Umudunu korumalı miyim kaybetmeli mı ? İçim parça parça

mavigk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
182
20
118
Sakarya
Kızlar dini icerikli konu açmak yasak olduğu için o konuya giremiyorm ama geçmiş konularima bakarsanız sorunumu anlarsınız bu derdi sıkıntıyı yaşayan eminim çok vardır
Ben artık bu çıkmazı düşünmekten yılmak üzereyim.. içim parça parça parçalanıyor bı yandan diyorum ikna edebilirim bir yandan diyorum annemin on yargısını kiramam..
Buradan açıkça anlatamıyorum yasaktan dolayı ama gerçekten bu durumu yasayanlar bana mesajda atabilir nolursunuz yardım edin

Buyu meselesi mi ?? Yasak icerik ne ?? Gecmise donuk konulara bakmak pek huyum degil malesef

Canım canı sevdiğim adam.. diğer yandan ailem ve mezhep farkliligi.. bu içerik yasak olduğu için yazmadim diğer konumda var detaylıca ama o konuya giremiyorum
Buyu meselesi mi ?? Yasak icerik ne ?? Gecmise donuk konulara bakmak pek huyum degil malesef

Canım canı sevdiğim adam.. diğer yandan ailem ve mezhep farkliligi.. bu içerik yasak olduğu için yazmadim diğer konumda var detaylıca ama o konuya giremiyorum
On yargili insanlardan nefret ediyorum.. durumunu sartlarini aile yapini bilmedigim icin birsey diyemeyecegim. Ins hakkinda hayirlisi olsun

Konu ne bilmiyorum ama hep hatırlayın; çaresizseniz çare "sizsiniz". Umudunuzu kaybetmeyin.

Konu ne bilmiyorum ama hep hatırlayın; çaresizseniz çare "sizsiniz". Umudunuzu kaybetmeyin.
Tek temennim bu ve sabretmek..Şuan okulum var öyle evde oturup depresyonda olmasamda geleceği düşününce içim yanıyor bir anda gözyaşlarına boğuluyorum sürekli sürekli..

Ben sunniyim nisanlim alevi. Ailem "insan olsun onemli olan o" dedi ancak cevrem surekli bu konuyu gundeme getiriyor. Anlasabilecek misiniz vs vs tikiyorum ben de agizlarina lafi.

Yani zaten inanan birey durup bunun icin insan ayrimi yapmaz. Nasil ikna edersin bilmiyorum ama pes etme derim. Tabii bunun disinda ailenin sorun ettigi bi'sey yoksa...

Sunu soyleyeyim ben ve esimde oyle. Severseniz cozersiniz. Ama ayaklarinizin yere saglam basmasi lazim. Yemin ediyorum bazi seyleri duymuyor ve gormuyorum.

Ve gercekten kultur farkli. Yoruluyormuyum hem de deli gibi. Normalinden 5kat efor harciyorum.

Siz bilirsiniz. Yapabiliriz sevdigimle dersen, Yol senin, ask senin, hayat senin.

Nişanlınız nereli ? Aynı memleketten misiniz?
Ben Aleviyim eşim Sünni
Farklı kültür evliliği açıkçası Gül bahçesi değil. Ama sevginizden uyumunuzdan ve karşınızdakinin karakterinden eminseniz neden olmasın?
Çevreyi boşverin, evlenecek olan sizsiniz. Bu günler geri gelmeyecek, tadını çıkarın.

Erkek arkadaşım o mezhebe mensup değil aslında o farklı düşünüyor bu konularda bilgisi dersi yok o mezhebe göre de yaşamıyor bana dediği şey de bu bilmediklerimi öğret ben öğrenmeye hazırım diyor yani onun için hiç bir korkum yok ama ailemin önyargısı sırf mezhebin adından dolayı bu şekilde bir yaklaşım var erkek arkadaşım değil daha çok ailesi bu duruma mensup bende sevgimi bir hiç harcamak istemiyorum

Sunu soyleyeyim ben ve esimde oyle. Severseniz cozersiniz. Ama ayaklarinizin yere saglam basmasi lazim. Yemin ediyorum bazi seyleri duymuyor ve gormuyorum.

Ve gercekten kultur farkli. Yoruluyormuyum hem de deli gibi. Normalinden 5kat efor harciyorum.

Siz bilirsiniz. Yapabiliriz sevdigimle dersen, Yol senin, ask senin, hayat senin.
Ben onların yanında bulundum yani ailesinin farklı yaptığı bir durum yok bu mezhebi inançtan çok görüş olarak benimsemiş bir insan o yüzden bir cekincem de yok ama önyargıyı kiramamaktan korkuyorum çünkü dünya iyisi bir insan beni çok seviyor bende onu çok seviyorum

Ateist mi anlamadım?

Seviyorsan sevilmeye layıksa oda seviyorsa gerisi teferuat bana göre

Kapını kapatınca evine hiçbir ailevi sorun taşımayacağına eminsen, kendinde ve erkek arkadaşında bunu görüyorsandevam et. Kültür mezhep farkı ne yazık ki bizim toplumumuzda hala daha mesele oluyor.

Kapını kapatınca evine hiçbir ailevi sorun taşımayacağına eminsen, kendinde ve erkek arkadaşında bunu görüyorsandevam et. Kültür mezhep farkı ne yazık ki bizim toplumumuzda hala daha mesele oluyor.
Bundan tabiki emin olamam ama o çocukluğundan beri hep sıkıntılarla uğraşmış bir insan bi ses yükselmesine bile tahammül etmez hep mutlu olalım ister kuracağımız yuvada da böyle onun açısından hiç bir sorunum yok kendisininde kabul ettiği yanlışlar var ama şuan hep değiştirmeye uğraşıyor onun çabasının karşısında ben onu nasıl bırakayım

Cevabı tamamen sen ve sevgilinde. Eğer siz bu farklılığı ailenize yansitmayacaksaniz bence bir sıkıntı yok. Tam bilgim yok benim ama bi arkadaşımın başına gelmişti. Bana demişti ki beraber sahur yapamicakmiyiz tuttuğumuz oruçlar bile farklı demişti. Sanırım bazısı ramazanda da tutuyor ama bazısı sadece başka bir dönemde olan oruçlarını tutuyor. Önemli olan anlasabilmeniz ve iki aileyide kulturlerinide evinizden uzak tutabilmeniz

Cevabı tamamen sen ve sevgilinde. Eğer siz bu farklılığı ailenize yansitmayacaksaniz bence bir sıkıntı yok. Tam bilgim yok benim ama bi arkadaşımın başına gelmişti. Bana demişti ki beraber sahur yapamicakmiyiz tuttuğumuz oruçlar bile farklı demişti. Sanırım bazısı ramazanda da tutuyor ama bazısı sadece başka bir dönemde olan oruçlarını tutuyor. Önemli olan anlasabilmeniz ve iki aileyide kulturlerinide evinizden uzak tutabilmeniz
İşte ben bu durumdan eminim tek dert ailemin inanması erkek arkadaşım zaten o mezhebe mensup değil ve ona göre yaşamıyor bir sorunum olmayacağını düşünüyorum ben biliyorum ama ailem çocuğun beni kandırdığını öyle şey olmayacağını sanıyor

İşte ben bu durumdan eminim tek dert ailemin inanması erkek arkadaşım zaten o mezhebe mensup değil ve ona göre yaşamıyor bir sorunum olmayacağını düşünüyorum ben biliyorum ama ailem çocuğun beni kandırdığını öyle şey olmayacağını sanıyor
Ailen doğru söylüyor olablir. Bazı erkekler yapıyor bunu evlenene kadar herşeye okey evlendikten sonra pirrrr değişiyor

Back
X