universitede yeniyim arkadas edinemiyorum ablalarim bi bakin lutfen:(

yesil_nar

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
200
0
16
Diğer
Herkes hemen birbirini bulup kaynasmis okula beraber gidiyolar beraner oturuyolar sinifta da okula giderken de cok yalnizm.Sosyal fobiyim onun da etkisi var muhtemelen ama yardim edin nolur geleli bir hafta oluyo ama yatay gecisi bile dusunmeye basladim ya mesela dun ilk defa yurdun lobisinde bes kiz bulusucaktik tesaduf ki disari bi ciktim dordu de dsarda,biz de lobiye geliyoduk seni arycktk falan dediler. Sonra yemek isini napuyosun diyolar bilmiyorum diyorm gel git dyen falan yok.Oda arkdaslarmdan biri her hafta sonu evine gidicek odada uc kisiyiz diger kiz resmen kuyumu kaziyo falan.Ya iki tane yan yana kiz arkadas gorunce icim aciyo yardim edin niye boyle oluyo:((((

Herkes hemen birbirini bulup kaynasmis okula beraber gidiyolar beraner oturuyolar sinifta da okula giderken de cok yalnizm.Sosyal fobiyim onun da etkisi var muhtemelen ama yardim edin nolur geleli bir hafta oluyo ama yatay gecisi bile dusunmeye basladim ya mesela dun ilk defa yurdun lobisinde bes kiz bulusucaktik tesaduf ki disari bi ciktim dordu de dsarda,biz de lobiye geliyoduk seni arycktk falan dediler. Sonra yemek isini napuyosun diyolar bilmiyorum diyorm gel git dyen falan yok.Oda arkdaslarmdan biri her hafta sonu evine gidicek odada uc kisiyiz diger kiz resmen kuyumu kaziyo falan.Ya iki tane yan yana kiz arkadas gorunce icim aciyo yardim edin niye boyle oluyo:((((

Canım kendini çok soyutlama insanlardan. Yoksa sadece üniversite değil tüm hayatın boyunca çok zorlanırsın. Gücünü topla ve bir kez de sen onları davet et dışarı, yemek yiyelim de, çay-kahve içmeye gidelim mi de, henüz havalar tam soğumamışken yürüyüşe gidelim mi de,.. Yap yani bunları.

canım yurtta toplu kullanım alanlarında kantinde yemek hanede televizyon odasında falan otur kalk oralarda illa birileriyle tanışıyorsun. birilerinden bişi bekleme nerelisiniz kızlar. yenimisiniz sizde gibi sorular sor. inan kimse sana ters cevap vermeyecektir. hatta insanların hoşa gider yeni geldikleri şehirde insanlarla tanışmak. yemek yiyeceksen tek oturma tek kalan bi kişiye yanında yiyebilirmiyim gibi tekliflerde bulun. herkesle samimi olma herkeside tanı sakın çekinme. ünv ortamında her kızla samimi olursan başına gelecek iş çok olur benden sana arkadaş tavsiyesi.

Tanismis kaynasmislar diyosun.. seni taniyacaklari anlari degerlendir ve kendine guven. Seni de taniyinca sevecekler.. simdilik kendilerine yettiklerine bakma. Onlar icin de her sey yeni. Herkesin bi dengi vardir. Yakinda bulursun ins ortamini. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Universite zor ve gencler gün geçtikçe daha beter olabiliyo dostluk iluskilerinde. Iyi olsun da birak biraz sabret sen kimsenin kuyusunu kazma illa iyi dostlarin olacak ins..

Daha 1 haftada dur hele ya ...Konuşkan olmazsan sosyal olmazsan insanlara kendini sevdirmezsen kimse sana gelip nolur bizle takıl demez canım.Bu işler kişide biter.Kulüplere katıl muhabbet et insanlarla sus pus oturma sakın.Kuyumu kazıyo demişsin mesela eminmisin yoksa senin hayal ürünün olabilirmi? Bence sosyal fobini atlatman şart bi destek al istersen.

tatlım bir sabırlı ol ya kaynaşırsın biri bir kelime ederse sen iki kelime et odandaki arkadaşlarına kızlar beraber yiyelim akşam de ve sabret hepsi olur..

1 haftada neden kuyunu kazsınlar ki ??? Bu gibi durumlarda sosyalleşmek istersen halk oyunları topluluğu mpdern topluluğu veya tiyatro topluluğu v.s. gibi sosyal topluluklardan hangisine kendini yakın hissediyorsan katılmanı tavsiye ederim zaten orda herkes yeni tanışıyor sürekli bir araya geliyorsunuz kimse benle fazla konuşmuyor gibi bir durum söz konusu olmaz

Ya ben konusamiyorum ablalar inanin tikanip kaliyorum oda arkadaslarmfan biri dedi digeri surekli konusuyomus benim hakkmda falan saka gibi sok oldum ben de ama ben gibi davranamiyorum bende de var sorun tikanip kaliyorum bu bana aci veriyo

Ya ben konusamiyorum ablalar inanin tikanip kaliyorum oda arkadaslarmfan biri dedi digeri surekli konusuyomus benim hakkmda falan saka gibi sok oldum ben de ama ben gibi davranamiyorum bende de var sorun tikanip kaliyorum bu bana aci veriyo

Canım keşke fobini okul açılmadan yaz tatilinde yenmeye çalışsaydın.Bunu yenmezsen okuldan tat alamazsın..

Edinme. Çok da mühim değil. İnsanlar çok sinir bozucu zaten uzak olmaları daha iyi değil mi? Derslerine çalış yüksek notlar al. Bir süre sonra "noot var mı aplaaaa" diye onlar gelir sana zaten. Ben özellikle uzak dururdum algısına limon sıkılası zatlardan. Sonra okul içinde yazdığım bir öykü yayılınca kendimi bir anda 50 hatunun arasında buldum. Keşke bulmasaydım. Zor kurtardım zavallı ruhumu.

Şu üniversitede çevre edinme popüler olma kaygısı film ve diziler yüzünden öylesine kazındı ki gençlerin zihnine, derslerden ve eğitimden önce geliyor bu konu artık. Daha 1 hafta olmuş yahu hele bir dur.

İnsanlarla iletişim kurma diyenlerden uzak dur. İnsanlarla öyle veya böyle mutlaka iletişimin olsun. Ama illa ki oda arkadaşın en iyi dostun olacak değil elbette. Başka bölümlerden, arkadaşlarının arkadaşlarından çevre edinirsin ama bunun için şu fobinden kurtulman gerekiyor. İnsanlar yanlarına konuşmayan, boş konuşan, sıkıcı insanları istemezler. Sen de fobin sebebiyle böyle bir izlenim oluşturuyorsan seni çağırmamaları normal.

1 hafta insanlar ile kaynaşmak için çok kısa bir süre.Siz üniversiteye gelene kadar en azından ilkokul-orta ve lise'den mezun oldunuz ve o ortamlarda tutunabildiniz ki bugün artık üniversiteli bir gençsiniz.

Bence çok arkadaştansa iyi arkadaş edinmek önemli.

Eğer sosyal fobiniz varsa bu pekçok insanın hayatının belli bir döneminde yaşadığı ve aştığı bir durum.

Sizde bunu aşacaksınız.Güzel kitaplar var.Bu konuda internette yazılar var.

Bu linkte sosyal fobi ile ilgili bir yazı var.

| Yetenek.com | MuhammedBozdag.com|Efendilik hastal1k belirtisi olabilir... |

Ayrıca aşağıda size Muhammed Bozdağ(yazar)'ın yetenek.com sitesinde çekingenlik sorunu olan bir kişiye yazdığı yazıyı yapıştırıyorum.

"Çekingenliğinizi iç döngüye dönüştürmüşsünüz. Çekingenliği derin bir derde dönüştürünce üzüntünüz artmış ve olumsuz duygular da çekingenliğinizi beslemiş.

Çözülemeyecek bir sorunu çözmenin çaresi onu sevmektir. Çözülebilecek sorunu çözmenin çaresi de onu küçümsemek, alaya almak, onunla gülüşüp eğlenmektir. Çekingenliğinizle savaşmak yerine onunla oynaşın. dalga geçin, gülün yüzüne... Çekingensem çekingenim. Zamanında saldırıdan koruduğu için lazımdı. Şimdi artık yeterince geliştim ve meydana çıkbilirim diyorsam, bu eski ve artık gereksizleşen kabuğu atacağım düşüncesiyle işe başlayın.

Neden çekinirsiniz? Şuar altınıza yerleşen, ayıplanmak, eleştirilmek, hata yapmak, küçükdüşmek, takdir görmemek endişeleri geçmişteki telkinlerinizden varlığınıza yapışmış.

İkinci adım olarak işe bu endişeleri tamirle başlayın. Ayıplansanız, küçük düşseniz bedeli ne olacak. Emin misiniz? Ne kadar olacak ve neden kaldıramayacaksınız? Tandıkça, korktuğunuz riskin önemsizilğini fark edeceksiniz ve fark ettikçe de, riske cesaretiniz güçlenecek...

Üçüncü adım, küçük cesaret girişimlerini başlatın... Ziyaretlernizi arttırın. Selamlarınızı arttırın. Yürüyüşünüzü değiştirin, omuzlarnıızı kaldırın ve hızlanın, gülümseyerek ve çevreyi görerek yürüyün. Almasanız da alış verişe çıkın... Böylece hayat size kendinizi ifade edebileceğiniz daha büyük ortam ve fırsatlar verecektir. İlk anda heyecanınız kaldırılabilir olacak ve sonra da azalacaktır.

Selamlarımla
M.Bozdağ"

Son düzenleme:
Merak etme zaten 1.sınıfın başında birbirinden ayrılmayan 'kankalar' sene sonu gelmeden birbirlerine selam vermeyi bile kesecekler :27:

sakın uzak durma insanlara, git yurtta da sınıfta da herkesle selamlaş. günaydın de, öğle yemeğini nerde yiyeceksiniz de. şu zamanlar önemlidir okulda. yalnız geçirme.

ben kalabalık ortamlardan
samimiyetsiz yapmacık tavırlardan nefret ederim.öyle dışarı çıkmayı gezmeyide pek sevmem.
lisede çok samimi bir tane arkadaşım vardı.yediğimiz içtiğimz ayrı gitmezdi. üniversitede mecbur ayrıldık..
bu yüzden üniversitenin ilk senesinde çok zorlandım
hiç arkadaşım yoktu. okuldan eve evden okula gidip geliyordum
öyle bir an geldi ki konuşacak kimsem kalmadığından defterlere günlük tutmaya başladım
ailem çok endişelendi.hatta annem doktora götürecekti
ölü gibiydim yaa
ayy hatırlamak bile kabus
sonradan sınıftan bir kızla arkadaş oldum
kusursuz değildi hatta beni sinir eden tavırları vardı ama yinede katlandım dost olduk onunla
şimdi 3. senem sadece üç tane arkadaşım var :27:
çok uzun yazdım ama sana örnek olsun diyeydi. ben depresyonun eşiğinden dönüp arkadaş edinebildim.
sen çok kolay edinirsin

okuldaki bir topluluğa/kulübe katılmayı denesene canım. ben öyle yaptım,dördüncü senemde okulun muhtarı gibiydim yanımdan her geçen selam veriyordu,çok havalı :52:

Son düzenleme:
o şu an kaynaşan kişiler zaten birinci dönem bittiğinde küsecekler merak etme ben aslında keşke uzaktan izlesem diyorum bazen.Biraz da böyle düşünmeni tavsiye ederim kaçırdığın hiç bişey yok bence eksiklik yaşayacağın bi durum söz konusu değil hatta kafan çok daha rahat ama diyosan ki sıkıntı çekiyorum rastgele bir ortamdan değil de ilgini çeken bir topluluğa katılmanı tavsiye ederim en azından aynı işleri yapmaktan keyif aldığın kişilerle muhattap olursun ve bir sohbet konunuz olmuş olur diye düşünüyorum.

Ben elmden geleni yapyrm yapyrm ama yne de olmuyo beceremiyorum kulupleri de deniycem ama cok mutsuzum ozguvenimi geri kazanmak istiyorm.olmuyo...

Back
X