• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede hoca olmak için neler yapmam lazim ?

gamzeda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
616
20
118
Ankara
Merhaba hanimlar :) Ben sinif öğretmenliği 3.sinif ogrencisiyim .Ayni zamanda etüt öğretmenliği de yapiyorum .fakat çok severek yazdigim bölümünden sogudum :( Sebebi ise öğrenciden cok velilerle ugrastim :( Yüksek lisans yapip üniversitede kalmayi istiyorum notlarimda yuksek ama nasil yapilir asamalari nasildir ? Yuksek lisans yaparken ayni zamanda derslere okutman olarak mi girilebiliyor mu ? Hic bir bilgim yok yardim ederseniz sevinirim

Teknik olarak doktora yapman gerekiyor. Doktor olmadan kadrolu is bulamazsin.

Lisansi bitirdikten sonra master yaparsin.

Master bittikten sonra doktorani tamamlarsin. Bu sirada universitede asistan olabilirsin.

Doktoradan sonra, doktorani aldigin okula , yayinladigin makale sayisina gore okulda kadrolu bir is bulabilirsin. Egitim fakultesini bilmiyorum ama pekcok alanda direk doktoradan sonra is bulmak zor, insanlar once postdoc olarak zaman gecirip calismalar yapiyorlar, daha sonra ilk kadrolu islerini buluyorlar. Kadro meselesinde de torpil adam kayirma, oyunlar donuyor genelde. Nitelikli bir insansan ozel universitelerde is bulmak daha kolay.

Sunu soyleyeyim, insanlara tahammul edemiyorsan doktora tezine ne derece tahammul edebilirsin bilemem:KK71:

üniversiteler ilan veriyolar mesela şuan boğaziçinin bir ilanı var onu yapıştırayım fikir verir

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde açık bulunan Yardımcı Doçent kadrosuna, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesi ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Yardımcı Doçent alınacaktır.

* Yardımcı Doçent adaylarının; özgeçmişleri, bilimsel çalışma ve yayınları, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığına başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Yard. Doç.

Aranan

Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Elektronik

1

(a), (b)

Aranan Nitelikler:

(a)Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b)Adayların kuantum hesaplama ve nanoelektronik konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

araştırma görevlisi olarak alınmazsan derse giremezsin, hak verirsinki herkesi almıyorlar.

Yüksek bir not ortalamanın olması ,alesten iyi bir puan almak ve yabancı dil bilgisi gerekir(bunu sonra da halledebilirsin).http://www.oyp.com.tr/ buradan girip puan hesaplaması yapabilirsiniz.Ayrıca hangi üniv. hangi puanla hangi bölümden almış görebilirsiniz.

Peki arastirma görevlisi olmak için hangi sartlari tasimam lazim ?

Devlet universitesinde yuksek lisans yapacaksan , her bolumun bazi kriterler oluyor. Kimisi ingilizce , not ortalamasi, ales ortalamasi aliyor; bazi bolumler arastirma gorevlisi olmak icin kendileri yazili/sozlu sinav/mulakat yapiyorlar. Basvuran ve yuksek lisans yapan cok kisi var cunku. Basvuranlarin icinde hem not ortalamanla hem de sinav durumunla ustlerde olman gerek.

Ozel universiteler nispeten daha az ogrenci aliyor. Benim master yaptigim ozel universitede, benim bolumum mesela her yil max 8 kisi kabul ediyordu, onlari da zaten burslu kabul ediyor, ihtiyaci olanlara lojman da veriyordu.

Maddiyat icin ayri bir alternatif TUBIKTAK bursu. Hangi bolumlere veriliyor tam bilmiyorum, egitim fakultesine var mi TUBITAKin yuksek lisans burslari sayfasina bakabilirsin.

Lakin sunu soyleyeyim, kadrolu is 30dan once bulamazsin .

Son düzenleme:
merhaba ben de öğretim görevlisi olmaya çalışıyorum size kısaca bahsedeyim .
İki şekilde olunuyor :
biri devlete atama olarak ÖYP ile
diğeri de üniversite ile sözleşmeli olarak oluyor.

Birincisinde ALES sınav puanınız, YDS puanınız ve okul not ortalamanız önemli
bunların ortalamasına göre devlette bir ünvye atamanız yapılıyor
ikincisinde ise ilan veriliyor işte araştırma görevlisi alınacaktır diye ünv
ve sen başvuruyorsun önce ALES puanına göre bir eleme oluyor
YDS ve başka yabancı dil sınavı isteyenler de oluyor (toefl, ielts gibi...)
sonra sözlüye alıyorlar,
sözlüde torpil varsa torpil işliyor
yoksa zaten senin sözlüdeki durumuna göre karar verip araştırma görevlisi olarak başlatıyorlar :)
Böyle...
Eğer sözlüye gideceksen yine fikir al her yerden bence mesela tezine karar vermiş bir başvuru olunca daha ciddiye alıyorlar ..böyle ufak tüyolar için..

Alesin iyi olacak. Yds iyi olacak.
eger ki bölümünden OYP kadrosu acilirsa puanlarin da yuksekse hic yuksek lisans yapmadan da ogretim gorevlisi olabilirsin. Ama bu baya sans meselesi. Kadro acilacakta falan filan.

Ama yuksek lisansini yap. Sonra doktorana basla. Eger arastirma gorevlisi kadrosu acarlarsa zaten yuksek lisansini bitirdiginde de o kadrodan faydalanabilirsin. Sonra doktora dalan filan.

Ama egitim fakultelerinde iş biraz yaş.

bu aralar ben de tam da bu konuyu arastiriyorum sanirim burda da biraz torpil dönüyo ben hocamin yalancisiyim. Mezun olduktan sonra dir

Selamlar, okulda kalmak istiyorsaniz öncelikle not ortalamanizi olabilecegin en üstünde tutun, ben bb nin altindaki derslerimi yükseltmeye alarak mezun oldum. Bu sene baharda, önümüzdeki yıl hem güz hem de bahar döneminde alese girin. Bu seneki deneme olsun, digerlerine mutlaka çıkmış sorulari çözerek girin. Son olarak bu yaz elinize 1. Kpds ve üds cikmis sorular ve cevaplari, 2. Bos bir defter ve kalem alin, bol bol kelime ezberleyin, yds ye de güz ve bahar dönemlerinde girin seneye. Tüm bunları hakkıyla yaparsaniz oyp kapsaminda acilan kadrolara hem sinif ogremenligi hem de egitim bilimleri bolumlerine basvuruda sansiniz yuksek olur.

Merhaba hanimlar :) Ben sinif öğretmenliği 3.sinif ogrencisiyim .Ayni zamanda etüt öğretmenliği de yapiyorum .fakat çok severek yazdigim bölümünden sogudum :KK43: Sebebi ise öğrenciden cok velilerle ugrastim :KK43: Yüksek lisans yapip üniversitede kalmayi istiyorum notlarimda yuksek ama nasil yapilir asamalari nasildir ? Yuksek lisans yaparken ayni zamanda derslere okutman olarak mi girilebiliyor mu ? Hic bir bilgim yok yardim ederseniz sevinirim

CANIM YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ve Bu yolda ilerleyen biri OLARAK ŞUNU SÖYLEYİM AKADEMİSYENLİK SABIR İŞİDİR. öncelikle güzelce tezli masterini bitirmelisin sonra doktora ve sonra kadro bulma aşamaları ha şöyle de bir yol var ÖYP duymuşsundur belki alese giriyorsun yabancı dil sınavına giriyorsun ve lisans ortalaman sonucu puanın yeterli ise direk araştırma görevlisi olarak işe başlıyorsun :D

Back
X