Ben de bu düşüncelerin içinde kaybolmuştum bir süredir :) Hala da ara sıra aklıma gelir. Son 2 ayım hastanelerde geçti diyebilirim. Şimdi toparlanıyorum yavaştan. Ben bunları yaşarken, bana bunları yaşatan kişinin de aynı acıyı hissetmesini dilemedim dersem yalan olur. Diledim beddua etmesem de. En azından beni anlasın istedim.
Ancak yaradan "huzuruma kul hakkı dışında hangi günahla gelirse gelsin affederim" derken, yaradan bile kul hakkına karışmazken, çektirdiklerini çekmemeleri mümkün mü sence?
Diyelim ki bu dünyada çekmediler. Bu dünyada hissetmediler aynı acıyı. Emin ol öteki dünyada "keşke yalan olan dünyada çekseydik" diyecekler. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Bu dünyada olmasa da diğerinde mutlaka karşılığını görecekler.
He bize düşen ise, kötü düşüncelerden arınıp hakkımızda hayırlısını istemek.
Başıma geldi mi dersen, evet geldi. Bizzat ben yaşadım.
Bir arkadaşım vardı. Pek iyi bahsedilmeyen cinsten. Hani kimsenin namusunu sorgulamak bize düşmez de, onun hakkında çevre pek hoş konuşmazdı. Benim de bazı konularda çok canımı yakmış, kırmıştı. 6 yıl önce nişanlandı biriyle. Sonra bir gün bir kadın bana onunla ilgili birkaç soru sordu. Ben de çocukluk aklımla, nereye varacağını bilemeden bazı şeyler anlattım. Bir zaman sonra onun nişanı atıldı. Bilmiyorum sebep ben miyim yoksa başkaları mı anlattı. Ama ben de aynı şeyi yapmıştım nihayetinde. Birinin hakkına girmiştim...
Aradan 6 yıl geçti ve ben nişanlanmak üzere olduğum birinden ayrıldım. Ve çevresinin, arkadaşlarının benim hakkımda onu doldurduğunu öğrendim. He benim namusumla ya da ağza alınmayacak hatalarımla doldurmamışlardı onu şükür. Lakin beynini yıkamışlar işte. Nihayetinde terk edildim.
6 yıldır o pişmanlık içimi yakıyordu. Bu olayı da yaşayınca pek tabi o duruma bağladım yaşadıklarımı. O kızı aradım. Ben senin hakkında şu kişiye zamanında şöyle şöyle söyledim. Bana hakkını helal eder misin? dedim. Şükür ki helal etti. Sorun kalmadı. He beni terk eden döndü mü tabi ki hayır. Dönmesi için yapmadım bunu zaten. Pişmanlığı geç de olsa telafi etmek istedim.
Diyeceğim o ki, ben o hatayı yaptığımda çocuk denecek yaştaydım. Yine de hataydı. O kız belki de "hakkımda konuşanlar da aynı şeyi yaşasın" dedi. Belki de içi yandı. Evet hatasız değildi evet çok kusuru vardı ama konuşmak bana düşmezdi. 6 yıl sonra ben aynı şeyi yaşadım.
Er geç tüm haklar kişilerden çıkacaktır. Bundan emin ol.