• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unutkanlık... Fizyolojik mi psikolojik mi.?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba herkese.
Son zamanlarda unutkanlığım iyice artı. Hayatımı etkiliyor mu emin değilim. Şu an sadece zararım kendime.
Arabayı park ettiğim yeri unutup arabayı aramak, anahtarlarımı sürekli bir yerde unutmak, birini arayacakkken kimi neden aradığımı unutmak gibi şu an yaşadıklarım.
Bir de arada kredi kartlarımı koyduğum yeri unutmak var.
Sorunun kaynağını nasıl tespit edeceğim özellikle böyle hastanelerden uAk kaldığımız bir dönemde.
39 yaşındayım. 1.5 yıl önce doğum sonrasında ciddi boyutta olmasa da depresyon geçirdim. Koruma dönemindeyken aslında tekrar doktora gitmedim. Bununla mı ilişkili yoksa nörolojik bir sebep mi? Nereden nasıl başlamam lazım. Tecrübeli arkadaşlar yok gösterir mi?

B12 düşük olabilir. Benim çok düşüyor resmen aptallaşıyorum o dönemlerde.

Bir kan testi yaptırın önce. Değerlerde sorun yoksa o zaman diğer ihtimalleri düşünürsünüz.

B vitamini eksikligi olabilir gibime geldi. B vitamini deposu cabucak bosaliyor. Sabahlari 1 dilim beyaz ekmek yiyin. Yumyrta ve peynir mutlaka yiyin. Kirmizi et cok cok onemli, her gun yemeye calisin. Bir de kuruyemis de cok faydali ozellikle ceviz. Son zamanlarda diyet yaptiniz mi, ekmegi azalttiniz mi?

2. sebep yorgunluk olabilir. Cok yogun calisiyorsaniz, az uyuyorsaniz zihinsel kapasite azaliyor beyin yoruluyor yani.

Psikolojik unutkanlik bu kadar olmaz gibime geldi.

B vitamini eksikligi olabilir gibime geldi. B vitamini deposu cabucak bosaliyor. Sabahlari 1 dilim beyaz ekmek yiyin. Yumyrta ve peynir mutlaka yiyin. Kirmizi et cok cok onemli, her gun yemeye calisin. Bir de kuruyemis de cok faydali ozellikle ceviz. Son zamanlarda diyet yaptiniz mi, ekmegi azalttiniz mi?

2. sebep yorgunluk olabilir. Cok yogun calisiyorsaniz, az uyuyorsaniz zihinsel kapasite azaliyor beyin yoruluyor yani.

Psikolojik unutkanlik bu kadar olmaz gibime geldi.
Evet diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum-yapıyordum. Malum bu süreçte çok devam edemiyorum. Kan değerlerime falan baktırmıştım diyete başlamadan. Verdiğim de 4 kilo. Öyle çok da kilo vermedim.
İş çocuk ev yorgunluk da fazla.

Bazen psikolojik istismar altındayken (ki bunu fark etmek aşırı zor) fiziksel olarak bazı sinyaller alıyoruz. Unutkanlık, kabuslar, ara ara gelen çarpıntılar, bazen diş sıkma ve kas agrısı seklinde belli oluyor. Evde ya da is yerinde kendinizi sık sık suclu hissettirildiğiniz, alttan almak zorunda kaldıgınız, fazla fedakarlık ettiğiniz oluyorsa buraya da bakmak lazım, ya da basit bi B12 eksikliği de olabilir..

Bazen psikolojik istismar altındayken (ki bunu fark etmek aşırı zor) fiziksel olarak bazı sinyaller alıyoruz. Unutkanlık, kabuslar, ara ara gelen çarpıntılar, bazen diş sıkma ve kas agrısı seklinde belli oluyor. Evde ya da is yerinde kendinizi sık sık suclu hissettirildiğiniz, alttan almak zorunda kaldıgınız, fazla fedakarlık ettiğiniz oluyorsa buraya da bakmak lazım, ya da basit bi B12 eksikliği de olabilir..
Aslında bunlar yok fakat ben kendi kaygı durumum nedeniyle sıklıkla böyle hissediyorum.

Kan grubunuz nedir? Eğer 0 ise b12 vitamini eksikligide etkiliyor hafızayı.0 kan grubunda daha cok oluyor b12 eksikliği o yüzden sordum.

Kan grubunuz nedir? Eğer 0 ise b12 vitamini eksikligide etkiliyor hafızayı.0 kan grubunda daha cok oluyor b12 eksikliği o yüzden sordum.
A rh pozitifim. Aslında yaşanan hiç bir olayı unutmam. Hatta iş yerinde arkadaşlarım hayret eder nasıl bu kadar ayrıntılı hatırlıyorsunuz diye. Fakat böyle üzerinde yaşanmışlık olmayan şeyler (anahtarı nereye koydum, gözlüğüm nerede) hiç aklımda kalmıyor.

A rh pozitifim. Aslında yaşanan hiç bir olayı unutmam. Hatta iş yerinde arkadaşlarım hayret eder nasıl bu kadar ayrıntılı hatırlıyorsunuz diye. Fakat böyle üzerinde yaşanmışlık olmayan şeyler (anahtarı nereye koydum, gözlüğüm nerede) hiç aklımda kalmıyor.
Anladım:) Bende yaşamıştım ama benimki bu sebepten dolayiydi o yüzden sormak istedim.Şu corona bitince kan degerlerinize bir baktirin en mantiklisi.Balık yağıda hafızayı guclendiriyordu sanırım.Bende öyleyim yıllar önceki lafı olayı hiç unutmam o da kötü birsey aslında.

İlk anlattığınız durum bende mevcut. Bilgi sahibi iseniz bir sorum olacak ben bu istismardan kurtuldum ama o dönem yaşadıklarımı Nasıl unutmayı seçtiysem unutkanlık ben de kaldı. Nasıl kurtulabilirim ne yapabilirim ? ☹️

İlk anlattığınız durum bende mevcut. Bilgi sahibi iseniz bir sorum olacak ben bu istismardan kurtuldum ama o dönem yaşadıklarımı Nasıl unutmayı seçtiysem unutkanlık ben de kaldı. Nasıl kurtulabilirim ne yapabilirim ? ☹️
Öncelikle gecmis olsun, önemli olan kısmını atlatmıssınız. Yeniden aktif sekilde hafızanızı calıstırmak icin sanatsal bir aktiviteyle (resim ya da enstrüman öğrenmek gibi) destekleyebilirsiniz. Zihin bulanıklıgı ve yorgunluğu icinse çok güzel meditasyonlar var. Benim en cok isime yarayan yöntemler yeni bir dil öğrenmeye baslamak, resim yapmak ve yıllardır calmadıgım piyanoya dönüs yapmak oldu. Bir de ajanda alıskanlıgı edinin gün icinde yapacagınız ve yaptıgınız her seyi not alın, günlük tutun, sabah kalktıgınızda rüyalarınızı not edin vs. Meditasyon gün icinde sürekli yorulan ve dolan zihni dinginleştirmek icin birebir.

Vitamin eksikliği olabilir.
Kan testi yaptırın.
Eğer değilse Zihniniz doludur stres kökenli olabilir.

Back
X