Üniversite hayatım icime sinmiyor

Misamisa

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
34
11
8
24
Merhaba, bu actigim ilk konu. Su an 1. Siniftayim, gecen yil da hazirlik okudum. Bastan anlatayim, benim okul hayatim hep iyi geçti ve yuksek hedeflerim oldu. Lisede, 11 ve 12. Sinifi seçtiğiniz bolume gore okuyorsunuz ve ben sectigim bölümden hic pisman olmadim. Ancak sinifa ve hocaya asla alisamadim, bu uzun bi konu bile olur. Zamanla derslerim biraz kotuye gitti. Hem ogretmen/sınıf arkadaşları hem ailemden kaynakli. Ben de o sartlarda bisey yapamayacağımı düşünerek mezuna kalmaya kararliydim ama ayni yil uni.ye gittim. Kendimi diger yil gidicem diye odaklamis ve pek çalışmamıştim bile. Istedigim bölüm çıkmıştı ve evde artik kalmak istemiyordum, biraz da sevgilim icin o yil uniye basladim pisman olacagimi bile bile. En basindan beri nasılsa baska okula giderim diyordum.Kucuk bi sehirde okuyorum, okudugum yer de o kadar kalabalik degil, en azindan erasmusa giderek bunu degerlendirmis olurum dedim. Erasmus sinavini ve mulakati gectim ama dikkatsizligim ve salakligim sonucu bu is yatti. Simdi de korona var ve zaten kazansaydım bile gidemezdim. Diger yil tekrar erasmus denemeli miyim yoksa zaman kaybetmeden baska okula mi geçmeliyim? Bi yandan seneye kadar bu hastalıktan kurtulur muyuz o da belli değil.

Bence Erasmusu dene
Bölümün ne bilmiyorum ama zamanla alışıp sevebilirsin
Bende sen gibiydim şuanda mesleğime aşığım

Okudugun bölüm içine sinmiyorsa devam etme.Belki zoraki bitirirsin yalnız sevmediğin bir meslekle yaşamak zor .Boşa vakit kaybetme derim.

Anladığım kadarıyla bölüm değil şehirle sorunun var. Ben olsam bitirirdim.

Şöyle bir durum var sevdiğin şeyden soğutabilir insanlar seni her zaman. 🤷🏻‍♀️
Öğretmenlik vs. gibi bir meslek de sevmeden yapılmaz.

erasmusu kesinlikle ve kesinlikle ve her koşulda yapmalısınız. insana 5 yılda üniversitenin katamayacağı her şeyi katar. muhakkak gidin, gideceğiniz yerin dilini de az çok kapın. ke sin lik le

erasmusu kesinlikle ve kesinlikle ve her koşulda yapmalısınız. insana 5 yılda üniversitenin katamayacağı her şeyi katar. muhakkak gidin, gideceğiniz yerin dilini de az çok kapın. ke sin lik le
Tabi ki ama bu sene oldugu gibi diger sene de iptal olur mu bilmiyorum

İki seçenek de makul bence. Bu sene okul değiştirip bir dahaki sene erasmus deneyebilirsiniz, virüs açısından daha rahat olur hem.

Sırf Erasmus için sevmediğim bir okulda asla kalmazdım. Güzel bir tecrübe ama yurtdışı deneyimi için başka yollar da var. Bir de bölümünüzü sevdiğinizi yazmışsınız, bölüm için okula ve şehire birkaç sene daha katlanmayı hiç düşünmüyor musunuz?

Sırf Erasmus için sevmediğim bir okulda asla kalmazdım. Güzel bir tecrübe ama yurtdışı deneyimi için başka yollar da var. Bir de bölümünüzü sevdiğinizi yazmışsınız, bölüm için okula ve şehire birkaç sene daha katlanmayı hiç düşünmüyor musunuz?
1 yil daha olabilir belki ama cok zaman kaybetmek de istemiyorum. Zaten farkli okula gidersem de bolum ayni olur
Cevap icin teskkurler bu arada:)

Merhaba, bu actigim ilk konu. Su an 1. Siniftayim, gecen yil da hazirlik okudum. Bastan anlatayim, benim okul hayatim hep iyi geçti ve yuksek hedeflerim oldu. Lisede, 11 ve 12. Sinifi seçtiğiniz bolume gore okuyorsunuz ve ben sectigim bölümden hic pisman olmadim. Ancak sinifa ve hocaya asla alisamadim, bu uzun bi konu bile olur. Zamanla derslerim biraz kotuye gitti. Hem ogretmen/sınıf arkadaşları hem ailemden kaynakli. Ben de o sartlarda bisey yapamayacağımı düşünerek mezuna kalmaya kararliydim ama ayni yil uni.ye gittim. Kendimi diger yil gidicem diye odaklamis ve pek çalışmamıştim bile. Istedigim bölüm çıkmıştı ve evde artik kalmak istemiyordum, biraz da sevgilim icin o yil uniye basladim pisman olacagimi bile bile. En basindan beri nasılsa baska okula giderim diyordum.Kucuk bi sehirde okuyorum, okudugum yer de o kadar kalabalik degil, en azindan erasmusa giderek bunu degerlendirmis olurum dedim. Erasmus sinavini ve mulakati gectim ama dikkatsizligim ve salakligim sonucu bu is yatti. Simdi de korona var ve zaten kazansaydım bile gidemezdim. Diger yil tekrar erasmus denemeli miyim yoksa zaman kaybetmeden baska okula mi geçmeliyim? Bi yandan seneye kadar bu hastalıktan kurtulur muyuz o da belli değil.
Üniv. hayatı hep öyle. Tam alıştım dersin mezun olursun. Fazla da kafana takma bir şekilde geçip gidiyor. Üniv. arkadaşlıkları da kalıcı değil zaten.

Notların yüksek ise yatay geçiş yapabilirsın.en azından istediğin yerde okursun gelirse eger

Bize neden soruyorsun? Hatan belli,kendi istediğini değil başkalarının istediğini yapıyorsun. Ne istersen onu yapmalısın bence. İnsanın işi yaparken sıkılmayacağı,parasının da kendisine yeterli geleceği,yeteneğinin olduğu işi yapması gerek.

Sevmediğin okulu okuma. Sınava bir daha gir. En fazla 1 yıl kaybedersin ki hiçbir şey
Erasmus vs diye uğraşırsan ki yine uğraş ama istediğin okuldayken uğraş o okul 4 sene sürse 4 sene neden sevmediğin istemediğin okulda yerde şehirde kalasın.

Asla sevgiline göre hayat planını yapma. Bu hatadır.

Adres arıyorsun düşün bir sokağa girdin 50 mt yürüdün ama anladın ki sokak yanlış. 50mt yürüdün diye devam mı edersin yoksa geri dönüp doğru sokağı mı bulursun?

Back
X