Üst komşu sesi

yyyyyyyyyyuuuuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2024
24
-3
1
Merhaba, yaklaşık üç senedir bu evimizde oturuyoruz. Üst komşumuzun birinin oğulları var ve küçük de değiller, biri 20,16,2 yaşlarında üç oğulları ve 10 yaşında kızlar var bu çocuklar her gün gece ikiye üçe kadar sesleri geliyordu, uyardık bu saate kadar gürültü mü olur diye biraz kesilir gibi oldu.
Diğer dairenin de 5,3,2 yaşlarında çocukları var ama inanın gece bir buçuğa kadar tepemizdeler. Sabah yedide başlayıp akşama kadar at gibi koşturuyorlar. Annemin migreni var inanır mısınız sabahlara kadar uyku girmiyor gözüne. Geçenlerde karşılaştık onlara da biraz dikkat eder misiniz çok rahatsız oluyor gürültüden, gün içinde ses olur ama gece bire ikiye kadar gelmemeli, annem babam yaşlı insanlar artık, annemin migreni tutuyor sesten dedim. Kadın diyor çocuktur rahat durmuyor napayım. Biz de çocuk olduk dokuzdan sonra gürültü yapmamamız tembihlendi hep. Nasıl insanlar bunlar? Misafirleri geliyor bazen sanki bizim ev başımıza yıkılıyor. Kadının kayınbabası geliyor öyle bağıra çağıra seviyor ki torunlarını sesi bizim evde. 11 e doğru müzik açma huyları vardı çocukları eğlendirmek amaçlı çok şükür kestiler onu.
Sizce bu insanları nasıl uyarmalı, yan komşumuz yöneticiye şikayet etmiş bir hafta sesleri kesildi sadece. Binada dedikodumuzu çıkartmış bi de kadın en ufak sesten şikayetçiler diye fkmflfödşd. Ses kaydına aldım gürültülerini işimize yarar mı sizce?

Kümes gibi apartman dairesine tıkışıp 4 çocuk yapan komşunuzun gerizekalı olmama ihtimali yok zaten. Bir evde o kadar kişi olmaz ev dubleks değilse, ses tabii ki olur. Sorun kalabalık ailelerin apartmanda yaşamaya inat etmeleri, 2-3 odalı evde yaşayacaksan korunup o üçüncü dördüncü çocuğu yapmaman gerekiyor. Bu sorunun hiçbir çözümü yok maalesef. Biz çareyi taşınmakta bulmuştuk bu sefer de altımıza zihinsel engelli çocukları olan bir aile taşındı yağmurdan kaçarken doluya tutulduk yani

Son düzenleme:
Evler 3+1 en kötü ihtimalle bile çocukların odaları olur. Ses olur, tabii ki bizim de sesimiz bi sandalye çekince bile gidiyordur. Dua edin lütfen kurtulayım bunlardan. Çok yoruldum artık, o kadar kibar bir dille söyledim ki kadın utanmasa saçlarıma yapışacaktı

Bazı insanlar apartmanda yaşadığının farkında değil. Benim üst katım ve karşı dairemde aynı ne yazık ki. Defalarca şikayet polis çağırma neler neler yaptık düzelmedi bu durum. Keza alt katımda aynı gündüz kıyamet kopuyor sanki evde. Gürültüyle yaşamaya alıştım nerdeyse

Uzun süredir üslubu bu kadar kötü ama haklı bir mesaj okumamıştım forumda iyi geldi

5.5 yaşındaki oğlum 2.5 yaşındaki ust kat komşumuzun oğlunun sesinden şikayetçi
Benim oğlum da küçük ve hareketli bir çocuk. Gürültüye tamamen engel olmak mümkün değil.
Ama üst kat komşumuz bizim uyku rutinimiz başladığında koridorda oğlu ile maç yapmaya başlıyor.
Yani o çocuğun daha bile erken yatması gerek ama nerdeee.

Evde top mu oynuyorlar yani?

Çok çocuklu ailelerin kesinlikle giriş kayta yatta müstakilde yaşamaları lazım.
Sizi anlıyorum.
benimde 2 çocuğum var,evde kurallarımız var,akşam erken uyurlar ama yinede akşam saatlerinde koşturmacalı oyun oynamazlar .
Mutlaka oyalayacak bişeyler buluyoruz eşimle,ya resim yapıyoruz beraber ya puzzle.
Çalışan anneyim ne kadar yorgun olursam olayım başkasının yaşam hakkını gürültü ile gasp edemem..
hatta çocuklarım çok ufakken 2 sene giriş katta bile yaşadım ben..Daha rahat olur diye kendim tercih etmiştim.

Bazı insanlar çocuklarını dünyanın en vaov canlıları sanıyor. İnanın bana.
Ya da kendilerine katlanılmasi gerektiğine dair inanç taşıyorlar.
Ust katimda olan komşular ile ilgili kötü anılarım olduğu için Aralık ayında en üst kata taşındım. Gürültü cekmek istemiyorum.
Ben Ankara'da sitede büyüdüm. Kimse de gürültüden kapımıza gelmedi. Ne ablam ne de ben kosmadik. Sokakta kosulur evde kosulmaz denildiği için gayet oturduk.
Bu arada hakikaten o kadar üreyecek paraları varsa müstakil ev kiralayacak paraları vardır. Neden apartman?

Sizi her yere klonlamak istedim

Bu kadar çocukla gürültü olmaması maalesef imkansız durumunuz uygunsa ses yalıtımı yaptırın.benim oğlum üç yaşında gün içinde parka çıkarıyorum akşamda 10 da yatıyor ona rağmen sesimiz oluyor alt katimizda aile var konuştum rahatsız olmadıklarını söylediler yine de dikkat ediyoruz akşamları yada sabah kalktığında sessiz oyunlar tercih ediyorum bunun dışında hasta olduğu zamanlar gece ağlamaları oluyor ona bişey yapamıyorum. sizin durumunuz çok farklı çok fazla çocuk var ve belli ki aileler rahat şikayetlerinizi canlı tutun sonuçta anneniz babanız yaşlı insanlar bu kadar gürültüyle yaşamak zorunda değiller sorun burda çocuklar değil aileler sınırsız ve kuralsız olmaları gece yarılarına kadar kimse bu sesi çekmek zorunda değil.

Ülkemiz Amerika değil maalesef, müstakil evde yaşamak için ciddi anlamda zengin olmak lazım. Bence asıl sıkıntı ses yalıtımının olmaması. Haftasonu sabah 6 da üst kattakiler korkuttu beni, deprem oluyor sandım. Sanırım koşturan birileri vardı, uyku serseri aklımı aldılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…