Üst katta kavga eden komşularım için polis çağırayım mı ?

tenesemisir

Her şey insanlar için
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2012
1.984
440
373
merhaba
üst katta evli bir çift var. Sözlü kavgalarını çok duymuşumdur
bu akşam da kavga ediyorlar
ama az önce paldır küldür sesler geldi
büyük ihtimalle adam salondaki vitrin tarzı bişeyi yerle bir etti
komşularda kimse çıkmadı
Ben hemen kapılarına gttim, kadın 'allah belanı versin senin' diyordu ama onun zarar görüp görmediğini anlayamadım
benden başka kimse durumun farkında değil ya da olmak istemiyor
ben şu an polisi aramak istiyrum çünkü tartışmalar devam ediyor
Bir yandan o kadını korumak istiyorum, bir yandan yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum.
eğer polisi ben ararsam bana bişey olmaz çünkü zaten iki gün sonra felan taşınacağım bu evden..
Ne yapayım arkadaşlar ?

bu arada Allah hepimize huzurlu yuva versin..

ne desem bilemedim, benimde üst kattakiler öyle, bilmem belki yanlış ama ben ne kapılarına çıktım, nede başka bir şey yaptım... sanki onların hayat tarzı bu...
önceki evimdede çok samimi olduğum arkadaşım vardı, onlarda çok kavga ederlerdi, ona sordum ne yapayım böyle bir durum olursa, ben kapına gelirim, polis çağırırım dedim, aman sakın yapma daha kötü olur derdi... böyle tetikte beklerdim, bir gün dayanamadım tlf ettim, belki susarlar diye... sustular ama sanırım daha sessiz kavga etmişler, sonrada boşandılar

yani arkadaşım, eğer iyi olur diyorsan çağır polisi yada daha iyisi bi kaç komşu toplanıp kapıya gitseniz, belki sizden utanırda adam kadına bi şey yapmaz

eğer kavganın boyutu çok ciddiyse bence çağırmalısın sonra kadına bişey yapar falan Allah korusun vicdan azabı çekersin...çünkü yakın bir zamanda arkadasımın basına böyle bi olay geldi komşuları kavga ediyormus polise kımse haber vermemıs ve adam malesef kadını vurdu...yine de sen bilirsin insan ne yapacağını bilemiyor,karışmakta istemiyor ama ya sonu kötü biterse....

bende aramanızı tavsiye ederim.. kapıya gittim dediniz açtılar mı kapıyı... ne dedi adam.. kadını göremediiz mi?

olaylar karşısında böyle hiçbişey yapmadan durmak yakışmıyor bana
ama yine de arayamadım işte..
Ya da kadın ya da kocası (hangisi bilmiyorum) çekti kapıyı çıktı gitti, kavga bitti
şu komşular toplaşıp kapıya gitmek çok mantıklı bence ama uygulamaya gelince bir kişi bulamazsın. Herkes evinde oturuyor, umurlarında değil. Kapıya gitseler bile ertesi gün bin çeşit dedikodu yapmak için kapıya giderler. İnsanımızda ne koruma duygusu ne de cesaret var, bunlardan bir de benim. Üzüldüm üzüldüm oturdum evde..

Ama Allah korusun olur da evlendiğimde böyle kavga edersek ben polisin çağrılmasından yanayım, zira erkek milleti. bişeyden çekinmezse elinden ne geleceği belli olmaz..
Off.. evlilik ne zor bişey.. bir de ben zengin muhitinde oturuyorum, bu insanların parası bol ama hala neyi paylaşamıyorlar..

merhaba
üst katta evli bir çift var. Sözlü kavgalarını çok duymuşumdur
bu akşam da kavga ediyorlar
ama az önce paldır küldür sesler geldi
büyük ihtimalle adam salondaki vitrin tarzı bişeyi yerle bir etti
komşularda kimse çıkmadı
Ben hemen kapılarına gttim, kadın 'allah belanı versin senin' diyordu ama onun zarar görüp görmediğini anlayamadım
benden başka kimse durumun farkında değil ya da olmak istemiyor
ben şu an polisi aramak istiyrum çünkü tartışmalar devam ediyor
Bir yandan o kadını korumak istiyorum, bir yandan yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum.
eğer polisi ben ararsam bana bişey olmaz çünkü zaten iki gün sonra felan taşınacağım bu evden..
Ne yapayım arkadaşlar ?

bu arada Allah hepimize huzurlu yuva versin..

sonucda duvar arkasında kimin kafga çıkarttığını bilmiyorsun. Ya kadın adama saldiriyorsa?
Şaka bir yana, dikkatini ver bence eyer dayak varsa bence ara polisi:) o kadınla konuşuyorsanızda belki
Ona yaklaşip yardım ede bilirsin. Ama dikatli ol! Katili, sapığı dolu.

bende aramanızı tavsiye ederim.. kapıya gittim dediniz açtılar mı kapıyı... ne dedi adam.. kadını göremediiz mi?

ben öğrenciyim, tek başımayım evde. sesleri duyunca hemen yukarı çıktım bekledim diğer komşular gelsin diye
çünkü annemlerin evinde de yukarı kattakiler çok kavga ediyorlar, biz onların sesini duyduk mu yukarı çıkıyoruz hemen, işte tarafları sakinleştiriyoruz ya da polis çağrıyoruz felan..
ama burda kimse çıkmadı , şaşırdım, tek başıma da kapıyı çalmaya cesaret edemedim
karşı komşuya gittim, napalım diye
bişey yapma evine gir dedi..
sesler devam etseydi polisi arayacaktım ama o zaman da çok geç olacağının farkındayım..

canım bizim de böyle komşumuz vardı, yeni evlilerdi kavgalarını bütün apartman dinlerdi.Sonra dayanamayıp yöneticiye indiler bi kaç kişi kadınlı-erkekli "çok ses geldi de bi sıkıntı mı var" dediler.Belliydi kadın dayak yiyordu.Sonra da zaten duyulmadı sesler.Tavsiyem tek gitmemen ama yöneticiye söyleyin ya da yaşça büyük komşularınız varsa hep beraber gidin derim

ya da evet polisi arayın Allah korusun bi şey felan yapar kadına.Malum son zamanlarda şiddet ve ölümler ortada.Hem bunu alışkanlık haline getirdiyseler de artık azcık utanır da yapmazlar bari

sonucda duvar arkasında kimin kafga çıkarttığını bilmiyorsun. Ya kadın adama saldiriyorsa?
Şaka bir yana, dikkatini ver bence eyer dayak varsa bence ara polisi:) o kadınla konuşuyorsanızda belki
Ona yaklaşip yardım ede bilirsin. Ama dikatli ol! Katili, sapığı dolu.

yarın gidip kadınla konuşasım var ama dediğim gibi zaten ben taşınıyorum bu evden
sorumluluğu diğer komşulara bıraktım..
ama boşanmalılar bence,çünkü adamın bağırmalarına çok uyuz oluyorum

canım bizim de böyle komşumuz vardı, yeni evlilerdi kavgalarını bütün apartman dinlerdi.Sonra dayanamayıp yöneticiye indiler bi kaç kişi kadınlı-erkekli "çok ses geldi de bi sıkıntı mı var" dediler.Belliydi kadın dayak yiyordu.Sonra da zaten duyulmadı sesler.Tavsiyem tek gitmemen ama yöneticiye söyleyin ya da yaşça büyük komşularınız varsa hep beraber gidin derim

evet toplu gitmek mantıklı
ama keşke hiç olmasa böyle kavgalar
belirli olgunluğa sahip olmayan insanlar evlenmesin
herkes evlenmek çocuk yapmak zorunda değil ki
sonra mutsuz nesiller yetişiyor :(

arkadaşlar tekrarlıyorum
kavga bitti, eşlerden biri gitti..
çok da geç oldu yatıyorum artık ben
teşekkürler önerileriniz için, iyi geceler

Toplanıp gitmekte nerden çıktı yahu sizene sanki milletin evinden... Ne diyeceksiniz niye kavga ediyorsunuz falan mı?
Bir daha böyle şeylerle karşılaşırsanız polise haber verin yeter başka bir şeye de karışmayın.

Back
X