üstün zekalı çocuklar hakkında

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
47
363
İstanbul
Merhaba
Kızım 6 yaşını bitirdi , anaokulunda devam ediyor. Aslında bu sene ilkokula başlamış olmalıydı ama biz, bu sene de anaokulunda oynasın diye düşündük.
Ve fakat hata yaptığımızı farkettik, iş işten geçti tabi.
Kızım 2010 Ocak ayında doğdu.
Şu an çok iyi şekilde okuma yazma biliyor (2 senedir biliyor zaten)
Matematik konusunda ilgili (1.sinif matematiğine gayet hakim)
Ama işte şu an anaokulunda ve seneye ilkokula başlayacak.
Ve bize okuldan gelen teklif, seneye direk 2. Sınıftan başlatmak yönünde. İşimize geldi tabiki, çünkü 1. Sınıftan başlarsa yine çok sıkılacak okulda.
Bazı farklılıklar görmüş öğretmenleri herhalde ki, RAM'da zeka seviyesi belirleme testini önerdiler.
Merak ettiğim konu şu, bu testlerde ne tip sorular var?
Çocuğum bu süreçten olumsuz etkilenir mi?

şimdiki çocuklar okula başlamadan zaten matematik ve diğer birinci sınıfta öğretilen şeyleri öğreniyorlar.benim 2 yeğenim de 1. sınıfa gittiklerinde herşeyi biliyolardı. Zaten 2 sene kreşe gittikleri için hep orda öğrendiler. ama siz 6 yaşı bitirmişsiiz. keşke verseydiniz okula. yeğenim 6 yaşında gitti okula.
bir de bu testi yaptırın bence. testteki sorıları bilmiyorum ama olumsuz etkileneceğii düşünmem. en azından siz de durumu bilmiş olursunuz.

Merhabalar 2 ay sonra 3 yaşına girecek bir oğlum var.Bebekliğinde çok az uyuyan bir çocuktu.1 yaşından yürüdü mesela akranlarıyla benzer fiziksel gelişim gösterdi.1 yaşından sonra sayılara harflere çok ilgi göstermeye başladı.Bu arada çalışan bir anneyim.2 yaşında falan ingilizce alfabeyi baştan sona sondan başa aralardan sorulunca falan biliyordu 10 a kadar ingilizce türkçe sayabiliyordu.Şuan 100 e kadar falan ingilizce türkçe sayabiliyor.Puzzle merakı var 56 parçalık puzzleları önünde hiç yapmadaan kendi kendine yapabiliyor.kitaplara çok düşkünlüğü var mesela çok kitap alıyorum kitapları ezberliyor.Sayfanın başında ki ilk kelimeyi söylüyor.Markalara düşkün evdeki beyaz eşya ve elektronik eşyalaırn isimlerini ezberliyor dışarda biryerde aynı yazıyı görünce söylüyor.Böyle ezbere bildiği 50 kelime falan vardır.Dikkat odaklanması epey uzun 20 dakika ilgisinde olan bir şeyi anlat dinler.1 saat kitap oku dinler kendi istediği bir kitapsa tabi.Ülke bayraklarına çok meraklı.Bütün dünya bayraklarının hepsini ezberledi ve sorunca az hata payıyla gösterebiliyor.Mesela Nijeryayla Nijeri karıştırıyor bazen.Bunun yanında konuşma ve sosyal ilşkileri zayıf bir çocuk.Bana çok düşkün bende ona tabiki.Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz.Gelişimsel Pediatri bölümüne götürdüm Ankara'da,orda dahilik özelliklerinin olduğunu bunun yanı sıra sosyal ilişkilerinde problemi olduğunu belki az miktarda otizm olduğunu söylediler.Eeg çektirmemi falan istediler.Kreş tavsiye ettiler.Bu yazımı okuyup benzerlerini yaşayan arkadaşlar lütfen cevap yazın küçük bir ildeyiz ve yönlendirilmeye çok ihtiyacım var.Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…