üşüyen çocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Kızlar dün akşam mesaim dolunca işten çıktım,dolmuş durağında beklemeye koyuldum.İnanılmaz bir soğuk ve uzun bir kuyruk tabi....Ankara'yı bilenler bilir.Hacettepe köprüsünün altındaki dolmuş duraklarını...

Hemen karşımda da Sincan durağı var.Orada da kuyruk tabi....3-4 yaşlarında bir kız,yanında annesi,birde genç ve serseri görünüşlü bir çocuk daha.Anne genç...Çocuğun üzerinde mont,kaban hiç bi şey yok...Bir polar var sadece.Şapkası var....O soğukta biz kabanların içinde yerimizde zıp zıp zıplarkenn...

Üşüdüm dedi galiba çocuk.Annesi elindeki poşetten atkı çıkarıp sardı boynuna.Kucağına gelmek istedi annesinin.Aldı kucağına...Uzaktan izliyorum bende...Sırtında hiç bişey yok...Hava soğuk...Anne umursamaz...Abimidir ,dayımıdır yanındaki laylaylom...

Ağlamak geldi bana.Ama tutamıorum kendimi.Yanına gidip paramı versem diye düşündüm bi an.Mont alsınlar diye.Ama yapamadım.

Çok etkileniyorum ben bu çocuk olaylarında yaaa...Ruh sağlığım bozuluyor galiba

valla bende üzüldüm şimdi...
yazık yaaaa...

Benzer birşeye ben şahit oldum, bir yere yemeğe gitmiştik. Camekanlı kapalı güya ama çok soğuk ben içeride atkıyla oturmak zorunda kaldım. Karşı masada bir grup onlarda sıkı giyimli, 2 de çocuk var. Üstleri nasıl ince, birde içeri girip dışarı çıkıyorlar, ben kalkıp giydirecektim çocuğu ikide laf söyleyecektim ana bozuntusuna arkadaşlar engelledi.

Yok olur anlarım üzülürüm ama şık yerlere gel, şıkır şıkır giyin çocuklar titreşsin. Valla hep diyorum gene derim. Allah bunları aratmamış evlat verirken.

Son düzenleme:
Ah canım ya, maalesef bende çevremde çarşıda, pazarda sağda solda o kadar çok böyle gamsız anneler görüyorum ki ama o kadar çok rastlıyorum ki acaba soğuğa karşı dayanıklı olsun diye mi dir ah bir türlü anlayamadım gitti. Küçükken annemiz atletimizi donumuza kadar sokar sıkı sıkıya giydirirdi.

Böyle tiplere sorsanız güya çocuğu soğuğa alıştırıyorum derler tamam bunu anlarım ama bir yere kadar ,insan kendi donarken yavrusunu nasıl umursamaz anlıyamam.Bir de sigara kullanan anneler ,açık ya da kapalı hava hiç farketmez nikotin ellere,saçlara,üst başa siner ,nasıl kıyıyorlar bu nasıl vicdansızlık sadece kendi keyfi için .

Şiddet görülmediği sürece dışarıdan görünen bu olaylara önyargılı davranmamak lazım.

Bazen iç kısmı kalın giydiriliyor, içi kalın oluyor, bazı zamanlar o çocuklar soğuya alışmış bir şekilde yetiştirilmiş oluyor,
bazı durumlarda o çocuğun üşümesi gerekiyor, vucut ısısını hep düşük tutma zorunlulukları oluyor, bazı zamanlar inat ediyorlar çocuklar giymiyorlar v.s
Psikoloji bozuk olmadığı sürece, kim o anne kadar çocuğunu düşünür ki ?

Yani gördüğümüz kare 5- 10 dk.lık kareler..
Öncesi sonrası ne olmuş bilemeyiz.

Kaldı ki çocuğuna gerektiği gibi davranmış; atkı sarmış, kucağına almış v.s

Katılıyorum bu yoruma ayrıca Ankara dün akşam çok güzeldi,soğuk değildi.Gündüzde sıcaktı ve muhtemelen gündüz sıcağına göre giydirip çıkarmış anne çocuğu,akşam serinliği içinde yanında atkı taşımayı akıl etmiş.Bence problem yok gibi.

o annenin ve çocuğun durumuna bişey diyemem ama ben de sokakta bakımsız çıplak pislik içinde yavrulara çook üzülüyorum.biz çocuklarımız için kendimizi paralarken o bebeler o halde....azıcık soğuk olsa 50 kat giydiriyoruz.onlar ayaklarında ne çoap ne bişey

Katılıyorum...

Ankara da mont alamamış olması çok saçma olur herkesin bütçesine göre kıyafat satılıyor,çok çok ucuz yerlerde vardır..annesi yanına mont almamış olabilir..kısa süre kalacaklardı sonra işleri uzadı belki.

herkes anne olmayı beceremiyor malesef benim annem kendi üşüşe gelir benim üstümü örter çoğu anne de böyledir eminim

öyle bir anlatmışsın ki,anne umursamıyor,gaddar bir anne.ama sonucunda zaten anne atkısını sarmış,kucağına alıp ilgilenmiş.

Son düzenleme:
annesi düşünemiyor da siz mi düşündünüz yani? çocuklara sıcak, soğuktan daha çok zarar verir. kadın da ne halin varsa gör dememiş sarmış, sarılmış daha ne? zaten türk çocuğu mütemadiyen üşür, kuş uçsa kanadından yel alır nedense. hem durumu bilmiyorsunuz belki vücut ısısının yükselmemesi lazım. ben de anneyim ve etraftan birileri çocuğu sar, çocuğu doyur deyince çok sinirleniyorum. her anne düşünür çocuğunu.

katılıyorum. budur!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…