• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Sorunu

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Merhaba kizlar. Aglamaktan gozlerim sisti lutfen benimle fikirlerinizi paylasin :14: Ben 12 yasimdan beri ailemle birlikte yurtdisinda yasiyorum. Suan 18 yasindayim. Hic sevemedim burayi kizlar Turkiye'yi cok ozluyorum :14: Daha bugun tatilden donduk sabahtan beri agliyorum icim sizliyor keske hep orada kalabilseydim. Bugune kadar dayandim ama ne cektim hic cevrem yok burda bi kac arkadasim var o kadar. Sevgilim Turkiye'de :( orda istedigim zaman ulasabiliyordum ona gorusebiliyorduk burda gorusmeyi birak mesajlasamiyoruz bile cok pahaliya patliyor. Butun cevrem orda beni mutlu eden herkes orda. Kafama takilan konu su. Ben universiteyi Turkiye'de okumak istiyorum ama bunu nasil yapicam yapmalimiyim bilmiyorum. Universitede 4 senelik bir bolum kazandim eylulde baslicaktm yurt islemleri falan herseyi hallettim. Simdi kizlar benim sorum su, bolumum Uluslararasi Iliskiler 1. senenin ilk donemini burda okusam sonra Turkiye'ye okumaya gitsem ayni bolumden devam edebiliyor muyum sinava falan girmem gerekiyor mu? Annem Tr de okuma fikrine pek sicak bakmiyor diplomam baska ulkelerde gecerli olmazmis ama ben baska bir ulkeye yerlesmeyi falan dusunmuyorum zaten. meslegim olsun da gerisi onemli degil. Sizce cok mu zorlanirim basarabilir miyim ? Ayrica masraflarimi nasil karsilicam ailemin durumu cok iyi degil burda da devlet yardimiyla okuyacaktim zaten. Orda nasil olacak peki? Kizlar bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim, hepinize tesekkurler. :39:

tatlım türkiyede öyle okullar varki diploması heryerde denk yani türkiyede öyle 5. sınıf bir ülke değil.. bence çok sıkı çalış eğer güzel bir devlet üniversitesi kazanırsan sana bişi deme haklarını ellerinden almış olursun. zaten ailesinden uzakta okuyan insanların üniversite bitene dek ailesiyle arasına mesafeden dolayı bir soğukluk giriyor gibi ben öyle gördüm ve bu nedenden dolayı senin üstünede gelmezler bi süre sonra.

tatlım türkiyede öyle okullar varki diploması heryerde denk yani türkiyede öyle 5. sınıf bir ülke değil.. bence çok sıkı çalış eğer güzel bir devlet üniversitesi kazanırsan sana bişi deme haklarını ellerinden almış olursun. zaten ailesinden uzakta okuyan insanların üniversite bitene dek ailesiyle arasına mesafeden dolayı bir soğukluk giriyor gibi ben öyle gördüm ve bu nedenden dolayı senin üstünede gelmezler bi süre sonra.

Haklisin canim. Peki Turkiye'de universite okumak icin ayri bir sinava mi girmek gerekiyor. Ben zaten universiteyi kazandim 1. senenin ilk donemini burda okicam sonra Turkiye'ye donucem zaten universite ogrencisiyim ama yinede sinava mi girmem gerekiyor kaldigim yerden orda devam edemezmiyim :26:

canım gelirsinde okul bulmak ve ders denkliği ve muaf kalacağın derslerin hocalarla görüşülüp halledilmesi biraz sıkıcıdr zordur cinlerinin tepene çıkmasına neden olabilir ama olsun değer:) bence sen şimdiden okullara mail at böyleyken böyle diye( güzel devlet ünileri olsun) bilgi al hedefini koy ona göre yürü belki ortalama şartı isteyenler oluyodur sende notlarını ona göre yüksek tutarsın canım. yatay geçiş mevzusunuda bir araştır. ösym ye mail atabilirsin sorabilirsinde.

canım gelirsinde okul bulmak ve ders denkliği ve muaf kalacağın derslerin hocalarla görüşülüp halledilmesi biraz sıkıcıdr zordur cinlerinin tepene çıkmasına neden olabilir ama olsun değer:) bence sen şimdiden okullara mail at böyleyken böyle diye( güzel devlet ünileri olsun) bilgi al hedefini koy ona göre yürü belki ortalama şartı isteyenler oluyodur sende notlarını ona göre yüksek tutarsın canım. yatay geçiş mevzusunuda bir araştır. ösym ye mail atabilirsin sorabilirsinde.

Peki canim dediklerini yapicam cok tesekkur ederim :)

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eminimki türkiyede alacağın eğitimin kat kat fazlasını alırsın şu an okuyacağın okulda. İlk 5e giren üniversitelerden birine geçiş yapmayacaksan hayatınla oynamış olursun. Mesleğim olsun yeter diyorsun ama uluslararası ilişkiler gibi bir bölümden bahsediyorsun. İyi bir okuldan mezun olmadığın sürece iş bulmanın pek de mümkün olmadığı bir bölüm.

Bana sırf sevgilin burda diye gelmek istiyormuşsun izlenimi verdin. Yarın öbür gün ayrılır ya da terkedlirsen ne olacak? Ayrılmazsan bile ilerde "ben hayatımı senin için ne hale soktum" flan gibi şeyler söylemeye başlıcaksın. Sen paşa paşa oku okulunu bitir sonra iş için gelirsin türkiyeye. Boşu boşuna hayatının fırsatını tepme.

Bi mok yok burda hem, biz fırsat bulsak da kaçsak diyoruz.

Back
X