Üniversite okurken tam zamanlı çalışmak?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba, üniversiteden mezun oldum. Ancak okumayı hayal ettiğim başka bir bölüm var. Bu bölümün ise ikinci öğretim programı yok. Mezun olduğun bölüm ile çok farklı alanlar. Birkaç ders dışında ders saydıramam.

Hal böyleyken hem okuyup hem çalışmam gerekecek ama ders saatleri ile çakışacak muhtemelen. Bu durumda hem okuyup hem çalışabilir miyim? Hangi meslekleri yapabilirim?

Psikolojik danışmanım ve bu şartlarda okulda çalışmam mümkün değil. Farklı ne yapabilirim?

Merhaba, üniversiteden mezun oldum. Ancak okumayı hayal ettiğim başka bir bölüm var. Bu bölümün ise ikinci öğretim programı yok. Mezun olduğun bölüm ile çok farklı alanlar. Birkaç ders dışında ders saydıramam.

Hal böyleyken hem okuyup hem çalışmam gerekecek ama ders saatleri ile çakışacak muhtemelen. Bu durumda hem okuyup hem çalışabilir miyim? Hangi meslekleri yapabilirim?

Psikolojik danışmanım ve bu şartlarda okulda çalışmam mümkün değil. Farklı ne yapabilirim?
Online danışmanlık dışında başka bir şey gelmedi aklım

Ancak işinizi freelance'e taşıyabilirsiniz.
Eğer diliniz varsa şu siteler gayet güvenilir (ben henüz kullanmadım ama freelance yaşama başlamaya çalışıyorum . Araştırmaların sonucunda bunlari kaydettim
https://nomadlist.com/
Workaway in over 180 countries - give meaning to your travels
PeoplePerHour.com - Hire Freelancers Online & Find Freelance Work
Türkçe olarak armut.com 'dan psikolojik danışman olarak ilan açabilirsiniz.
Ya da şimdi sizin için online psikolog yazdım, çeşitli sayfalar çıktı.
Bu şekilde yolunuzu bulmaya çalışabilirsiniz.
Benim kendi psikologum da pandemi yüzünden online sisteme geçti, haftanın 2 günü ofiste,geri kalanlar online evden çalışıyor. Bu şekilde çalışabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden online terapi verebilirsiniz (terapi yetkiniz var diye konuşuyorum ama bilemiyorum var mı).
Onun dışında mesleğimi yapmasam da olur ama cebime tam para girsin derseniz eğer akşam shiftli işler, gece mesaili işler de bulabilirsiniz . Ki gece calisinca hem daha çok para alırsınız, hem de genelde saat olarak daha az günler çalışırsıniz.
Mesela otellerde gece resepsiyonisti olabilirsiniz. Ya da büyük yerlerin çağrı merkezlerinde akşam vardiyasinda çalışabilirsiniz, eğlence yerlerinde - konser girişlerinde- galalarda iş bulabilirsiniz (organizasyon ajansalarina başvurun, böyle böyle- akşam saatlerinde çalışabilirim deyin, havada kaparlar. İssizken ben de bu tarz organizasyon ajansında çalışırdım, akşam çalışacak (özellikle kadın eleman) arar dururlardi fır fır

Back
X