Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
,-kadir bey sutum var ama yetmiyor dusuncesiyle gidip mama aldim hangi zamanlar verebilirim.
- anne sutu varsa mamaya gerek yok.ilk 6 ay sadece anne sutu. 6.aydan sonra mamaya zaten ihtiyaciniz yok
kutu sutlere baslarsiniz.
-kadir bey merhaba cok dardayim lutfen yardim edin.Ek gidalari ne şekilde vermem gerek.kutu armutlu muhallebilerden aldim.doktorum patates havuc pirinci haslayip corba yap icine degisik sebze ilave et hergun dedi nasil yapabilirim lutfen yardimci olun bu ek gidalar cok bunaltiyor beni.
-sizde amerikali anneler gibi armutlu muhallebi yapip normal muhallebimizi bilmiyormusunuz yoksa?
Corbaya gelince bizim mis gibi tarhanamizin,suzme mercimek corbamizin,yayla corbamizin neyi eksik de sebze
corbasi yapiyorsunuz.yemek yapmayi bilmeyen beceremeyenler sebze corbasi yaparlar.
-hocam bir aylik bebegim var emziriyorum.cevremde arada sekerli su ver diyenler var vermelimiyim?
-dag basinda dogum yapacaksiniz sutunuz yok kutu sutu bulamayacaksiniz mama temin edemeyeksiniz o zaman.
Birakin millet ne demisi.
İsin cilkini cikariyorlar.
-hocam devit ne kadar kullanmaliyim
-gunde bes damlan
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2012 Saat 20:57
kadir Bey, oksurukte bal limonu ilik suda vermemiz mi gerekiyor? kizim bu tip karisimlari icmeyi reddediyor. ben de bal uzerine limon sikarak kasikla verdim. uzerine su icirdim. ayni etkiyi saglar degil mi? etkili olmasi icin ne olcude verilmesi lazim?
oksuruk nobet halinde geliyor. ne kuru ne de balgamli bir oksuruk. cigerlere inmis gibi bir ses gelmiyor. bu durumda perebron bir ise yaramaz degil mi?Virüs balgami sulandiracak sokturecek baska ne verebilirim?
-Buyuk cocuklara dogrudan limonlu bal, bebeklere limonata gibi. Belli bir olcu yok. VirüsPerebron, oksurtucu bir oksuruk surubudur, akcigerlere indiginde balgami cikartmak icin kullanilir. Virüs
kadir bey öncelikle bizlere zaman ayırdığınız ve benzer birçok konuda tüm anneler ve bebekler olarak kendimizi özel hissederek bıkmadan yinelediğimiz sorulara yanıt verdiğiniz için çok teşekkürler...
Kızım 3200 ve 49 cm olarak doğdu. şu an 4 aylık 6900 ve 62 cm. 7, ayımızda işe başlayacağım için doktorumuz 5. aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya alıştırmamızı öneriyor. Ama şu an bile oyunu emmeye tercih ettiğinden erken başlarsam emmeyi bırakmasından endişeleniyorum. emzik ve biberona alışmadığından sütü sağıp bırakmam da bir işe yaramayacak. ancak balıkesirde yaşadığımızdan öğlen süt iznim dahilinde eve gelebileceğim. Bir yandan o kadar süre aç kalamayacığından başlamak istiyorum. diğer yandan ise emmeyi bırakmasından korkuyorum.
-tam sacmalik .bal gibi biliyor ek gidaya basladiginizda ona muhtac olacaginizi.bir gunde bile ek gidaya alisir, oyle 2-3 ay evvelinden mis gibi anne sutunu kesmenin hicbir manasi yoktur. Sakin o malum " sebze corbasi" sacmaligina da esir olmayin. 6. aydan sonra evde pisen kiymali sebzelerden verebilirsiniz, sakin "tuz" yalaninada kanmayin, anne sutunde bile tuz vardir, muhim olan miktardir. Zaten sizin de cocuga; Sushi, salamura gida, tuzlu peynir, zeytin verilmeyecegini bildiginizi sanirim.
Doktor bey bebegim dokuz bucuk aylik disarda oldugum icin hep hergun kavanoz mamasi veriyorum malum cok pratik.
Ama iceriginin zararli oldugunu savunanlar var.birde milupanin muhallebilerinden ve arinin sutlu pirinc unundan veriyorum.bu saydiklarim zararlimi
-zararli sagliksiz felan degiller.hadise ne biliyormusunuz.bazi mamaci doktorlar kutu sutlee taktilar.sütleri kötülüyorlar, Uygulanan ısı ile proteinlerin harab olduğununu, içinde zararlı maddeler olduğunu yazıyorlar. Şimdi kafası çalışan halkda soruyor ve akıl yürütüyor; bu işlemler süte zarar veriyorsa, bundan daha beterine maruz kalan "mamalar" , kavanoz mamaları, düdüklü tencerede pişirilen etlerinde zararlı olaması gerekir diye düşünüyorlar ve bu gibi laflar etrafta uçuşuyor. Bunların hiçbiri doğru değildir, gerek UHT, gerek, kavanoz mamalarını rahatlikla kullanin
HOCAM MERHABA ,
BENİM DERDİMDE 15 AYLIK OĞLUMUN TANELİ BESİNLERİ REDDETMESİ AMA ENTERASAN VE KEYFİNE GÖRE REDDEDİYOR.ŞÖYLEKİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASINI BİR NEFESTE BİTİRİR AMA İÇİNDE KIYMA VARSA SANKİ GIRTLAĞINDA BİR SÜZGEÇ VARMIŞ GİBİ ÇORBA KISMINI YUTAR AMA KIYMALARI AĞZININ Bİ KENARINDA BİRİKTİRİR VE EN SONUNDA DA BÖĞÜREREK ÇIKARIR YADA MESELA SARIMSAK YOĞURTLU ISPANAĞI BİR GÜZEL YİYOR TANELERİNİ ÇIKARMADAN AMA İÇİNDE KIYMA VARSA AYNEN DIŞARI ATIYOR
DÜN YİNE BAKICISI TAVUKLU PATATES VERMEYE ÇALIŞMIŞ HEPSİ MİNİK MİNİK DOĞRANMIŞ AMA KABUL ETMEMİŞ BLENDIRDAN GEÇİRİLMİŞ . KAHVALTI YİNE AYNI BULAMAÇ YİYOR TANELİ VERMEYİ DENEDİĞİMİZDE 3-5 LOKMADAN SONRA DİREK ATIYOR AĞZINDAN YANİ SANKİ YUTAMADIĞINDAN DEĞİLDE PÜREYE ALIŞTIĞI İÇİN O KOLAYINA GELDİĞİNDEN YAPIYOR.AMA BU DURUM BENİ ZİYADESİYLE ENDİŞELENDİRİYOR BİR ARKADAŞIMIN 4 YAŞINDA IZI VAR HALA BLENDIRLA GİDİYOR HERYERE.BÖYLE OLSUN İSTEMİYORUM GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM HOCAM YAŞI GEREĞİ ARTIK YEMESİ GEREKMİYOR MU NAAPMALIYIMDA ALIŞTIRMALIYIM BUNUN BİR YOLU YORDAMI YOKMUDUR?
-Sizin oğlan da , arkadaşınızın kıza da "NORMAL"..Siz çocuklardan ne çok şeyler bekliyorsunuz??Virüs Acelesi yok, bulamaca devam
Hocam, benim 4 aylık bir kızım var, anne sütü olmadığı için formül mamayla besliyorum.Formül mamaya ilk başladığımızdan beri hiç sevmedi, birçok marka denedim ama hep zorla içti, şimdi de her öğünde formül mamayı en fazla 110 ml içiyor, çoğu zaman 75 ml den sonra diliyle itiyor..
4 ayını doldurduğu için inek sütü verdim daha istekli içti. en az 120 ml içiyor
1- 6 aya kadar sulandırmayı düşünüyorum, kilosunu etkiler mi? sulu olduğu için, kilo alımı düşer mi? (şu an 6900 g, 66 cm)
2- Ne kadar sulandırmalıyım? yarı yarıya mı? içine tek kesme şeker atıyorum doğru mudur?
3- Anne sütü olmadığı için ek gıdaya şimdi geçsem olur mu? çok gazlı bir çocuktu, ek gıda da gaz yapar mı yeniden?
4- Bir de kabızlık sorunu var, ne yapmalıyım? her zaman zorla top top yapıp arkasından cıvık kaka geliyordu (3 günde bir)... 3 defadır daVirüs (2 günde bir) sadece top top kaka yapıyor cıvık yapmıyor
-1- 4. aydan itibaren sulandırmaya gerek yoktur.
2- İdeal olan, hiç şekersiz içmesi, sevdirmek için ilk zamanlarda 1-2 kesme şekeri koyabilirsiniz..
3-altinci aydan evvel ek gida vermirmiyorum.bebe yogurdu verebilirsiniz ama
4-bu sekilde kaka yapmasi dusuk kalorili beslendiginin isaretidir
paylaşımın için teşekkürler...
nette araştırma yapan her anne kadir tuğcuyu tanır zira ben bir araştırma sonucu kendisiyle tanışmıştım.
insana güven veren bir doktor, net cevaplar veriyor.
ben şu top top kaka yapınca düşük kalorili beslendiği olayına takıldım. benim kızımda da oluyor ama kızımın düşük kalorili beslendiğini düşünmüyorum. kafam karıştı
Ben ilk defa duydum Kadir Tuğcu' yu. Genelin aksine şeyler söylemiş. Sebze çorbası konusunda tereddüte düştüm şimdi. Şimdi 6 aylık bebeğe nasıl mercimek, tarhana, yayla çorbası verelim ki?
Güvenilir bir doktor muymuş Kadir Tuğcu biraz bilgi verebilir misiniz?
internette bir sürü soru cevapladığı için yada geleneksel olduğu için iyi demek yanlış olur heralde.
cevapladığı sorularla ün yapmış.söyledikleri mantıklı geliyorsa uygularsınız.
"yemek yapmayi bilmeyen beceremeyenler sebze corbasi yaparlar" cümleside saçma geldi.
sadece sebze çorbası yedirmiyoruz heralde.ayrıca doktorlar tarhana ve sebze çorbasını öneriyor genelde.
Çok yararlı bilgiler bunlar teşekkür ederiz bu sebze çorbası gerçekten gereksiz yaptığınız yemeklerin yağsız tarafından vermek daha sağlık suyunda oluyo bütün vitaminler
Benim Kızım da 4.ayına girecek 3 gün sonra , ilk bebeğim ve bu ek besin olayını hiç bilmiyorum... Ne zaman ne şekilde başlamalıyım , Meyve suyundan mı başlamalıyım ne kadar vermeliyim. şöuyle ayrıntılı yazan olursa sevnrm
Yok canım doktorlar alerji riski için yasaklıyorlar. Gel gör ki bizde inek sütü alerji yaptı yoğurdunu yapmıştım, egzama başlangıcı oldu bizde keşke yapmasaydım. Bence de 1 yaşına kadar verilmemeli.
Kadir Tuğcunun öksüruk ve gribe ballı limonata yapma olayini düsunuyorum bende 5 aylik bebegime ama tereddütüm balı 1 yas alti bebeklere verilmedigi konusunda , hiç bebegine bu sekilde veripte fayda goren var mi arkadaslar..