Üniversite son sınıf öğrencisi olmak ..

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
118
Ankara
Merhaba kızlar

Allah başka dert vermesin benim de bir sıkıntım var . Aslında sıkıntıdan çok fikir almak .

Ben eğitimi oldukça ağır olarak bilinen bir üniversitenin İstatistik bölümü öğrencisiyim . Son sınıfa kadar takılmadan , sorun yaşamadan geldim . Bu dönem 10 ders alıyorum . Bir de Kpss'ye hazırlanmak istiyorum . 2.öğretimim . Gündüzleri boş vaktim var.

Sabahtan akşam 17'ye kadar kursa gidebilirim yani . Ama beni düşündüren şu ki ; bir yandan okul , bir yandan kpss olursa ciddi bir koşuşturma içine gireceğim . Ve son senem arbede içinde geçecek bende hiçbir zaman öğrenci olmayacağım .

Öğrenci evi rahatlığı , sabahlara kadar sohbet muhabbet , kafamıza estiği gibi basıp şehirdışına gitmeler . Bunların hepsine veda etmem gerekecek .

17 yaşımda girdim üniversiteye 21'imde de mezun olacağım . Erken girdim zaten deyip tadını mı çıkarmalıyım yoksa tamamiyle kendimi eve kapatıp derslere mi yoğunlaşmalıyım sizce

Ben de bu yıl mezun oldum ve keşke hiç mezun olmasaydım
Bence kursa okulu hallettikten sonra git. 10 ders az değil bir de istatistik...
Ben de ikinci öğretimdim ve ikinci öğretim olmanın getirdiği güzellikleri çok iyi biliyorum bunlardan mahrum kalma Bu acele niye tadını çıkar

Son düzenleme:
sana tavsiyem kesinlikleeee o yılların tadını çıkarmannn..niye geri kalasınkiii o muhabbet güzel şeylerden.kpss ye okul bitince hazırlanıver.10 ders az mı ya bir dönemde yapma derslerinde kötü etkilenmesin hem.

Bende 17 yaşımda girdim unıversıteye. 19 da mezun oldum sonra acıkogretımden tamamladım. Üniversite hayatım boyunca ders calismaktan başka bişey yapmadim. Okulu birincilikle bitirdim ama üniversiteden bişey anlayamadım. Bence okulunu bitir daha sonra kpssye hazırlan. Bu yılların geri gelmiyor.

Bana kalirsa kpssye simdiden hazirlanmanda fayda var. Su an zor gibi gozukebilir ama atanirsan mezun olduktan sonra is arama gibi bi derdin olmayacak en azindan. Kpss 2 yilda bir oluyor lisans icin, sirf simdi ogrenci hayati yasayayim diye 2 yil daha erteleme bu sene hazirlan.

valla önemli olan iş hayatın, eğer okulu uzatma gibi br problemle karşılaşmassan,
kpss kursuna yazıl,yazılmıyorsanda kpss ye evde çalışmaya başla.
bence erken yaşta işe giripte para kazanmaya başlaman daha eğlenceli olur.

bende bu sene mezun oldum.... senin gibi dedim ki kpss kursuna gidiyim son senemde sonra dershanlere gittim dershaneler bile okuılun varsa boşa gelme dediler.. bende yazılmadımm...

bende kutuphanelerde kendm calısım dedım ama araya vızeler fınaller gırıyor.. son senem sınıfta kalmıyım gecıyım diye ona ağırlık verıopsun zaten sonn senen gezeym dıosun ... boşa kursa paranı harcama bence..

kpss cok emek istiyor... bence seneye başlarsın...

Eğer maddi bir sıkıntın yoksa, yani hemen çalışayım aileme yardımcı olmam lazım gibi bir durumun yoksa. Öğrencilik yıllarının tadını çıkar.

Mrb canım..Hangi ünide okuyorsun bende istatistik mezunuyum..
Öncelikle sana son seneki ruh halimi anlatayım,ilk dönem dediğin öğrencilik döneminin tadını çıkarmaya çalışmakla geçti,ikinci dönem ben ne yapıcam moduna geçtim ve o yarım dönem bana bitmek bilmedi..Okuduğumuz bölüm itibariyle iş bulma imkanımız kısıtlı olduğu için son dönemde özellikle bir telaşa kapılabilirsin..
Burada vereceğin kararda ailenin durumu da çok önemli, mezun olduktan sonra evde 1 sene kalman seni ve onları rahatsız eder mi?Rahat bir hazırlanma dönemi geçirebilir misin?
Eğer bu dönemi rahat geçirebileceğine inanıyorsan,okul döneminde kursa gitmeden daha rahat bir hazırlanmayla Kpss ye girip şansını deneyebilirsin..Olursa ne ala ,olmazsa en azından kpss heyecanı nasıl bir heyecanmış öğrenirsin ve sonraki sene sıkı bir hazırlanmayla girebilirsin..
16 yaşında üni.ye girmiş ve 21 yaşında mezun olmuş biri olarak şunu söylebilirim ki ne kadar gezersen gez, tadını çıkardığına inanırsan inan üni.bitince o yılları muhakkak arıyorsun...

kesinlikle tadını çıkar ünivrsite yıllarının
ben de bu yıl mezun oldum keşke olmasaydım diyorum
sen kpss kursuna gitsen de kendini tam anlamıyla veremeyeceğin için çok faydalı olmaz bence
ama kendi kendine boş vakitlerinde çalışabilirsin

Bende son sınıf öğrencisiyim seni çok iyi anlıyorum :)

Ben de Kpss için dersaneye kayıt oldum. Haftasonu grubuyum hafta içi okul + staj hafta sonları kpss. Zorlanıyor musun dersen şimdilik çok zor gelmiyor alıştım yada bu sürece. Ama vakit konusunda bi 25. saat olsa fena olmazdı valla. Bu konuda aklını karıştırmak istemem ama kendi öngürülerimi paylaşayım seninle. Ben de 22 yaşımda mezun olucam. Genç yaşta işini mesleğini eline almak çok güzel bir şey. O yüzden daha bi gayretleniyorum. Sende kendini motive et. Kursa gidemezsen bile bırakma kpss yi. Başka arkadaşlarının atandığını görünce ister istemez pişman olma.

Kpssde yerlesme durumunuz ne ne kadar kontenjan veriliyor bunlar onemli bazi bolumler var ki cok az aliniyor eger oyleyse belki de gereginden fazla yipratma kendini ama umut varsa calisirsan olacaksa bence calis. Cunku ara verince bu tempoyu kaybedince hazirlanman sandigin gibi kolay degil daha zor oluyor.
Ben de ikinci ogretimdim gecen sene mezun oldum sabah kahvaltimi yapip okulun kutuphanesine gidiyodum kucuk molalar disinda ayrilmadan 4 e kadar calisiyodum yemekhanede yemegimi yeyip derse geciyodum ve cok verimli oluyodu. Ama benim derslerim cok agir degildi simdiden kolay gelsin canim Allah gonlune gore versin :)

Öncelikle içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Bu yıllar bir daha gelmeyeceği için kpss kursu işini askıya aldım . Evde kendim çalışmaya çalışacağım .

Ailem değil 1 sene 1o sene gene de evde otursam ''Gık''demez çok şükür . Bir evin bir kızıyım zaten:):):)

Her şey nasip , kısmet . Zaten Matematiğim çok iyi . Genel Kültür kısmına da kendi başıma çalışmaya başlayacağım yarından tezi yok :)

ben de 17 yaşında başladım 21 de mezun oldum
3. sınıfta dersanede çalıştım
son sınıfta kendim kpss ye hazırlandım ve atandım.

şimdi olsa yine aynısını yaparım :)

Okulunuz bittikten sonra hazırlanın ne olacak ki? :)
Ben 25 yaşımda mezun olacağım kısmetse.(Şu anda üniversite sınavına hazırlık aşamasındayım)
Mezun olacağım yıl okul-dershane arasında mekik dokumayı düşünmüyorum açıkçası.
Son yılınız zaten.
Arkadaşlarınızla doya doya vakit geçirmeye bakın.
Sonra istesek de o günler geri gelmeyecek.
Ömrümüzün sonuna kadar hep bir koşuşturmaca olacak.
Bırakın 1 yılınız daha yalnız size özel olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…