üniversitede evlenme kararı çıkmazı

yursli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
10
23
3
İyi geceler. Yıllardır burayı okurdum fakat bugün bir sorum olduğu için üye oldum. Çok dardayım çıkmazdayım. Saat 5 e geliyor daha gözümde uyku yok. Saatlerdir ağlıyorum. İki yıldır tanıdığım erkek arkadaşım evlenme isteğini belirtti ve kabul ettim.Onu seviyorum ve şimdiye kadar içimde hiç böyle evlenme isteği olmamıştı onunla evlenmeyi çok isyorum. 21 yaşındayım üniversite okuyorum. Benim sıkıntım aileme konuyu nasıl açacağım. Ben köyde büyüdüm hiç kimse kızını sokağa salmazken babam beni üniversiteye gönderdi birbirimize çok düşkünüz. Ailemi hayal kırıklığına uğratmış olacağım. Sadece konuyu kuzenime açtım o bile karşı çıktı dedikleri çok haklı fakat mantığımı kullanamıyorum. Ne desem ne yapsam bilmiyorum dertleşmeye akıl almaya çok ihtiyacım var.

Üniversite kaçıncı sınıftasınız

Daha iki yılım var

Ah be canım evlenmek kaçıyor mu?Bitir mesleğini eline al,askere gitmediyse gider o arada sevgilin.

Bi evlilikte erkek ne kadar yardım etse de sorumluluğun çoğu kadında oluyor.Güzelce okulunu bitirmek varken niye zoru seçeceksin.Seviyorsa bekler Zaten sevgilin de

Askere de gitmedi. Dediklerinizde çok haklısınız. İşin her yönünü düşünüyorum ama ne aklımla hareket edebiliyorum ne de kalbimle. üniversite okurken evlenince okulumu bitirebilir miyim acaba ve ailem çok üzülür mü

Dünde bit kız boyle konu actı . Ya ben sizin yaşınızda nereye gitsem nasıl gezsem düşünürdüm bir erkek denince cok kızardım evlilik lafı hele . Yapmayın ya genceck yaşınızda hayatınızı yaşayın evlilik aşkım bitanem demekle geçmez adam hanım sunu yap bunu niye yapmadın nasıl ev hanımısın der bit süre sonra . Kolay degıl aşk kalmıyor bitiyor . Genceciksin 96 lısın henüz ne evliliği ya zaten evlenınce ölene dek onla olacaksın ve sıkılacaksın genclıgını doya doya yaşamadığın ıcın cok cok cok pişman olacaksın ben 27 evlenmeme rağmen keşke otuzdan sonra evlenseydim dıyorum

Atlı mı kovalıyor hemen evlenip koca donu yıkamaya ne kadar meraklısınız. Sanki evlenince yanına Katya verecekler bir tane, sen sadece kocişinle takılacaksın, hiç ev işi, yemek, çocukla uğraşmayacaksın. Okulunu bir bitir, sevgilin önce askerlik görevini tamamlasın, askerliğini yapmayana iş bile vermiyorlar, evlenip ev mi geçindireceksiniz? Ki geçindiremeyeceksiniz de ailelerinizden para isteyeceksiniz sürekli. Bir de hamile kalırsan üstüne tuz biber olur artık. Biraz akıl, mantık. Evlenecek kadar olgun olsanız zaten bunları düşünmeden evleneyiimm diye atlamazsınız üstüne.

İyi geceler. Yıllardır burayı okurdum fakat bugün bir sorum olduğu için üye oldum. Çok dardayım çıkmazdayım. Saat 5 e geliyor daha gözümde uyku yok. Saatlerdir ağlıyorum. İki yıldır tanıdığım erkek arkadaşım evlenme isteğini belirtti ve kabul ettim.Onu seviyorum ve şimdiye kadar içimde hiç böyle evlenme isteği olmamıştı onunla evlenmeyi çok isyorum. 21 yaşındayım üniversite okuyorum. Benim sıkıntım aileme konuyu nasıl açacağım. Ben köyde büyüdüm hiç kimse kızını sokağa salmazken babam beni üniversiteye gönderdi birbirimize çok düşkünüz. Ailemi hayal kırıklığına uğratmış olacağım. Sadece konuyu kuzenime açtım o bile karşı çıktı dedikleri çok haklı fakat mantığımı kullanamıyorum. Ne desem ne yapsam bilmiyorum dertleşmeye akıl almaya çok ihtiyacım var.
çok erken bence

Canım ya bulmuşsun böyle fırsatı hemen evlen sonra maazallah erkek kalmaz ortalıkta, yaşın da çok genç değil artık vaktin gelmiş diyeceğimizi sanıyorsan avcunu yalarsın.
21 yaş ergenliktir benim gözümde ne güzel günlerdi süslen püslen gez. Tek dert sınavlar ve kıyafetinin uyumu. Senin yaşında normal bi kızın yapması gerekenler bunlar. Zaten bence 25 ten önce evlenmemeli kimse çünkü olgunluk ondan sonra başlıyor. Fikirlerin o kadar değişecek ki kendine bile farklı geleceksin.

Evlenme teklif etmiş , seviyorsun.tamam anladıkta. Evlenme teklifini kabul ettin diye hemen yarın evlenecek halin yok. Benim eşim de bana üniversitede evlenme teklifi etti. Okulumuzu bitirdik ,askere gitti geldi .işini kurdu .Ben de bir işe girdim derken sonra evlendik. Evlenme teklifinden 5 yıl sonra evlendik. Biraz mantık lütfen

Sacmalama...
Unv 2 desin oglan kacta?
Ailen oku diye yollamis ko bul diye degil okulunu bitir meslegini al eline hala ayni kisiyle evlenmekte kararli olursan ailen de destekler merak etme.
hayati tersten yasamayin once okul sonra is sonra evlilik.

Evliyim sorumlulugu cok.kendi ailen esinin ailesi ev is aş cocuk temizlik yeri geliyor tartismalar anlasmazliklar..fiziken ve ruhen yorgunluk hep olacaktir.
Bu sorumluluklarla ugrasacagima unv olmanin keyfini cikaririm gezerim arkadaslarla otururum yemek yapar cay iceriz tv izlerim dersime calisir gelecegin hayalini kurarim.ogrenciyken koca yukunu sirtima almam.sizi babaniz okumaya gonderiyor oraya koca bulmaya degil.evlenmeyi cok istiyorsaniz bekleyin.tabi aile rizasi da onemli.

Atlı mı kovalıyor hemen evlenip koca donu yıkamaya ne kadar meraklısınız. Sanki evlenince yanına Katya verecekler bir tane, sen sadece kocişinle takılacaksın, hiç ev işi, yemek, çocukla uğraşmayacaksın. Okulunu bir bitir, sevgilin önce askerlik görevini tamamlasın, askerliğini yapmayana iş bile vermiyorlar, evlenip ev mi geçindireceksiniz? Ki geçindiremeyeceksiniz de ailelerinizden para isteyeceksiniz sürekli. Bir de hamile kalırsan üstüne tuz biber olur artık. Biraz akıl, mantık. Evlenecek kadar olgun olsanız zaten bunları düşünmeden evleneyiimm diye atlamazsınız üstüne.
Aynen süper tespit koca donu yıkacaklar ne bekliyorlarki . Canım bitanem diye gergin evde gezmıcekler ütüsü var yemegı temizliği bilmem nesi . Hayır Koç yada Sabancı gibi zengin ailelerden olsak git 20 de evlen mutsuz olursan boşar gidersin zaten hayat kaygın olmaz toplumda ezilcem derdi olmaz ailem kabul etmez derdi . Zaten evde kaç tane hizmetci var hayatları rahat ama bizler öyle degılız boşanmakta zor bizde . Ben olcam su yaşta 30 dan önce evlenmezdim ah ah şimdiki aklım olsa 27 de evlnırmıydım. Kısmet işte o zaman şartlar öyle gerekti evlendım . Ama bu genç yaştakıler anlamıyorlar ilerde o donları makınaya atarken ah çekerler biraz daha gencşıgımı yaşasaydım diye . Ev hanımı olmak yerine evin cocugu olun ya . Suda ver uygun biti olur ilerde tabıkş evlenilir ama zamanı gelınce. 25 yaşlarından sonra şimdi degılllll

Evliyim sorumlulugu cok.kendi ailen esinin ailesi ev is aş cocuk temizlik yeri geliyor tartismalar anlasmazliklar..fiziken ve ruhen yorgunluk hep olacaktir.
Bu sorumluluklarla ugrasacagima unv olmanin keyfini cikaririm gezerim arkadaslarla otururum yemek yapar cay iceriz tv izlerim dersime calisir gelecegin hayalini kurarim.ogrenciyken koca yukunu sirtima almam.sizi babaniz okumaya gonderiyor oraya koca bulmaya degil.evlenmeyi cok istiyorsaniz bekleyin.tabi aile rizasi da onemli.
Ah ah aynen 6 yıl okudum ıkı yıl da bekar çalıştım ama doyamadım valla keşke daha uzun bekar kalsaydım dıyorum ama o zaman da evlenmek istemiştim bunalmıştım bazı şeylerden 27 yaşındaydım tabi

Aynen süper tespit koca donu yıkacaklar ne bekliyorlarki . Canım bitanem diye gergin evde gezmıcekler ütüsü var yemegı temizliği bilmem nesi . Hayır Koç yada Sabancı gibi zengin ailelerden olsak git 20 de evlen mutsuz olursan boşar gidersin zaten hayat kaygın olmaz toplumda ezilcem derdi olmaz ailem kabul etmez derdi . Zaten evde kaç tane hizmetci var hayatları rahat ama bizler öyle degılız boşanmakta zor bizde . Ben olcam su yaşta 30 dan önce evlenmezdim ah ah şimdiki aklım olsa 27 de evlnırmıydım. Kısmet işte o zaman şartlar öyle gerekti evlendım . Ama bu genç yaştakıler anlamıyorlar ilerde o donları makınaya atarken ah çekerler biraz daha gencşıgımı yaşasaydım diye . Ev hanımı olmak yerine evin cocugu olun ya . Suda ver uygun biti olur ilerde tabıkş evlenilir ama zamanı gelınce. 25 yaşlarından sonra şimdi degılllll

Evlenince hiç sorumlulukları olmayacak, sanki aynı evde yaşayıp sevişmekten ibaretmiş gibi düşünüyorlar mevzuyu ona üzülüyorum.

Evlenince hiç sorumlulukları olmayacak, sanki aynı evde yaşayıp sevişmekten ibaretmiş gibi düşünüyorlar mevzuyu ona üzülüyorum.
Heheheh aynen ya ah ah ben 20 ki yaşların başındayken babaannem evlilikten bahsederdi sanki küfredıyordu bana öyle nefret ederdim evlilik mil erkek miş . İşte 27 de evlendım dört ay görüştüğüm eşimle rüya görmüştü bir arkadaşım . Bide bazı şeylerden bunalmıştım nedenler vardı ama dıyorum ki keşke otuzlarında evlenseydım biraz daha bekar takılsaydım cok başka bekarlık . Ki 6 yıl okudum iki yıl bekar çalıştım ama doyamamışım . Zor evlilik eşin iyi bile olsa sorun oluyo aileler ilgili sorun oluyo falan hazır olmalı insan . Hele gencşıgın başındayken hıc hıc bulaşmamak lazım yazık ya . Abım bana şey demişti kocadan bi bk olmaz bak bende kocayım eşiniçin ayşe para ister istersem veririm istemezsem vermem . Ayaklarınızın üstünde durun öyle evlenin demişti zaten evlenmemi kabul etmedi eşimin meslek dolayısyla aslında kötü meslegı yok ama istemedi işte keşke dıyorum dinleseydim ne bilim bekarlık başkaydı

Katiliyorum; bir de benim gordugum erkekler evlenmeden once utopik sozler veriyorlar, kizlar da inaniyor hemen. Akillari baslarina 2 cocuktan sonra geliyor, yazik oluyor haliyle.

Bide biz öyle zengin aileler degılız ki ortalama ailelerız etrafta hızmetcıler dolanmıyor milyon dolarlık babalarımız yok boşanmak ta zor bizim cevrede gecınmek te . Cokkk zengin olsak mutsuz olsak boşar gidersin gene mutlu olur insan ne maddı sorun olur ne aile sıkıntı yapar

Katiliyorum; bir de benim gordugum erkekler evlenmeden once utopik sozler veriyorlar, kizlar da inaniyor hemen. Akillari baslarina 2 cocuktan sonra geliyor, yazik oluyor haliyle.

"Bağımsız oluruz hayatım yeaa, kim bize karışacak?"
Evlendikten 3 gün sonra: "Annem bizde kalacak haberin olsun 3 ay.", "Yemek niye hazır değil?", "Gömleğimi ütülememişsin."
Merhaba evlilik hayatı.

Bide biz öyle zengin aileler degılız ki ortalama ailelerız etrafta hızmetcıler dolanmıyor milyon dolarlık babalarımız yok boşanmak ta zor bizim cevrede gecınmek te . Cokkk zengin olsak mutsuz olsak boşar gidersin gene mutlu olur insan ne maddı sorun olur ne aile sıkıntı yapar

Zengin olmak da önemli değil ki, evliliğin belli bir sorumluluğu var her türlü. Boşanma süreci de çok yıpratıcı bir süreç. Ya burada bir hanım yazmıştı "10 yıllık nişanlılık/sevgililik 1 günlük evliliğe denk değildir" diye. Kadın cidden çok haklı.

Back
X