1 hafta insanlar ile kaynaşmak için çok kısa bir süre.Siz üniversiteye gelene kadar en azından ilkokul-orta ve lise'den mezun oldunuz ve o ortamlarda tutunabildiniz ki bugün artık üniversiteli bir gençsiniz.
Bence çok arkadaştansa iyi arkadaş edinmek önemli.
Eğer sosyal fobiniz varsa bu pekçok insanın hayatının belli bir döneminde yaşadığı ve aştığı bir durum.
Sizde bunu aşacaksınız.Güzel kitaplar var.Bu konuda internette yazılar var.
Bu linkte sosyal fobi ile ilgili bir yazı var.
| Yetenek.com | MuhammedBozdag.com|Efendilik hastal1k belirtisi olabilir... |
Ayrıca aşağıda size Muhammed Bozdağ(yazar)'ın yetenek.com sitesinde çekingenlik sorunu olan bir kişiye yazdığı yazıyı yapıştırıyorum.
"Çekingenliğinizi iç döngüye dönüştürmüşsünüz. Çekingenliği derin bir derde dönüştürünce üzüntünüz artmış ve olumsuz duygular da çekingenliğinizi beslemiş.
Çözülemeyecek bir sorunu çözmenin çaresi onu sevmektir. Çözülebilecek sorunu çözmenin çaresi de onu küçümsemek, alaya almak, onunla gülüşüp eğlenmektir. Çekingenliğinizle savaşmak yerine onunla oynaşın. dalga geçin, gülün yüzüne... Çekingensem çekingenim. Zamanında saldırıdan koruduğu için lazımdı. Şimdi artık yeterince geliştim ve meydana çıkbilirim diyorsam, bu eski ve artık gereksizleşen kabuğu atacağım düşüncesiyle işe başlayın.
Neden çekinirsiniz? Şuar altınıza yerleşen, ayıplanmak, eleştirilmek, hata yapmak, küçükdüşmek, takdir görmemek endişeleri geçmişteki telkinlerinizden varlığınıza yapışmış.
İkinci adım olarak işe bu endişeleri tamirle başlayın. Ayıplansanız, küçük düşseniz bedeli ne olacak. Emin misiniz? Ne kadar olacak ve neden kaldıramayacaksınız? Tandıkça, korktuğunuz riskin önemsizilğini fark edeceksiniz ve fark ettikçe de, riske cesaretiniz güçlenecek...
Üçüncü adım, küçük cesaret girişimlerini başlatın... Ziyaretlernizi arttırın. Selamlarınızı arttırın. Yürüyüşünüzü değiştirin, omuzlarnıızı kaldırın ve hızlanın, gülümseyerek ve çevreyi görerek yürüyün. Almasanız da alış verişe çıkın... Böylece hayat size kendinizi ifade edebileceğiniz daha büyük ortam ve fırsatlar verecektir. İlk anda heyecanınız kaldırılabilir olacak ve sonra da azalacaktır.
Selamlarımla
M.Bozdağ"