aslında güzel. 5 gün yapıp 1 hafta ara verip tekrar yapılabilir. ama ben ekmeksiz durabilir miyim bilmiorum 1 dilm ekmek eklesem çok mu etkili olur kilo vermemede??
urganika ben bu diyeti smdilik yapmayı düşünmüorum fakat sen gün içinde yediklerini yazarsan daha faydalı olur die düşünüorum kahvaltıda sunu yedm öğlen sunu akşam sunu şeklide. en azndan fikir verirsin arkadaslara
aslında güzel. 5 gün yapıp 1 hafta ara verip tekrar yapılabilir. ama ben ekmeksiz durabilir miyim bilmiorum 1 dilm ekmek eklesem çok mu etkili olur kilo vermemede??
evet canım ekmek yememelisin. Çünkü ekmek yüksek oranda karbonhidrat içeriyor:umursamaz:bak bende tatlı krizlerine giriyorum ama şimdi 1 lt zero cola aldım birde tatlandırıcılı sakız inan sanki şeker yiyormuşum gibi...
Aslında ben bu diyete eşim yüzünden başladım.Nasıl mı; iştahı çok açık biriyim.geçenlerde kendime çok güzel triko bir elbise aldım. üzerime çok güzel oturdu. ama eşim hatlarımı belli ediyor diye giymemi istemedi (4 sene çıktık 1 senedir evliyiz bu güne kadar hiç karışmadığı için şok oldum.) neyse bir anlaşmaya vardık 67 'ye inersen giyersin dedi (İmkansız olduğunu düşünüyor) şimdi iş inada bindi inan bana canım başka birşey yemek istediğimde elbiseyi aklıma getiriyorum. ne iştah kalıyor ne birşey. Dün de kavga çıkardım bayramda o elbiseyi giyeceğim diyezemuszemus. bak şöyle düşün hani oruç tutarken birşey yemiyorsun ya zorunlu olduğun için bunuda öyle düşün. ya da doktor sana 1 hafta bazı yiyecekleri kesmiş gibi. yani beynini bu şekilde adapte et:)))
urganika ben bu diyeti smdilik yapmayı düşünmüorum fakat sen gün içinde yediklerini yazarsan daha faydalı olur die düşünüorum kahvaltıda sunu yedm öğlen sunu akşam sunu şeklide. en azndan fikir verirsin arkadaslara
olur canım ozaman dünden başlayayım; pazar günü
sabah; 1 kaynamış yumurta ve 200 gram ezine peynir yedim yanında da çay içtim. ve bol su..
öğlen; iki tane yumurtayı kaynamış suyun içine kırdım.(biz bu na çılbır deriz.) sonra yumurtaları bir tabağa alıp üzerine yoğurt döktüm birazda baharat attım. ve afiyetle yedim.
aralarda şekersiz çay ve nescafe içtim.
akşam; iki tane piliç bacak aldım (Küçük boy) onları önce haşladım sonrada yağsız tavada ızgara yapar gibi kızarttım. yoğurtla birlikte yedim. gece yatarken karnım çok acıkmıştı. bir parça peynir yedim.
Bugün(Pazartesi)
Sabah; yine 1 kaynamış yumurta ve doyuncaya kadar peynir yedim. çayla birlikte.
Öğlen; yarım hazır kızarmış tavuk aldım ve yarısını yedim. birde zero cola içtim .Akşamda light ton balığı alabilirim yada çılbır yapabilirim yine..
yediklerimi size yazarım kızlar..
evet canım haklı olabilirsin. bu diyeti daha önce bende denedim.zaten ilk kiloda verilen 4-5 kilo her zaman sudur. ayrıca 1 hafta diet yaptıktan sonra zaten insanın iştahı kesiliyor ve daha az yemeğe başlıyorsun. Bayramda da tabiki de yediklerime dikkat edeceğim. şerbetli tatlılarla aram hiç iyi değil allahtan:))
Kas yakımına gelince VUCUT KARBONHIDRAT FAZLASINI YAG OLARAK DEPOLAR...ISTE BU DIYETTEKI AMAC KARBONHIDRAT ALIMINI SIFIRLAYARAK YADA COK AMA COK DUSUREREK FAZLALIKLARI YAKMAK PRENSIBINE DAYANIYOR.. vucut öncelikle vücuttaki yağları yakacak eğer karbohidrat miktarı yeterli gelmezse işte o zaman kas kaybına yol açar bu sebeplede bu diyeti 5 günden fazla yapılması sakıncalı ve bunu özellikle kırmızı yazıyla belirttim.
hem bu diyeti genellikle vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler yapıyor. eğer çok fazla kas kaybına uğratsaydı onlar asla yapmazdı. öyle değil mi? ki bu sporu yapanlar günde 8-9 yumurta yiyorlar.(Protein için)
ama dietin bir başka olumsuz yanı uzun süreli yapıldığında böbrek ve karaciğerde hasara sebep oluyor. bu sebeple de bol bol su içerek, idrarla atımda böbrekleri zorlamamak gerek..
yine bu şekilde bir uyarıda bulunduğun için teşekkür ederim:)) en azından diet yaparken risklerinide bilmiş olmak, daha tedbirli davranmamıza sebep olur..sevgiler...
slm kızlar sabah kalktığımda tartıda 68.3 çıktı :sm_cool:bugün 3. günümde ve sabah yine 1 yumurta ve doyuncaya kadar peynir yedim. saat 1.30 gibi bir lokantadan fırında pişmiş tavuk yedim. yanına patates de koymuşlardı ama onlara dokunmadım:)) birde 3 tane ayran içtim. akşamda karnım çok aç olmadığı için biraz peynir yedim yine:))
merhaba tesadüfen bu başlığa denk geldim ilk sayfada diyeti uygulayan bayan pazar kahvaltısı için 1 yumurta yazmış.ben spora başladığım zaman hocam besinler ve içerisindeki yağ oranlarını gösterdi.yumurta sarısında 5.4 gr yağ bulunuyomuş.beyazda ise 0.1 gr..sarısını yememem gerektiğini söyledi..bazı akşam yemeklerinde 2 haşlanmış yumurta beyazı yiyorum..bilgilendirmek için yazmak istedim..