini yapamıyorsun mescide giremiyorsun bende zararı olmayan bir ilacı kullanıp ibadetimden geri kalmak istemiyorum

Allah bedenimize zarar vererek ona ibadet etmemizi istemiyor zaten, ama hadis-i şerif var kadınlar ay halindeyken camiiye giremezler, ayrıca mescid-i harama ve mescid-i nebeviye girmek yasak mazeretliyken umreye gidiyorum tavaf etmeye kâbeyi görmeye ama adetliyken tavaf ve say ibadetini yapamıyorsun mescide giremiyorsun bende zararı olmayan bir ilacı kullanıp ibadetimden geri kalmak istemiyorum
e hac nasil oluyor? benim kuzenim, halalarim , yengelerim diyanetle hacca gitti hepsi birbucuk ay sürdü. ne yapıyor regli gelen kadinlar otelde mi kalıyor? e kötü ihtimalle bir basinda bir sonunda 14 gün eksik gideceksen (ki daha kötü ihtimal stres ve hava degisikliginden daha da uzun surebilir adet) nasil haci olabilecek ki insanlar?

ben adetimi duzenlemek istedigim zaman dogum kontrol hapima devam ediyorum . normalde hap 21 gun. biraktiktan 3-4 gun sonra falan adet oluyorum. tatile vs gideceksem atiyorum 3 hap daha fazla iciyorum yeni paketten, daha gec başlıyor adetim. ama siz ne kadar oteleyeceksiniz? birkac gun neyse ama bir hafta falan tehlikeli olur

Ben dini hükümleri tartışmıyorum. Fetva bu , bende bunu yazdım. Çok zararlı olduğu konusunda hemfikiriz diğer konuda yorum yapmayı "kendimce" uygun bulmuyorum. Bu konuda karar merci değilim bu yüzden kimseyi etkilemek istemem.

Kadın doğum uzmanı ile görüşüp onun tavsiyesine uyun Allah kabul etsin inşallah hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip etsin

Sacmalama git her tarafa tabiki.
Öyle ilaclari hic bir kadina tavsiye ermiyorum hormonlarin sasar neler neler

İhrama girebilirsiniz fakat tavaf edemezsiniz
Temizleninceye kadar Mekke’de beklemeniz gerekiyor ancak o şekilde …… bilirsiniz zaten say olmaz namaz kılınmaz
İlaç olayını çok zararlı buluyorum değişik semptomları oluyormuş
Turla giderseniz eğer adetli olarak bilinirseniz tavaf etmek için bekliyorlar sizi Mekke de temizledikten sonra tavaf edersiniz diye düşündüm

Bişey verip almak için sadece teyemmüm almanız gerekiyor regli iken…. Öbür türlü hayızlı iken camiden içeri girmeniz helal değildir diye biliyorum

Maalesef reglim 1 haftayı da geçiyor 🥹 güzel dilekleriniz için çoookkk teşekkür ederim hepimize dua edeceğim inşAllah
Sağlık ocağına gidip doktora danışabilirsiniz. Primolut vardı sanki o daha masumdu. Bir araştırın sorun, doktoru dinleyin.

dini tartışmalar yasaktır, bu sebeple konu kapatılmıştır.

N nurcannnn__ hanım ilaç almadan evvel jinekologla görüşürseniz daha sağlıklı olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X