Üst komşu problemi

Sweetlover

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
70
-144
38
Herkese merhaba. Yıllar önce komşumuz bizi basit gürültüler yüzünden uyarmıştı süpürge sesi gibi. Saçma sapan sebeple kapımıza gelmişti. Daha sonra kendileri tepemizde güm güm zıplayıp durdular bu bir kaç kez oldu. Sonuncusunda biz de çıkıp uyardık ve bizimle kavga edip kapıyı yüzümüze kapattılar. Ancak konu orada bitmedi. Bu sefer inadına gürültü yapmaya başladılar. Bizden en ufak Bi ses gittiğinde güm güm yürümeye başladılar. Bizi dışarda gördüler mesela aynı anda apartmana girdik. Eve girdiğimizde Bi 3 5 dakika gürültü yapıyorlar. Artık psikolojik şiddet boyutuna vardı. O insanların deli oldugunu düşünmeye başladığımız için çirkefe bulaşmamak adına ya sabır çekip oturuyorum. Ya da deli deliyi görünce sopayı saklar misali bir cinnet geçirip carlamalı mıyım?

Bence sabredin bir süre sonra bunu yapmayı bırakacaklardır. Ne ilginç değil mi? Dinimizde komşu hakkının özel bir yeri var. Örf ve âdetlerimizde de komşuluk çok önemli. Ama her yerde bu problem yaşanıyor. Gerçi ben de dün tersini yaşadım ama...
Dün akşam kapım çaldı üst konsum. Saat de 8 civarı. "Biz kışlık domates yapıyoruz robotu calistiriyoruz. Acaba siz rahatsız olur musunuz? Eğer çok ses geliyorsa yarin sabah yapalım." dedi. O kadar hoşuma gitti ki. Ornek aldım bu davranışını.

Son düzenleme:
Herkese merhaba. Yıllar önce komşumuz bizi basit gürültüler yüzünden uyarmıştı süpürge sesi gibi. Saçma sapan sebeple kapımıza gelmişti. Daha sonra kendileri tepemizde güm güm zıplayıp durdular bu bir kaç kez oldu. Sonuncusunda biz de çıkıp uyardık ve bizimle kavga edip kapıyı yüzümüze kapattılar. Ancak konu orada bitmedi. Bu sefer inadına gürültü yapmaya başladılar. Bizden en ufak Bi ses gittiğinde güm güm yürümeye başladılar. Bizi dışarda gördüler mesela aynı anda apartmana girdik. Eve girdiğimizde Bi 3 5 dakika gürültü yapıyorlar. Artık psikolojik şiddet boyutuna vardı. O insanların deli oldugunu düşünmeye başladığımız için çirkefe bulaşmamak adına ya sabır çekip oturuyorum. Ya da deli deliyi görünce sopayı saklar misali bir cinnet geçirip carlamalı mıyım?
Aparman yoneticisi yok mu siz muhattap olmayın

Ben okurken sinirlendim sizi düşünemiyorum. Sesleri kaydedin derim. Bunları da apartman yöneticisi ile paylaşın gereği yapılır.

Sabretmek önemli evet ama 4 yıl oluyor kapıya çıkıp tartışma olayı. Hala hazmedememişler. Her iki taraf da ev sahibi. Adamlar edebimizle oturalım kötü olmaya gerek yok demiyorlar

Sabretmek önemli evet ama 4 yıl oluyor kapıya çıkıp tartışma olayı. Hala hazmedememişler. Her iki taraf da ev sahibi. Adamlar edebimizle oturalım kötü olmaya gerek yok demiyorlar
Güzelce konuşmaktan başka çare yok o zaman. Ben sırf kendi çıkarım için olayı tatlıya bağlamaya çalışırdım. Mesela onlara bir tabak ikram götürüp birkaç yıl önce tatsız olaylar yaşadık. Ev sahibiyiz, bu binada yıllarca hep beraber yaşayacağız birbirimize karşı anlayışlı olalım dikkat edelim derdim. Böyle bir konuşma yapılınca kim olsa utanır diye düşünüyorum

Allah sabir versin ust kattan ben neler cektim tasindi kurtuldum ama şöyle bir şey var Şimdiki daireler ne yazık ki kağıt gibi incecik bizim yan taraftaki komşu hapsuruyor biz çok yaşa diyoruz 😂

Ahh beteri bende var üstümden şakır şakır balkon yıkıyor. Yeni cam siliyorum hemen çıkıp balkon yıkıyor. Bıktım ama ben hakkımı helal etmiyorum. Allaha havale ediyorum.

Valla bnm üst komsuda delii hakkımı helal etmiyorum. Taşıncam zaten ya komsudan ya bocekden dolayı tasınıyorum kotu komsu ev sahibi yaparmış ev alırken komsuları araştırmak lazım

Mesela eve girince nasıl gürültü yapıyorlar

Zira kapıdan girince banyoya tuvalete doğru yürünüyor evde çocuk varsa o anne baba geldi diye koşuyor

Hatta bizim kedi var o bile koşuyor

Bunlar olağan sesler

Bazı insanlar hızlı yürüyor ayağını yere vurarak yürüyor vs

Ben üst komşunun dört yıldır size gıcıklığına gürültü yaptığını düşünmüyorum

Lalin alt komşunun süpürge sesinden rahatsız olmaları da garip nasıl duyuyorlar

Üstten duyulur da alt komşunun süpürge sesini duymak için evin çok sessiz olması gerekir

Bu üst katta kaç yaşlarında kaç kişilik aile yaşıyor

Hic orali olmayin derim. Bulastikca isin icinden cikamazsiniz. Iyi bir sekilde rahatsizliginizi bildirirsiniz karsi tarafta dikkatli davranir ama malesef insanlar icin gecerli bu davranışlar. Bosuna yormayin kendinizi. Insanlara laf anlatmaktan daha yorucu bisey yok bu hayatta

Gürültünün inada yapıldığını düşünme sebebimiz mesela cereyan oluyor kapı çarpıyor bizde o an yukarıdan güm güm pat pat başlıyorlar. Ya da elimizden çatal yere düşüp ses çıkarıyor yine aynısı. Bizden bir ses gelmesine tahammülleri yok ama kendileri ses olmasa bile güm güm vurup yğrüyebiliyorlar çünkü onlardan Bi ses geldiğinde biz sadece sabır çekiyoruz ama yıprandık artık insan ister istemez geriliyor.

Neden kendine dert ediyorsun:) ara 155 i evimde hastam var veya bebeğim var yukarıdaki komşum aşırı gürültülü yapıyor de çok rahatsız oluyorum falan. Bende rahatsız oluyordum senin gibi bekçiler geldi uyardı bitti ses kirliliği😂

Ben ust komsuma semaver yakip dumanini yollamistim.Alt kattanda yapilacak seyler var😁Ama sizin durumda beklemek ve umursamamak en iyisi.Zamanla birakmazlarsa o zaman caresine bakarsiniz.

Back
X