Merhaba arkadaşlar
Bir aydır mide bağırsak rahatsizliklarindan dolayı beslenmemden unlu ve şekerli gıdaları çıkardım. Onun dışında her şeyi eskisi gibi yiyorum. Bu bir ay içerisinde ilaç kullanmamama rağmen şikayetlerimin önemli ölçüde azaldığını gordum. Kilo problemim yoktu, 2 kilo verdim ve vücudumun farkedilir şekilde sıkılaştığını gördüm. Eşim de bana ayak uydurmaya çalışıyor, onun için de iyi oldu. Nefsime yenik düşmezsem böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Gelelim işin can alıcı noktasına. Bu beslenme tarzını kendi evimde uygulayabiliyorum ama gittiğim yerlerde yapılan pasta börek tatli ikramlarini kabul etmeyince, ev sahibi rahatsız oluyor, durumu açıklamama rağmen olumsuz tepkilerle karşılaşıyorum. Eğer sadece ben gidiyorsam gitmeden önce de söylüyorum birsey hazirlamamasini. Sağlık için boyle bir diyet yapiyorum dememe ragmen anlamıyor çoğu kisi. Diyet degil aslında, beslenme şeklini değiştirme ya da sağlıklı beslenme. Ama herkes diyet olarak degerlendiriyor ve fazla kilon yok ne gerek var gibi düşünüyorlar.
Bunları diyenler de samimi arkadaşlarım ve akrabalarım. Ve bu durum ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı bende. Kendinizi benim ve onların yerine koyun, siz olsanız ne yapardınız?