unutkanlık

MeLaNqOliqH

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
798
6
96
Bursa
kızlar meraba bende 3 aydır falan unutkanlık wardı
ama şu son 2 haftadır baş edilemez durumdayım 19 yaşındayım
herşeyi unutuyorum biri bişey soruyo sordugu soruyu untuyorum
cewabı kelime kelime aklımdabirine bişey anlatıcam ya iyice düşünüp kafamda toparlama yapmam gerekiyo
yoksa unutuyorum
biri bana bişey unutturma diyo ya hemen unutuyorum
sanki o an hafızamdan siliniyo
kendimi çok zorluyorum hatırlamak için
yapıcaım şeyleri unutuyorum herseyi unutuyorum
doktora gidicem ama hangi bölüme gitceimi bilmiyorum anneme sorarsanız psikiyatriye git diyo
ki bunun yanında psikiyatrlık ciddi sıkıntılarım war
özellikle sinirliyken de ne yaptıgımı hatırlamam elim ayagım birbirine dolaşır ne dediiimi ne yaptıgımı bilmem çok kırıcı olurum ve cewreye zarar weririm
sonra bana derler ki sen şu lafları söyledin bunları yaptın
inanın hatırlamıyorum
aradan biraz zaman geçtikten sonra
böyle parca parca aklıma geliyo
aaa ewet bunu yapmıştım diye..
ya işin özü psikiyatri dışında gidebileceğim başka bölüm war mı nöroloji olabilir mi??

aynı sorun bendede var ama öncelikle B12 baktırmanı tavsiye ederim
birde ben işte çalışırken çok kötü oluyor herşeyi küçük kağıtlara not yazıyorum

B12 eksikliği bende war zaten ama ilaçlarımı sürekli kullanamıyorum çok pis kokuyolar
bikac gün dayanabiliyorum
nefes alıp werirken tenimde bile hissediyorum

Bende üniversiteyden strese bağlı unutkanlık vardı, aynen dediğin gibi konuşurken kelimeleri bile unutuyodum. Bi süre ginko biloba bitkisel hapını içtim, bitkisini de alıp çay yapıp içiyodum akşamları. İşe yaramıştı.

Canım aslında bu untkanlığın nedeni psikoljik sorunların bence .çünkü mesela ben de afama bişeyi takrsam hemen unuturum brşeyleri konuşulanları anahtarımı c
zdanımı herşeyi

annen psikolog demekte haklı gözüküyor.ben de senin gibiyim yaklaşık.kafamda başka sorunlar olduğu için hayatın içindeki şeyleri kafamda tutamıyorum. :50:

Sana bunun için çok iyi bir nüroloji doktoru yavsiye edebilirim.

Eğer ist de yaşıyorsan bana özelden yaz cnm

annen psikolog demekte haklı gözüküyor.ben de senin gibiyim yaklaşık.kafamda başka sorunlar olduğu için hayatın içindeki şeyleri kafamda tutamıyorum. :50:

çok zor bi durum.
calısıyorum şuan we patronun söylediği şeyleri unutuyorum
werdiğim cwp aklımda soruyu hiç hatırlamıyorum
aslında kısmi unutkanlık
sanki o bölüm hafızamdan siliniyo

Bendede vardı hep ama 2-3 yıldır yok çok şükür..
Bir keresinde çay elimdeyken garsonu çağırıp çayım nerde diye soracaktım ki, çayımın elimde olduğunu farkettm.. Kendimden korkmuştum resmen.
Hep çalıştığım için çok zor oluyordu sürekli not alıp duruyordum halada öyleym bu bi alışkanlık oldu,
birinin ağzından birşey çıktığı anda not ediyorum, duyduğumu yazıyla pekiştiriyordm bu şekilde zamanla düzeldi..
Kafam başka şeyle meşgul olduğunda dikkatim dağılıyor ve unutkanlık başlıyor..
Dikkatimi yaptığım şeye veriyorum 1-2 senedir çok rahatım..
Ben doktora gitmedm ama düzelmeseydi giderdim, sen ihmal etme en kısa zamanda git bence.
Herşeyn bir çaresi var stres yapma canm

canım kan tahlilinde hemen belli olur demir eksikliği varsa
bende çok unutkanımdır
eşim hep dalga geçer
bazen buzdolabını açıp ne alacağımı bile unutabiliyorum o derece
yani...:1:

bol bol kırmızı et ye...
bende çok unutkanımdır
eşim hep dalga geçer

bende çok unutkanımdır
eşim hep dalga geçer

onları fazlasıyla yaşıyorum zaten..uzun süredir
ama bu aralar çok ilerledi ne yapıcaımı ne ediceimi unutuyorum
bugün sabah uyandım
tuwalete gittim mi gitmedim mi diye düşünürken buldum kendimi
hatırlamaya calısıyorum
sonra zorladım hmmm gitmemişim dedim :9:hersey karıştı

insanların kafasını başka şeyler kurcalıyor olabilir aslında düşüncelerle beyini dolduruyorsunuz fakat farkında olmadan buda unutkanlığa neden olabiliyor bende 3 ay öncesine kadar unutkanlık yaşıyordum hatta mutfağa gidiyodum bişey almak için mutfağa gidene kadar ne alacağımı unutuyodum ve anladımki benim kafam zaten dolu biraz rahat bırakmalı kendini unutuyorum diye kasmamalısın beyinide zorlama bende gingko biloba kullanıyorum eşime de kullandırıyorum 6 ay kullandan sonra herşeyi gün gün hatırlıyosun :))) üzme kendini tatlım düzelecek biraz kafanı rahat bırak

sewnde sadece unutkanlık yokmuşki zaten başka sorunlarında var pskyatritye mutlaka gitmelisin. anlattığın şeyler sosyal çevreni ciddi anlamda olumsuz etkile bu da seni daha fazla çöküntüye uğratır...
b12 kullanman zaten gerekiyormuş pskiyatrinin yönlendirmesiyle zaten gerekli testleride yaparsın..

Back
X