- 29 Nisan 2025
- 403
- 1.089
- 28
- Konu Sahibi nurcannnn__
Tuvaleti dert etmiyorum ki ibadetim için sıkıntı ediyorum regliyken her yeri ziyaret edemiyorsun
Neden ziyaret edilmiyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tuvaleti dert etmiyorum ki ibadetim için sıkıntı ediyorum regliyken her yeri ziyaret edemiyorsun
Cuma namazı kılınan yerlere regliyken girilmez dini hüküm bu...Neden ziyaret edilmiyor?
Cuma namazı kılınan yerlere regliyken girilmez dini hüküm bu...
Allah bedenimize zarar vererek ona ibadet etmemizi istemiyor zaten, ama hadis-i şerif var kadınlar ay halindeyken camiiye giremezler, ayrıca mescid-i harama ve mescid-i nebeviye girmek yasak mazeretliyken umreye gidiyorum tavaf etmeye kâbeyi görmeye ama adetliyken tavaf ve say ibadetini yapamıyorsun mescide giremiyorsun bende zararı olmayan bir ilacı kullanıp ibadetimden geri kalmak istemiyorumBen bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Babam camide çalışıyor zaman zaman, avluda cuma namazı kılınıyor caminin içinde de. Çağırdığı zaman adet günümde avluya da giriyorum caminin içine de, çünkü babamın bir şeylere ihtiyacı oluyor götürmek zorundayım. Bu kadını dışlayan, dinden soyutlayan fetvalara inanmıyorum ben. Bizi de Allah yarattı, bizim fizyolojimiz bu. Regl iken namaz kılınmaz ama Allah hiçbir yere girmemizi engellemez. Ayrıca tek ibadet namazla da yapılmıyor, konu sahibi dualar okuyarak da ibadetini yapabilir. Eskiden adet geciktirici hap mı vardı eski kadınlar ne yapıyordu? Hap zararlı diyoruz yazık değil mi 22 yaşındaki genç kız bu kadar zararlı, doğal döngüyü aksatan bir hap içecek. 39 yaşındaki arkadaşınız bu hap yüzünden menopoza girmiş kendiniz yazmışsınız düşünün ne kadar zararlı. Allah kadın bedenine bu kadar zararlı bir hapı onaylar mı peki?
e hac nasil oluyor? benim kuzenim, halalarim , yengelerim diyanetle hacca gitti hepsi birbucuk ay sürdü. ne yapıyor regli gelen kadinlar otelde mi kalıyor? e kötü ihtimalle bir basinda bir sonunda 14 gün eksik gideceksen (ki daha kötü ihtimal stres ve hava degisikliginden daha da uzun surebilir adet) nasil haci olabilecek ki insanlar?Allah bedenimize zarar vererek ona ibadet etmemizi istemiyor zaten, ama hadis-i şerif var kadınlar ay halindeyken camiiye giremezler, ayrıca mescid-i harama ve mescid-i nebeviye girmek yasak mazeretliyken umreye gidiyorum tavaf etmeye kâbeyi görmeye ama adetliyken tavaf ve say ibadetini yapamıyorsun mescide giremiyorsun bende zararı olmayan bir ilacı kullanıp ibadetimden geri kalmak istemiyorum
Ben dini hükümleri tartışmıyorum. Fetva bu , bende bunu yazdım. Çok zararlı olduğu konusunda hemfikiriz diğer konuda yorum yapmayı "kendimce" uygun bulmuyorum. Bu konuda karar merci değilim bu yüzden kimseyi etkilemek istemem.Ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Babam camide çalışıyor zaman zaman, avluda cuma namazı kılınıyor caminin içinde de. Çağırdığı zaman adet günümde avluya da giriyorum caminin içine de, çünkü babamın bir şeylere ihtiyacı oluyor götürmek zorundayım. Bu kadını dışlayan, dinden soyutlayan fetvalara inanmıyorum ben. Bizi de Allah yarattı, bizim fizyolojimiz bu. Regl iken namaz kılınmaz ama Allah hiçbir yere girmemizi engellemez. Ayrıca tek ibadet namazla da yapılmıyor, konu sahibi dualar okuyarak da ibadetini yapabilir. Eskiden adet geciktirici hap mı vardı eski kadınlar ne yapıyordu? Hap zararlı diyoruz yazık değil mi 22 yaşındaki genç kız bu kadar zararlı, doğal döngüyü aksatan bir hap içecek. 39 yaşındaki arkadaşınız bu hap yüzünden menopoza girmiş kendiniz yazmışsınız düşünün ne kadar zararlı. Allah kadın bedenine bu kadar zararlı bir hapı onaylar mı peki?
Kim yasaklamış? Kuran'da öyle bir ayet yok.Kâbeye girmek yasak adetliyken, ve Medine’de mescid-i nebeviye girmek yasak yani say yapamıyorsun tavaf edemiyorsun ibadetten geri kalınıyor
Bişey verip almak için sadece teyemmüm almanız gerekiyor regli iken…. Öbür türlü hayızlı iken camiden içeri girmeniz helal değildir diye biliyorumBen bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Babam camide çalışıyor zaman zaman, avluda cuma namazı kılınıyor caminin içinde de. Çağırdığı zaman adet günümde avluya da giriyorum caminin içine de, çünkü babamın bir şeylere ihtiyacı oluyor götürmek zorundayım. Bu kadını dışlayan, dinden soyutlayan fetvalara inanmıyorum ben. Bizi de Allah yarattı, bizim fizyolojimiz bu. Regl iken namaz kılınmaz ama Allah hiçbir yere girmemizi engellemez. Ayrıca tek ibadet namazla da yapılmıyor, konu sahibi dualar okuyarak da ibadetini yapabilir. Eskiden adet geciktirici hap mı vardı eski kadınlar ne yapıyordu? Hap zararlı diyoruz yazık değil mi 22 yaşındaki genç kız bu kadar zararlı, doğal döngüyü aksatan bir hap içecek. 39 yaşındaki arkadaşınız bu hap yüzünden menopoza girmiş kendiniz yazmışsınız düşünün ne kadar zararlı. Allah kadın bedenine bu kadar zararlı bir hapı onaylar mı peki?
Sağlık ocağına gidip doktora danışabilirsiniz. Primolut vardı sanki o daha masumdu. Bir araştırın sorun, doktoru dinleyin.Maalesef reglim 1 haftayı da geçiyorgüzel dilekleriniz için çoookkk teşekkür ederim hepimize dua edeceğim inşAllah