üniversite ve stres..:(

soguklarkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
334
15
118
lise sona geçtim ve dershaneye başlıcam üniversite için. okulda çok başarılıbir öğrenciyim ilköğretimden beri hep takdir getiririm , parmakla gösterilen öğrencilerdenim.beni korkutan sınava giripte kazanamama şansım.başta annem olmak üzere kazanacağıma kesin gözüyle bakıyor aynı zamanda çevremde ... ya kazanamazsam o zaman annemden alacagım tepki moralımı sımdıden bozuyor derslere konsantre olmak istiyorum,çevremdekiler iyi olmamı istiyor gibi gözüksede oyle olmadıklarına ozellıkle bı cogunun emınım onları sevındırmek ıstemıorum çok bunaldım.nasıl kurtulurum bu stresten.?

Kazanamayabilirsin bu çok normal
Parmakla gösterilip sınavı istediği gibi geçmeyen bir sürü arkadaşım oldu
Ama gereken önemi gösterirseniz kazancağınıza eminim
Düzenli çalıştıktan sonra kazanamamak için bir sebep göremiyorum
Kendinizi ya kazanamazsam diye değil kazanacağım diye motive edin derim
Şimdiden başarılar seneye bende tekrardan gireceğim sınava kolay gelsin rakip

ilginiz için teşekkürler beni en fazla üzense iyi arkadaş gibi gözüküp aslında kötülüğümü istemeleri böyleleri karşısında mahcup olmak istemiyorum. bölüm ne bu arada?

sayısalcıyım ben
Demek ki kendine gerçek arkadaşlar seçememişsin üni hayatında karşına gerçek dostlar çıkar inş
ben sahur yapıcam konuşuruz gene iyi geceler
İçini ferah tut

Son düzenleme:
güzelim kazanmak sadece seni ilgilendiren bir şey, kimseye kulak asma. olur da kazanamazsan, bu sene olmadı, seneye hazırlancam dersin soranlara, kimseyi ilgilendirmez bu, sakın canını sıkma koskoca bir sene var önünde.

Çalışıp kazanmaya odaklan ilk önce.Olurda kazanamazsan gerisini o zaman düşünürsün.Ama kendine güvenirsen,çalışırsan kazanırsın merak etme...Sana birşey diyecek olanlarada ben elimden geleni yaptım içim rahat dersin olur biter...

Üniversite okuman veya okumaman sadece seni ilgilendirir
Kazanıp iyi pozisyonlarda çalışmanın katkısı da sanadır, kazanamayıp kötü şartlarda çalışmak zorunda kalsan bunun zararı derdi tasası da senindir.
Her koyun kendi bacağından asılır misali, boşver milleti ne derse desin, ailen de dahil kimseye kulak asma
Senin yapman gereken elinden geleni yapmak, böyle şeylere takılmadan derslerine odaklanmak. Ne çok zeki olmak lazım, ne çok inek olmak lazım, düzenli çalışıp kendinden emin olursan çok kolay bir sınav bu.

Ahh küçüğüm neden böyle düşünüyorsun ki...
Benimde kardeşim aynı yazdıklarına uyuyor çok çalışkandır...Hayırlısını diledik herşeyin..Şimdi de üniversite tercih sonuçlarını bekliyoruz..

Kısmette öte yol yoktur..Sen çalıştın birtakım şeyleri tamamladın..Allah çalışanın hakkını rıskını verir...Çalışmaya da devam et..
Kim ne derse ne düşünürse düşünsün senin için..
Kimi insanlar da özellikle aileler de "statü" takıntısı vardır..Mesela benim kızım ya da oğlum tıp okumalı gibi yaklaşırlar...Ya da daha farklı bakış açıları..

Sonunda ölüm yok ya, olmaz sa birdaha denersin..Ne olacak sıkma canını tatlım
Allah hakkıyla çalışanın her zaman yanındadır

Son düzenleme:
sen elinden geleni yap, başka şeylerle ilgilenmemeye çalış. ooo yoksa onları düşünmekten derse konsantre olmak zorlaşır; çünkü insanlar hiç susmaz :) olumlu düşün hep olumlu... elinde veri yok ki kazanamayacağına dair, ama kazanacağına dair kanıtların var. her şeyin arkasında bir hikmet aramak lazım kazanamasan bile...

-----------

sadece ve sadece inanacaksın... ben hep başarısız bi öğrenciydim hep. ama lise sonda bi asıldım selcuk işletmeyi kazandım. sadece inandım çalıştım tabikide. sınavın sonucunu düşünüp motive ettim kendimi. ki ailem dahil herkez kazanamıycagım gozuyle bakıyodu. emin ol okulu kazanmak cok kolay bitimeye kıyasla. rahat ollll

evet haklısınız : ) Allahta kuranda belirtiyor size hoş gelmeyen birşeyde hayır,hoş gelen birşeyde ise şer olabilir.Allah her şeyin daaha iyisini bilir hakkımda hayırlısı olsun ben çalışıp kazanmaya bakıcam inşallah hedeflerim hakkımda hayırlı şeylerdir.

Allah razı olsun : ) şimdiden motive oldum :)

oooo cok ince düsünürsen herseyde bi olumsuzluk cıkar..
Sen calıscaksın elinden geleni yapacaksın denemelere girdikce önün aydınlancak ve hedeflerin belli olmaya baslıcak kendine güvenin gelcek senin suan hissettiklerini her son sınıf öğrencisi hisseder
hem ilk yıl olmazsa 2 . yıl olur ki gerek kalmaz ins..
ben ilk yılımda kız kardesim 3.yılında kazandı merak etme ailen her sartta yanında olacaktır

canım sen derslerini çalışmana bak. başka hiçbir şeyi kafana takma. kazanamazsan tekrar girersin sınava ne var yani? dünyanın sonu değil ki. ben ilk sene kazandım da noldu? şimdi pişmanım, keşke 1 sene daha iyi çalışsaydım, şimdi belki diş hekimliği, eczacılık gibi çok istediğim bölümlerden birinden mezun olmuştum...o arkadaşlarını da hiiiç düşünme, ne halleri varsa görsünler. sen kendi geleceğine, derslerine odaklan. elinden geleni yap. sayılı gün değil mi? bir bakacaksın sınav günü gelecek. sonra ilerde "ayy ben o zamanlar ne kadar da sıkılıyordum, ne gerek vardı o kadar sıkılmaya, onu bunu dert yapmaya" diyeceksin........

biz okudukta noldu bende öğretmenlik mezunuyum canım sen git gör üniversiteyi sonrası dahada kötü

bende öğretmenlik istiyorum : ) sonrasını biliyorum yine sınav kpss vs. stres . gelecek endişesi ... ;ama yaşamadan anlamak zor. sonrasına takılıp kalırsam öncelikleri bırakıcam ve sonrakı aşamalara takıldığım için pişman olucam.İnşallah istediğiniz yerlere atanırsınız. Allah kolaylık versin.

ilk senemi bende bu tarz düşüncelerle yedim işte :) bilsen de stres engeller seni canım, zamana bırak elinden geleni yapacaksın zaten... kazanmışsın kazanamamışsın ne önemi var, sınav sadece bilgi değil ki... şans, sakinlik, rahatlık vs gibi şeyler de istiyor bizim sınav sistemimiz... elinden geldiğince rahatlamaya çalış, hatta paylaş bu korkunu annenle, seni o tanır belki üzerinden atmanı sağlayabilir... ve baktın atlatamadın, kesinlikle bi psikoloğa görün... ben o şekilde düzelebilmiştim :))) yarın da sınavım var misal, ama ben çalışmak yerine buralardayım, gel bi de bendeki stresi gör kalcam dersten diye :ss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…