Umursanmiyorum

Mericeyncim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
164
73
28
hanimlar ben cok enerjik güler yüzlü yumuşak mizaclı biriyimdir.her zaman karsi tarafa anlayışlı davranan alttan alan taviz veren benimdir.bu yuzden yakin çevrem bile beni kırmaya korkmaz.kirdiktan sonra özür dilemeye bile layık görmez.bugun sevdiğim bir arkadaşım tarafından azar yer gibi oldum bi dikkatsizligim yüzünden ama ne olursa olsun bağırmaya hakki yok.kirildigimi belli ettim ancak degil özür dilemek trip atıyor bana.cok icerledim oyle üzgünüm ki suan demek ki hiç degerim yok kimsenin gözünde saygı yok bana karşı.ne yapayım benim de huyum.bu yumuşak huysuzum ama bu kimsenin bana saygısızlık yapmaya hakkı olduğu anlamına gelmiyor.ne yapmaliyim nasil saygı görürüm?

hanimlar ben cok enerjik güler yüzlü yumuşak mizaclı biriyimdir.her zaman karsi tarafa anlayışlı davranan alttan alan taviz veren benimdir.bu yuzden yakin çevrem bile beni kırmaya korkmaz.kirdiktan sonra özür dilemeye bile layık görmez.bugun sevdiğim bir arkadaşım tarafından azar yer gibi oldum bi dikkatsizligim yüzünden ama ne olursa olsun bağırmaya hakki yok.kirildigimi belli ettim ancak degil özür dilemek trip atıyor bana.cok icerledim oyle üzgünüm ki suan demek ki hiç degerim yok kimsenin gözünde saygı yok bana karşı.ne yapayım benim de huyum.bu yumuşak huysuzum ama bu kimsenin bana saygısızlık yapmaya hakkı olduğu anlamına gelmiyor.ne yapmaliyim nasil saygı görürüm?
Ne kadar çok taviz verirsen o şekilde kalıyor. Benim de aynı sorunum var. Kimseyi kıramamak yalnızlıktan korkup yaptığımı düşünüyorum. Artık mesafe koydum arkadaşlarla arama. Eğer çok yakınsa biliyordur huyunuzu. Ve maalesef cepte görüyorlar. Ne yaparsam yapayım gitmez modundalar. Ama bir gün sabır taşıyor. En güzeli kimseye fazla anlam yüklememek. Mesafe her zaman iyidir. Herkes yerini haddini bilir.

Bende çok açık sözlüyüm ve kırıcıda olsa ne hissettiğimi açıkça söylemekten sakınmam. Tabi bazı istisnalar dışında. Örneğin bazı insanların hatalarını görüp hemen yüzlerine vurmak yerine daha farklı şekilde hatalı olduklarını söylemeye çalışıyorum. Önceden böyle değildim , düşüncesizce pat diye söylerdim. Ama insan zamanla yaşayarak kendini düzeltebiliyor . Napayım ben buyum demek bence yanlış . Grup terapisi var . Tavsiye ederim . Davranış bozukluklarının üstüne giderek alıştırma yapıyorsun , ve kendini daha iyi tanıyorsun bu terapi sayesinde .

Bu konuda tulay kokun sinirlar videolarini izleyebilirsiniz.
İnsanlar sizin sinirlariniz oldugunu bilmeli.
Tavrinizi koyun ama baktiniz hala o kisi etrafinizdaki o kisi kimse artik, hala trip atmaya devam ediyor, o onun sorunudur, mesafenizi koyun.
Herkesi duzeltemeyiz ama kimin bize nasil davranacagini az cok belirleyebiliriz.

Kişi kendi değerini kendi belirler.
Çok taviz veren bir yapınız varsa insanlar bundan istifade eder ne yazık ki.
Kendinizin de dediği gibi hakkı olmadığını düşünüyorsanız buna hakkın yok diyeceksiniz açık açık. Neden kendinizi üzesiniz bir başkasının fevri tavrı yüzünden?
İnsanları kaybetme korkunuz var sanıyorum.
Sınırlarınızı çizin ve çevrenizdekiler bunu görsün inanın bu kimseyi kaybettirmez

Yumuşak yüzlü ve kibar olmak başka, haketmediğiniz muameleye eyvallah demek başka.
Bence kaybetme korkunuz var, hata yapmış olsanız dahi biri size bağırdığında ‘ne cürretle bunu yapıyorsun, hata yaptım ve özrümü diledim bitti, haddini bil’ demeniz gerekiyor.

yaşın kaç? keanu reeves seviyosan en az 28 sin gibi ama bilemedim.
bir kaç defa trip at konuşma.
kimse kırmaya cesaret edemez.

yaşın kaç? keanu reeves seviyosan en az 28 sin gibi ama bilemedim.
bir kaç defa trip at konuşma.
kimse kırmaya cesaret edemez.
Ne güzel bir saptama 33 yaşındayım.valla konuşmamayı da denedim ama bu defa kaybettim o insanları.kimse aman mericeyni kaybetmeyelim demedi.Beni kaybetmekten korkmuyor kimse.varligimda yokluğumda bir sanirim.

Ne güzel bir saptama 33 yaşındayım.valla konuşmamayı da denedim ama bu defa kaybettim o insanları.kimse aman mericeyni kaybetmeyelim demedi.Beni kaybetmekten korkmuyor kimse.varligimda yokluğumda bir sanirim.

keanu yu ben de çok severim 30 ların başındayım.
konuşmazsan eğer bir iki işlerini yapmazsan savsaklarsan bir iki de ters yaparsan saygı duyarlar.
insanoğlu ne yazık ki kötulukten anlıyor ben bunu bir 4-5 yıldır anladım.

Saydığınız özellikler kendine saygı duymayan birini anlatıyor kardeş. Sınırı ve çizgisi olmayan kişiler bol bol kırılırlar. Yalnız kalmayı dahi göze alarak hayır demeyi öğrenin ve insanlarla aranıza çizgi çekin uyarın kızın bol bol hayır deyin gerçekten ne istiyorsanız onu muhatabınıza söyleyin. Siz size saygı duymadan önce başkasından saygı beklemeyin. Bol şans

Yumuşak huylulukla uysal koyun olmak farklı şeyler. Damarınıza basanı sınırınızı ihlal edeni usulünce uyarmazsanız böyle oluyor malesef. Ben böyleyim deyip geçmemelisiniz değiştirmelisiniz bu durumu. Yoksa hep üzülürsünüz.

aynı duyguları yaşıyoruz aslında. gerçi bu devirde kimse kimsenin umrunda değil. çıkarı varsa arkadaşlar yoksa da yoklar bu kadar.

Ilk once yeni sayfa açmak için sizi ezen insanlardan uzak durmalisiniz. En azindan kendine değeri kazanana kadar. Mesela ilk siz yazmayin. Mesajlaşmalari kisa tutun. Cevaplari hemen yazmayin gibi. Görüşmeleri azaltin. Mesela 1 ay gibi zaman verin kendinize. Uzak durduğunuz muddetde bir suru psikoloji eğitim içerikli vidyolar izleyin. Mesela ozguven nasil kazanilir, hayir demek falan gibi. Yutubda bir sürü var. Izledikce uygulamaya başlayin. Bu konuda biiii sürü kitao var. Heryerden elde ede bileceğiniz. Arkadaslarimi nasil memnun ederim değil ben kendimi nasil memnun ederim diye düşünmelisiniz. Size saygi gostermeyen insanlari birbir çikarin hayatinizdan tek ve öz arkadaş, az ama kaliteli çevre yapmaya çalişin. Sizi ezen insanlarla iletişimi azaltin. Hayatinizda yeri olmayacak kadar gereksizse cikarjn gitsin. Yani bir sozle kendinizi, dusuncenizi ve çevrenizi değistirin. Bütün bunlar dusunmekle olmuyor yavaş yavaş gayret gostermekle oluyor

En guzeli mesafeli ve kendinden odun vermeden davranmak aksi hep sizi uzecektir.

Ben de böyleyim ve değiştirmeye çalışıyorum. Aşırı fedakarlık sorumluluğa dönüşür. Sonra da karşı taraf der ki kardeşim ben senden istemedim yapmasa idin. Böyle insanlar kendini değersiz gördüğü için bu şekilde davranıyorlar. Konu ile ilgili bir video atayım bence izle faydası olur umarım: Aşırı Fedakarlık

Bende böyleydim susardım genelde baktım olmuyor hep alttan al hep sus ses çıkarma aman onunla aram bozulmasın aman şöyle olsun fln ama artık değiştim. Valla şuan herkesle mesafeliyim bir çok insanla arama mesafe koydum hatta en yakın arkadaşlarıma bile sallıyorum 10 kişiden kala kala 3 kişi kaldı canlarım:) iyi de oldu. Bir yerde okumuştum sen kaldırabiliyorsan onlarda kaldırabilir. Gerektiğinde hayır demeyi bilmek lazım. Hep kabul edip evet dersen kıymet ve değerin olmuyo.. Sen kendi sınırını çizmezsen alanına giren çıkan çok olur. Bak bunun en buyuk örneği bizim şirketteki çaycı abla mutfağa girişimiz yasak pandemiden dolayı onun vermesi gerekiyor çayları ama o vermediği için herkes mutfağa girip çıkıyor söyledik ben kimseye gelmeyin diyemem dedi o zaman bi daha şikayet etme dedik.. mutfak onun alanı sınırı dşyeceği tek şey arkadaşlar yasak ben size vereyim Hee bu durum onunda işine geliyor 🤭

Back
X