Üste Çıkma Sanatı!!!

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Eğer evlenmek için 5 ay daha bekleseymişiz her şey daha güzel olacakmış!

Eşimin yeni bombası...

Ben eşimi tam 6 yıl bekledim, işe girdi evlilik konusu gündeme geldi. Eşimde tek kelime etmedi. Sırf annesinin bencilliğini bastırmak için bana iftira atıyor.

Annesi tam evleneceğimiz sırada yeni aldığı evi için hususi masraflar yapmasaydı asıl her şey çok daha güzel olacaktı. Ama hanımefendi kendisinden asla ödün vermedi.

Öz annesi onun için fedakarlık yapmayacak, bana nişanlanmadan önce eltim için "Bizim gelin oğluma başkasını düşünüyor" diyecek (günahını almayım, sahiden beni uyarmak için de demiş olabilir) ama ben her şeye rağmen fedakarlıklarıma arttırarak devam edeceğim.

Evlenirken borç vereceğim ki sonradan lafı bile geçmedi, düğünün hemen ardından annesi eşimin üzerindeki altınların tümünü alacak ben sesimi çıkartmayacağım ama yine de bey efendi beni suçlayacak...

Sonrada onu sevmemi, her daim ilgilenmemi isteyecek...

İçimde bu kadar nefret varken ve eşimin bu tavırlarıyla artarak devam ederken nasıl olacak bu iş ben anlamıyorum ki...

erkekler sever boş konuşmayı...
boşver zamanında söyleseymiş madem öyle....
zamanımı geri almanımı bekliyo yani....

başta susarsan böyle olur tabi..bir çok kaynana var gelini gelinin rahatlığını kıskanır..kendini önce tutar..hem kocan hem kaynanan kendilerini sevmediğin ilgilenmediğin için sana kin güdecek..özellikle kaynana..eltinin "Bizim gelin oğluma başkasını düşünüyor"demesi aslında kendi başka gelin düşünüyor demektir..eltinin üstünede atıyor olabilir..sanırım bunlar seni istemiyor..isteseydi iyi kaynanalardan olurdu fedakarlık yapardı..birde oğlunu sana karşı doldurur..

Eşime çok söyledim, ben bilseydim böyle olduğunu yada olacağını seninle evlenmezdim dedim. Ben ona mecbur değildim ki. İşim var güzelimde kendimce, zamanında çok isteyende oldu ama hani söz vermiştim ya!!! Hani sözümü tutmam lazımdı ya...

Yok öyle bir şey ben seni çok seviyorum diyor.

Birde benim eşimin ailesinin canını al ama paralarını alma öyle insanlar.

Eltimle sırf para meselesi yüzünden kaç yıldır birbirlerini yiyorlar. Kız kaynanamdan nefret etmekte haklıymış gerçekten...

oooo işin içine helede ailenin içine para girdimi onlardan hayır bekleme..her söz tutulmaz..zamanında bu kadar tanımadan evvel verilmiş bir söz konuşma bu...herkes her sözü tutsaydı...

Bilhassa tecrübeli ablalarım;

Ne yapmam, nasıl davranmam lazım benim eşime ve ailesine O kadar üzüyor ki beni...

geçmişe takılıp kalmak ikinizi de mutsuz edecektir canım, başkaca bi işe yaramaz.
senin ailen şunu yaptı, benim ailem bunu yaptı kıyasları da sadece huzursuzluk verir, ikinize de bir şey kazandırmaz.
biz ilk yıl yaptık bu hatayı, sonra da baktık böyle olmayacak, herşeye sünger çektik, önümüze bakalım geçmiş kalsın arkada dedik. ve ailelere karşı daha temkinli dikkatli adımlar atmaya gayret ediyoruz, benim ailemin bana yaptığı haksızlıklar oldu, onun ailesinin yaptıkları ise zaten saymakla bitmez, ailelere olan kinimizi birbirimize kusmaya başladık. ben sürekli ağlıyordum, o da kapıları çarpıp gidiyordu, mutsuzluktan başka bişey getirmedi bize. en sonunda konuştuk anlaştık, aileleri evliliğimizin içinden çıkardık, şimdi daha iyiyiz.

Kızlar çok sinirliyim, çok kırgınım...

Yardıma ihtiyacım var içinde bulunduğum durumda nasıl davranmam lazım? Boş geçmeyin lütfen...

Sağ ol canım, çok teşekkür ederim paylaşımın için. Benzer şeyleri yaşamış arkadaşlarımın yorumlarını okuyunca içime su serpiliyor, rahatlıyorum.

Eşim hala annesine toz kondurmuyor. Üstüne birde ilgi bekliyor benden. Çok kırılıyorum, çok sinirleniyorum. Eşimin gönlümü almak gibi bir derdi de yok üstelik.

Nefretle doluyor içim ;(

her ne kadar kadınlar anneci gibi görünsede, erkekler daha anneye düşkün oluyorlar, sen annesine bişey dedikçe onu korumaya almaya başlıyor, sonra da sen aynı şeyi kendi anen için yapmaya başlıyorsun, hem birbirinizi hem de evliliğinizi yıpratmaktan başka bişey olmuyor. geçmiş adı üstünde geçmiş bitmiş, geri dönüp değiştirme şansınız yok, yapabileceğiniz bişey de yok. en güzeli artık önünüze bakmayı bilin, birbiriniz için bişeyler yapmaya gayret edin bu saatten sonra, artık siz bir aile olmuşsunuz bunun bilincinde hareket etmeye çalışın.
bana kayınvalidemin yaptıklarını anlatsam, sen hala nasıl o kadına anne diyorsun diye şaşarsın, evliliğimin selameti ve mutluluğum için kısa-net tel görüşmeleri yapmaya çalışıyorum. senede birgün yıllık izinde oraya gidiyoruz, burnumdan getiriyorlar, ama sessiz kalıyorum, bak bu yıl gitmeyecektik, anlaşmıştık eşimle, ama annesi başladı duygu sömürüsü yapmaya, dayanamaz eşim gidelim der. böyle işte. ya bu işe katlanacaksın, yada son vereceksin

Kızlar çok sinirliyim, çok kırgınım...

Yardıma ihtiyacım var içinde bulunduğum durumda nasıl davranmam lazım? Boş geçmeyin lütfen...

tavır al..mesafeli ol..zırt pırt özel günler falan deyip gitme gidersende bin naz misali git..eşinle aranda ne olmuş ise iyi veya kötü bunu onlarla paylaşma..gün gelir sana karşı kullanırlar ..elinden geldiği kadar eşine ailesi hakkında bir şey anlatma...yani bir anlamda dırdır etme...biz kadınlar yaparız bunu..nede olsa annesi,ailesi..onları tutar seni saf dışı bırakır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…