Üniversite ev telaşı

Zengin Ama Mutlu

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
6.546
8.031
773
Merhabalar, sizlerden bir kaç fikir,öneri isteyeceğim kızlar
Biraz gecikmeli de olsa deniz kıyısı bir şehirde üniversite kazandım.
Yurtta kalmayı düşünmüyorum. Ev tutacağım.
Eşyalı dairelere baktım fakat eski evler,eski eşyalar ve kiralar çok pahalı aklıma pek yatmadı.
Boş bir daire kiralayıp içine az ve öz eşya koymak daha mantıklı geldi. Bir yandan da sıfır ev herseyi dizmek zorundayım en ufak seye kadar diye düsünüyorum. Bu sefer de agır gelmesınden korkuyorum.
Okul açıldıgında yanıma bir de ev arkadası bulmayı planlıyorum.

Sizlerden istediğim fikir ise boş bir evi nasıl güzel bir şekilde dizayn edebilirim.
Tecrübeleriniz ya da içgüdülerinize dayanarak bir kaç dizayn önerisi isteyecektim.. :13:

Orda yaşayacaksın senelerce birkaç parça eşyayla olmaz o iş .
Koltuğuydu halısıydı ütüsüydü tost makinasıydı tencereler onlar bunlar çok masraflı .
Aramaya devam et bence elbet iyi bir şeyler çıkar baştan ev kurmak çok zorlu bir durum .
Evlenirken 2 aile bile zar zor yapıyor bunu ki tek başına yapmayı hiç düşünme derim .
Bir ev bul rahatça yerleş napcan .

Hayırlı olsun arkadaşım hangi şehirde üniversiteyi kazandın ev kiralı nasıl pahalımı ucuz mu ben olsam eşyalı tutmam evin içi eşyalı oldumu kira fiyatlarını yüksek tutabilirler 1+1 ev tutarım ufak tefek eşyalar alırım bir adet çekyat bir adet baza,çalışma masası ve küçük bir elbise dolabı birde küçük bir televizyon alır koyardım daha ucuza gelir.Beyaz eşya olarakta set üstü bir ocak küçük bir buzdolabı ve çamaşır makinesi alırsın ucuz yollu olarak eger ev arkadaşı bulursan eşya parasını bölüşürsün.

Tek başına ev idare etmek zordur mutlaka. En azından bir arkadaş bulabilirsen senin için daha uygun olur.Ailenin durumu karşılayabiliyorsa rahatlık açısından iyidir tabi.Ben İstanbuldayım ve tek başıma eve çıkmak hayal gibi
Eşyalı ev bulman daha iyi ama.En azından bir çamaşır makinası alsan spotçuda en az 300 buzdolabı en ufağı bile 200-250 desen ocak fırın vs de en ucuz 300-400 artı ev döşemek epey zor.E sonuçta öğrenci evi çok lükse gerek yok benim bazı arkadaşlarım eve çıkmıştı komşular filan eski eşyalarını vermişti atılacak olanları.
Güzel heyecanlar bunlar.Hayırlısı olsun

ille de eşyalı tutmam diyorsan, odana bir kumaş gardolap, bir çalışma masası, bir yatak, salona da bir çekyat yeter. üniversitelerin çevresinde çok sayıda ikinci el eşyacı oluyor. seninkinin etrafında da illa ki vardır. bunlar işin kolay kısmı. hadi kıyafetlerini de yıkama merkezlerinde yıkatsan haftada iki haftada bir toptan. ama buzdolabıyla ocak seni zorlar. yine yerini bulduktan sonra çok çok ucuza kapatabilirsin ama araştırman gerek. ankaradayım ben mesela 6 halıyı 200 liraya alabiliyorsun. milyonculara girsen bi tabak takımı 40-50 lira. bir makarna bi pilav tenceresi alsan 10 20 liraya tencereler var. yani istedikten sonra bir iki aylık özel yurt parasıyla tüm ev eşyalarını alabilirsin. eğer üç odalı ev tutarsan iki odaya da arkadaş alırsın. eşyalar senden olduğu için kiralarını daha fazla öderler. oh mis. hatta şöyleleri de var. mesela ev tutan öğrenci komple evini döşüyor. çıkarken toptan satıyor çok çok cüzi bir rakama. öyle şeylere de denk gelebilirsin.

mesela bak sahibindene girdim on liraya çalışma masası bez giysi dolabı 5 çekmeceli komodin, 40 liraya iki gözlü ocak, ücretsiz eşya verenler, 20 liraya 40 liraya çekyat vs bir sürü şey var. sadece bulunduğun şehri seçersen bir zararın da olmaz elden alırsın, yani bilmediğin insana para yollama derdin olmaz.

bence kazandığın şehirde evden ziyade apartlara bakabilirsin aslında. bende üniversite okuyorum ama hala yurtta kalıyorum sene inşallah aparta çıkmayı düşünüyorum. evin boş olması içini kendimizin dolduracağını düşünmem bile beni zora sokuyor.bide bunun internet açtırması doğalgaz açtırması fatura derdi falan oluyor. apartlar yurtlara göre biraz daha ucuz ama evlere görede hemen hemen aynıya gelen biraz daha pahalıya da gelebilir tabi bulunduğun şehire göre. ben hani yurtta kalmak istemiyosan bile apart taraftarıyım şahsen.

Ben de Ankarada tek kalıyorum, eşyalı evde. 24 saat güvenlik geziyor 5 apartmanlı site. Bir de Çayyolunda olmasına rağmen fiyatı uygun.

Biraz daha araştırmalısın bence

canım hayırlı olsun. bende yeni bitirdim okulu. sana tavsiyem öncelikle kendine içine sinen bir öğrenci apartı bul en az 1 yıl orda kal yani okuldaki çevrendeki insanları tanıyıp ev arkadası olmaya karar verene kadar. o sürede anlaşabildiğin birini bulabilceğini düşünüyorum. daha sonra eşya işine falan bakarsın. ayrıca spotta olsa alcağın eşyalar oldukça masraflı olcaktır. hemde okul sonuçta apartta ihtiyacın olan her eşyan olcağı için rahatta edersin. tabiki karar senin tekrar hayırlı olsun

Boş ev bence daha mantıklı eşyalı olanlara kendi yaşadıkları yere sokamayacakları eşyaları bırakıp üstüne kirayı arttırıyorlar eşyalı diye.Eşya konusunda da eline iyi bir miktarda para geçmicekse önce temel şeyleri halledip sonra yavaş yavaş diğerlerini alman daha mantıklı. Mesela baza yerine önce sadece yatak kısmını almak gibi

İkinci önerim çekyat alma muhtemelen 4 yıl boyunca aynı evde kalmayacaksın ve muhtemelen taşınırken koskoca çekyatı götürmek istemeyip orada bırakacaksın o yüzden çekyat koltuk vs için ev arkadaşı bulana kadar bekle en azından alıcaksanız fiyatını bölüşüp alın. Ki zaten geneldee minderler daha çok kullanılıyor istediğin gibi yayılabildiğin için daha rahat oluyor. Ben kendi evimde en çok kalorifer yanındaki minder köşesiyle sehpayı kullanıyordum arkadaşlarım geldiğinde koltuklara dizilip oturmaktan daha güzel geliyordu büyük yemek masası olmasına rağmen yemeğimi çalışmalarımı da orda yapıyordum hep. Aynı şekilde başka bir arkaşımın evinde de bavullardan sehpa yapıp etrafına minderler attığı küçücük bir hol vardı çekyatlı mekyatlı bi oturma odaları olduğu halde biz hep orda takılırdık.

Buarada evi arkadaş beklemeden tutman da bence mantıklı bir fikir. Ev arama bulma yerleşme aşamaları kalabalıkla çok gerginleşiyor, sen tut istediğin gibi evi yerleş daha sonra oda için ilan verdiğinde hemen bulursn zaten arkadaş.

eşyalı evin kiraları daha fazla oluyor.bence boş eve 2.el eşya alıp bi kaç ay taksitle ödesen daha çok kara geçersin diye düşünüyorum.ben öğrenciyken eve çıktığımda sadece bır dolap bır halı ve tv vardıı evde:) annem evdeki tabak çanaklardan verdi,teyzem çarşaf arkadaşım eşya,ikinci el çamaşır makinası filan derken kısa sürede toparlanmıştı evim.ev sahibi eşyam bozuldu filan derdiyle uğraşacağına bence ucuz bi yolla ve daha ucuz bir evle halledebilirsin.

https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hphotos-ak-prn1/s720x720/521625_266584753478542_1022364562_n.jpg

https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak...0x720/1001474_309237379213279_349647373_n.jpg

https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-c.ak...s720x720/1160_301474429989574_958210834_n.jpg

canım sadece ilk yorumunu okuyup yazıyorum bunları yazmış olanlar vardır belki ama :)

ilk olarak yatak yorgan vs halledeceksin zaten mutfak içinde bu birmilyoncu derdik biz önceden oraların adına ıvır zıvır herşeyin satıldığı yerler varya oralardan gerekli mutfak malzemelerini oldukça ucuza alabilirsin zaten ev arkadaşında yarısını alacak laptopun varsa tvyede ilk başta ihtiyaç duymazsın zamnlada yavaş yavaş halledersin herşeyi eğer arada çok fiyat farkı varsa boş eve ççıkman daha mantıklı tabi

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Şehir olarak yalova da okuyacağım. Evi tuttuktan sonra ev arkadası bakacagım. Yalnız olarak üstesinden gelemem diye düşünüyorum. Yalova da eşyalı evler hem cok eski hem de pahalı. Hiç içime sinmedi bir kaç eve baktım..

Dediğiniz gibi spotculardan beyaz esya düsünüyorum. perdeler için ikeadan kumas alıp kendim yapabilirim. Halı olarakta zaten şöyle küçük bir halı salon için o da ikeada uygun fiyata vardı.

İşte böyle birşeyler düşünüyorum

Demir karyola al bir tane ikinci elcilerden bulursan daha iyi yatağını sıfır alırsın yada evde fazla yün yatak varsa getir demonte bir kitaplık 50-60 tl bez dolap 40-50 tl bide plastik masa ve sandalye ile çalışma masasınıda halledersin. Halı ocak fırın tencere perde bunları akrabalarına sor eski kullanmadıkları vardır yoksada perdeciden parça perde alırsın iki gözlü set üstü ocak alırsın bir iki ufak tencere tava bide ufak çaydanlık işini görür bardak çanak kasık bunlarıda bir milyoncudan alabilirsin buzdolabını da 2. El al çamaşır makinasına gelince bence 1 -2 ay onsuz idare edersin şimdi çok masrafım olur diyosan onu alma. Fırın da aşırı gerekli bir şey değil bence ama ille alırım diyosan 50-60 arasına sıfır fırın bulabilirsin şimdiden kolay gelsin sana :)

İkeadan kumaş alma çok mantıksız olur. Belki bilmiyorsun ama bursa tekstil cenneti diye geçer. İkeadakinden çok daha çeşitli ve ucuz kumaşlar bulabilirsin merkezdeki kumaşçılardan. Modern desenli şeylerde satıyorlar, istanbul figürleri vs. gibi. Doğal olarak yalovada da vardır diye düşünüyorum ama yoksa bile max. 1 saatlik yolla bursa merkeze gidip perdeler yatak örtüleri koltuklar minderler vs. İçin ucuz kumaşlar alıp dönebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…