Ürünleri iptal edebilir miyiz ?

zenube

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
65
9
48
Bursa
arkadaşlar ben evkurdan hepsi Lc 82 ekran plazma buzdolabı bulaşık makinesii elektirik süpüegesiii aldım hepsi 5bin tl yaa yaa açıkcasıı bakmaya girdik bakalım çeyiz paketii varmmı diye bir satış sorumlusu geldi bizi ikna ettii ve aldık sonrda araştırdığımızda kazık ydimimizi anladıkk araştırmadan aldıkk daha 2gün olduu evimize gelmedii acaba iptal ettirme durmumuz varmı bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirimm

Tuketici haklari var. 15 gun icinde hicbir mazeret belirtmeden, fis yada fatura ile iade edebilirsin, Ambalajlarini tahrip edip atmadikca problem olmaz. Ama bazi magazalar iade alamayiz falan derler. Tuketici haklarindan haberiniz yok sanirim deyin. yani hakkinizi bildiginizi bilsin. Bilincli bir tuketici oldugunuzu bilsin. Daha da uste cikmaya calisirlarsa tuketici haklari derneginden bir yetkiliyle yarin tekrar gelecegim diyin. Yine iplemezlerse gercekten tuketici haklari dernegine basvurup sikayet edin, Aman 15 gunu gecmesin dikkat.
Bu arada herkesi bilinclendirmek icin soylemek istiyorum. Bu soylediklerim kanun degismediyse falan yakin zamanda tum hersey icin gecerli. Aldiginiz her urunu, ambalajlari eksik olmadiktan sonra fis veya faturasiyla 15 gun (30 gun de olabilir ama tam emin degilim) icerisinde iade edebiliyorsunuz. Degisim degil para iadesi yapmak zorundalar. Yapmiyoruz, mumkun degil derler ama bu bir kanun. yapmiyoruz diye yem atarlar, yemeyin. Bir ayakkabi icin bile gecerli bu, hele hele elektronik esya. Neden diye bile sormadan almak zorundalar 15 gun icinde. Haklarinizi bilin. Bilincli tuketici olun. Kimsenin oyununa gelmeyin. Tuketici haklari derneginin internet sitesinde tuketici haklari kanunu var. Okuyun. Kanunu yok sayip kurallar olusturan saticilara karsi uyanik olun. Aldiginiz pahali urunlerin ambalajlarini acar acmaz cope atmayin. Yatak alti, dolap ustu gibi yerlerde en az 2-3 ay saklayin...

Belki forumun Hukuk bölümünde hukukçu arkadaşların daha dikkatini çeker ve tüketici hakları konusunda bilgilendirebilirler sizi. Benim aklımda 7 gün içinde bazı şeylerin yapılabildiği kalmış ama çok net değilim bu konuda.

Ben aheste beste yazarken simurg bilgileri vermiş bile zaten.

Son düzenleme:
Tuketici haklari var. 15 gun icinde hicbir mazeret belirtmeden, fis yada fatura ile iade edebilirsin, Ambalajlarini tahrip edip atmadikca problem olmaz. Ama bazi magazalar iade alamayiz falan derler. Tuketici haklarindan haberiniz yok sanirim deyin. yani hakkinizi bildiginizi bilsin. Bilincli bir tuketici oldugunuzu bilsin. Daha da uste cikmaya calisirlarsa tuketici haklari derneginden bir yetkiliyle yarin tekrar gelecegim diyin. Yine iplemezlerse gercekten tuketici haklari dernegine basvurup sikayet edin, Aman 15 gunu gecmesin dikkat.
Bu arada herkesi bilinclendirmek icin soylemek istiyorum. Bu soylediklerim kanun degismediyse falan yakin zamanda tum hersey icin gecerli. Aldiginiz her urunu, ambalajlari eksik olmadiktan sonra fis veya faturasiyla 15 gun (30 gun de olabilir ama tam emin degilim) icerisinde iade edebiliyorsunuz. Degisim degil para iadesi yapmak zorundalar. Yapmiyoruz, mumkun degil derler ama bu bir kanun. yapmiyoruz diye yem atarlar, yemeyin. Bir ayakkabi icin bile gecerli bu, hele hele elektronik esya. Neden diye bile sormadan almak zorundalar 15 gun icinde. Haklarinizi bilin. Bilincli tuketici olun. Kimsenin oyununa gelmeyin. Tuketici haklari derneginin internet sitesinde tuketici haklari kanunu var. Okuyun. Kanunu yok sayip kurallar olusturan saticilara karsi uyanik olun. Aldiginiz pahali urunlerin ambalajlarini acar acmaz cope atmayin. Yatak alti, dolap ustu gibi yerlerde en az 2-3 ay saklayin...

çok tşkler canım yaa mutlu oldum şimdii hemen uygılamaya başlıcam:21:

Belki daha iyi bilen hukukcu arkadaslar falan vardir, ben bildiklerimi aktardim. Baska cevaplari da takip etmekte fayda var. Bi de bu gibi durumlarda biraz cazgir olmak gerekiyor, tecrube ile sabittir. Sikayet edicem falan diye sesinizi cikartirsaniz, tabi haksizliga ugradiginiz durumlarda, her isinizi hallediyolar.

Aldığınız ürünü 15 gün içerisinde hiç bir mazeret göstermeden 30 gün içinde de mazeretli iade edebiliyorsunuz(bozulması,çizik olması gibi).Bu arkadaşların da dediği gibi kanundur bu.Bunu satıcılar ya gerçekten bilmez ya da caydırmak için haberleri yok gibi davranırlar.Senetle satış yapan yerlerden uzak durun onlar gerçekten pahalı oluyor piyasaya göre...

arkadaşlar ben evkurdan hepsi Lc 82 ekran plazma buzdolabı bulaşık makinesii elektirik süpüegesiii aldım hepsi 5bin tl yaa yaa açıkcasıı bakmaya girdik bakalım çeyiz paketii varmmı diye bir satış sorumlusu geldi bizi ikna ettii ve aldık sonrda araştırdığımızda kazık ydimimizi anladıkk araştırmadan aldıkk daha 2gün olduu evimize gelmedii acaba iptal ettirme durmumuz varmı bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirimm

evkur gerçekten pahalı çünkü taksit sayısı çok fazla. sayı artınca da haliyle fiyatı da yükseltiyolar..

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Beyaz Esya" başlığına taşınmıştır.
Bilginize. :34:

evkur tarzı magazalarda fıyatlar hep yüksektir... koşulsuz sartsız iade edebılırsınız daha yenı alınmıs. onlar gerı ıade almamak ıcın elınden gelenı yapacaklardır... İade etmek yasal hakkınız..

evkur tarzı magazalarda fıyatlar hep yüksektir... koşulsuz sartsız iade edebılırsınız daha yenı alınmıs. onlar gerı ıade almamak ıcın elınden gelenı yapacaklardır... İade etmek yasal hakkınız..

iade başarıyla yapılmıştır evet ikna etmeye çalışmışlar canım nişanlım istemiyorum demiş ve mecbur iptal etmişler içim rahatladıı valla:)

bizde evkurdan mobilya almıştık senet filan imzaladık bize pembe bi kağıt vermiştiler ertesi gün pişman oldum gittim iptalini istedim nerdeyse 15gün uğraştırdılar bizi sonunda gittik sadece küçük bi kağıt verdiler bize bi kaç yerinden yırtarak başka bişey vermediler acaba sorun çıkarmı eşyaları almadık hiç bi ödemede yapılmamıştı kesin iptal olmuştur dimi hastaydım fazla ilgilenemedm aldım kağıdı çıktım:2:

Son düzenleme:

cnm aynı durumu bende yaşadım beyaz eşya aldık evkurdan bahtık resmen kazıklanmışız. gittim iade etmek istiyorum dedim. almıyoruz iade dediler. sonra şikayetvar.com ssitesine şikayetimi yazdım öyle gittim hemen aldılar iadeyi. ayrıca hukuki olarak evkurun sana verdiği faturanın arkasında " bu fatura söz konusu ürün teslim edildikten sonra geçerlidir" yazar. ürünü hiçbi şekilde teslim alma olur biter:34:

tüketici haklarında böyle bir madde yok cnm maalesef. anca ürün ayıplı gelirse değiştirebilir.

Back
X