Nasıl başlıcam oncelikle ben kapanalı 4 ay gibi birsüre oldu. Daha üniversiteye'de yeni başla
dım. bolumum gastronomi(mutfak sanatları) .ve çevremdeki insanlarda bu bolumde kapalı yapamaayacagimi cok zorlanıca
gımı soyluyorlar.Cünkü hotel ve restorantların içerisinde kapalı calışamicagimi cok zor
olucagını soyluyorlar .ne yapmam gerektiğini bilmiyorum biraz yardimci olurmusunuz daha yeni
kapandiğim için zor geliyo ve ne yapcağimi bilmiyorum fikirlernizi alıp tartısabilirmiyiz bu konuyu
Nasıl başlıcam oncelikle ben kapanalı 4 ay gibi birsüre oldu. Daha üniversiteye'de yeni başla
dım. bolumum gastronomi(mutfak sanatları) .ve çevremdeki insanlarda bu bolumde kapalı yapamaayacagimi cok zorlanıca
gımı soyluyorlar.Cünkü hotel ve restorantların içerisinde kapalı calışamicagimi cok zor
olucagını soyluyorlar .ne yapmam gerektiğini bilmiyorum biraz yardimci olurmusunuz daha yeni
kapandiğim için zor geliyo ve ne yapcağimi bilmiyorum fikirlernizi alıp tartısabilirmiyiz bu konuyu
hayırlı olsun hayatında ki iki yenilik adına... böyle şeyleri asla kafana takma, uzun vadeli planlar , sıkıntılar , acabalar hiçbir şey getirmez sana.. ne yapacaksın?
sırf bu yuzden üni. yi bırakıp başka bölüme gececksen hiç bir bölümün çalışma koşulları garantısı yok, ileriyi bırak yarın ne olacagı bellı olmuyor..
sırf buyuzden başını açacaksan (ki kapanma sebebinin tek mantıgı oldgunu düşündüğümden ) böyle bır karar seni ilerletmez bunun garantısı asla olamaz. mıllete yıllardır dediler yok memur olma, yok öğretmen olma eşarp sorunu var diye... al bak ozamanlar sıkıntı cekenler şuan meyvesini topluyor.. yanlış anlaşlmasın bırakanlarında mutlaka haklı sebepleri vardı. kaldıki bu ülkenin hiçmi tesettrlu oteli,tesettur kesimli restoranı yok? ya da insan ayırmayan sektörü yok? sizlere ihtiyacmz var insanların kılık kıyafet ile hayatnzı yonlendrmesıne izin vermeyın. iyi bir şeye adım atmışsınız, bunun arkasında durun. tabıkı gönlnzden gelerek kapandysanız. zorla değil. inanın Allah oyle bır yol çiziyorki siz bıle agzı açık bakakalıosunuz yaşadgnz halde..
tenzıh ederek söyluyorum, bu ulkede belli bır kesım yok, ulke ımkanları bellı bır kesıme hıtap etmıyor. aslnda bıraz araştrrsanız kapalı ınsanların hayat kalıtesını yukselten çok fazla imkan oldugunu hatta bunun bır ayrıcalık sayılacak kadar önemsendiğini göreceksiniz. daha şimdiden okul ya da eşarp ya da hayatnızın kararı her ne ise taviz vermeye başlarsanız bir düşünün her sıkıştgnzda kendnzden bır ödün vermeye başlayacaksnz.. isteyerek verdgnz kararlarınza sahıp cıkın. herkesıde dınlemeyın, ilerde hepsi kenara cekılecek bu hayatı sız yaşayacaksınz. ılerde bunları cok ıyı göreceksınz..
size faydası olacak olan seçimleriniz değil, seçimlerinzi seçmedeki kararlılığınız .
hayrlı olsun tekrar :)
evet, belki servis elemanı olarak çalışamazsınız-ki bu da bazı yerler için geçerlidir- ama pekala mutfakta başörtünüz ile çalışabilirsiniz:)) zaten mutfakta yemek pişirmeden sorumlular illaki başlarına başlık, bone takmak zorunda o yüzden avantajlı bile olacağınızı düşünüyorum:))) siz güzel güzel okumanıza bakın. inşaallah mezun olup iş bulduğunuzda en ufak bir sorunla karşılaşmazsınız.
öncelikle hayatının bu yeni bölümü hayırlı uğurlu olsun. kendinle ilgili bir karar almışsın, bunun üstünde başkalarının ne düşünmeye ne de yorum yapmaya hakları olabileceğini düşünmüyorum.üniversite hayattaki en güzel dönem bu konuda sana garanti veriyorum. bu yüzden bu uzun ve güzel dönemi başkalarının bakışları ya da düşünüşleri ile heba etmek ancak seni üzecek ve yıpratacaktır. ben şahsen toplum olarak fazlasıyla şekilci olduğumuzu düşünüyorum. insanların ne giydikleriyle, ne taktıklarına bakmaktan özü göremediğimizi düşünüyorum. senin durumun için de şahsen ben açık bayan olarak çevremdeki hiçbir insana bu şekilde davranılmasını istemem ne bana ne de bir başkasına özellikle giyindiği şey üzerinden.
sana böyle davrananlar olursa zaten iletişimde bulunmazsın, çok da şey kaybetmezsin zannımca. zaten tecrübelerimle sabit ki şu hayatta gerçek dost bir elin parmaklarını geçmiyor, gerikalanlar tesadüfen zaman geçirdiklerimiz olarak kalıyorlar.
ayrıca yaşayabileceğin herhangi bir sıkıntıda öncelikle öğrenci yönetmeliğini okumanı tavsiye ederim. açıkça takip edeceğin yollar gösterilmiştir.