Ustaların iş bilmemezliği😣

BUSEDEN

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
331
196
323
Antalya
Arkadaşlar yeni bir ev yaptırıyoruz. Elimden geldiğince de anlamadığım ise müdahale etmem. Evimde alaturka tuvalet istedim.neyse ayrı bir yer bırakıldı falan. Döşeme bölümüne geçilecek birgun evvelden ustaya söyledim alaturka olacak diye ama kime söylediysem artik adam yine klozet konacakmis gibi dosemis uyardım bana klozet daha iyi muhabbeti yapıyor. Neyse sonraki gün baktım alaturka yi koymuşlar bu kezde bildiğin duvara bitisik yapmış. Nasıl sinirlendim anlatamam. Bunlar hiç mi alaturka tuvalet görmediler? Tuvalet tasi duvara bitisik yapilirmı?

ustanın başında birinin durması şart türkiyede ki ustalar senin istediğini değil kendi bildiğini yapıyor malesef eğer söz geçirbilecek biri iseniz yıktırın orayı para da vermeyeceğim baştan yapacaksın diyin bakın sonrasında size danışmadan birşey yapıyor mu yapmazsanız neler neler daha yaparlar benden demesi inşaat firmasında çalışan ve ustalarla sürekli içli dışlı olan biri olduğum için söylüyorum

ustanın başında birinin durması şart türkiyede ki ustalar senin istediğini değil kendi bildiğini yapıyor malesef eğer söz geçirbilecek biri iseniz yıktırın orayı para da vermeyeceğim baştan yapacaksın diyin bakın sonrasında size danışmadan birşey yapıyor mu yapmazsanız neler neler daha yaparlar benden demesi inşaat firmasında çalışan ve ustalarla sürekli içli dışlı olan biri olduğum için söylüyorum
Tuvalet konusu hoş bir konu değil belki ama herkesin bu konudaki seçimine saygı duymak lazım. Bence ustalarada, muteahhitlerede klozet yapmak daha kolay geliyor. Yer kazanimi, döşeme kolaylığı gibi nedenlerle. Neticede ev benim evim ustanın bana akıl verene kadar istediğimi yapması lazım. Kaldiki sebepsiz bir kapris içinde de değilim. Biz evimizi muteahhite yaptırıyoruz ama ben hergün kontrol ediyorum. Bu evde yasayacak olan benim. Ben hergün sinir olana kadar en güzeli şimdiden duzelttirmek.

Türkiye'de ustayı bulmak ayrı dert, eve getirtmek ayrı dert, düzgün iş yaptırmak ayrı dert.
Evde su, elektrik vb. tadilat gerektiren durumlarda o kadar strese giriyorum ki iş yapacak bulmak çok zor.

Bence usta iş bilmez değil, çok bilmiş sanıyor kendini. Yıktirın desen de bi ton bahane sıralar. Dinlenemeyin. Orayı düzeltmeden de parasını tam vermeyin

Arkadaşlar yeni bir ev yaptırıyoruz. Elimden geldiğince de anlamadığım ise müdahale etmem. Evimde alaturka tuvalet istedim.neyse ayrı bir yer bırakıldı falan. Döşeme bölümüne geçilecek birgun evvelden ustaya söyledim alaturka olacak diye ama kime söylediysem artik adam yine klozet konacakmis gibi dosemis uyardım bana klozet daha iyi muhabbeti yapıyor. Neyse sonraki gün baktım alaturka yi koymuşlar bu kezde bildiğin duvara bitisik yapmış. Nasıl sinirlendim anlatamam. Bunlar hiç mi alaturka tuvalet görmediler? Tuvalet tasi duvara bitisik yapilirmı?
Alaturka önemli ya bence bir evin olmazsa olmazı sonuna kadar haklısınız.

Sirtini duvara dayayip rahat rahat yap diye yapmistir belki. Dusunceli usta 😂
Aman isin sakasi tabiki. Bu ulkede iyi usta bulmak zor. Yiktirin tekrar yaptirin. Icinde uzun yillar oturacagin bir ev bu sonucta. Icine sinsin bence.

Ustalar bazen şöyle düşünüyor “bu kadın bunu istedi ama çok saçma yaa. Ben evimde bunu ister miyim yoo istemem kendi beğendiğimi yapayım en iyisi” :KK70:

Koca yürekli usta kurbanı olmuşsunuz :KK70:

Kır bunu yoksa para vermem diye çıkışmak yerine sebep sunmak ustalarda daha çok işe yarıyor. Yaşlı bilmemkim var alaturkadan başka tuvalet kullanmaz şimdi o ne yapacak usta söyle bana zavallı kadıncağııız ne yapacaak. Ben kendim için mi istiyorum diye duygu sömürüsü yapın :KK53:

Back
X