üvey anneanne cocuga nasıl anlatılır???

ecrinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
3.780
0
0
34
İzmir
merhabalar.. henüzz bebegim karnımda nasipse subat ayında bizlerle olucak. ama esimle sürekli buna benzer seyleri tartısmak durumunda kaldıgımdan sizlere fikrinizi sormak istedim. benim annem ve babam cok eskiden ayrılmıs. ben babamla ve onun esiyle büyüdüm.. ikisinin bir ogulları var. kendi annemde evli onunda 1 kızı var.. ben babamın cocugunu daha cok gördügümden olsa gerekk erkek kardesimi seviyorum.. kendi annemle 4 yıl kadar yasadım suan görüsmüyoruz ve görüsmeyecegiz. daha baska sorunlar da var ama deginmeyecegim.. ben babamın esine anne diyorum.. dogal olarak bebek te anneanne diye ögrenecek. esim hayır teyze diyecek ona diyor.. cocuga o travmayı yasatmayacagım diyor.. bi dr a danısırızz nasıl anlatılcagınıı cocuk niye anneanne demesin ona ben kendi annemi de görmüyorum diyorum. hayır demeyecek diyor.. mutlaka bi dr la konusucam ama fikrinizi merak ediyorum.. cocuga üvey anneanne yada üvey akrabalar nasıl anlatılır acaba????

merhabalar.. henüzz bebegim karnımda nasipse subat ayında bizlerle olucak. ama esimle sürekli buna benzer seyleri tartısmak durumunda kaldıgımdan sizlere fikrinizi sormak istedim. benim annem ve babam cok eskiden ayrılmıs. ben babamla ve onun esiyle büyüdüm.. ikisinin bir ogulları var. kendi annemde evli onunda 1 kızı var.. ben babamın cocugunu daha cok gördügümden olsa gerekk erkek kardesimi seviyorum.. kendi annemle 4 yıl kadar yasadım suan görüsmüyoruz ve görüsmeyecegiz. daha baska sorunlar da var ama deginmeyecegim.. ben babamın esine anne diyorum.. dogal olarak bebek te anneanne diye ögrenecek. esim hayır teyze diyecek ona diyor.. cocuga o travmayı yasatmayacagım diyor.. bi dr a danısırızz nasıl anlatılcagınıı cocuk niye anneanne demesin ona ben kendi annemi de görmüyorum diyorum. hayır demeyecek diyor.. mutlaka bi dr la konusucam ama fikrinizi merak ediyorum.. cocuga üvey anneanne yada üvey akrabalar nasıl anlatılır acaba????

ikisinde babaanne olarak bilsin bence ama sen bilirsin

siz onu anneniz olarak görüp anne dediğinize göre neden eşiniz bunu sorun etmiş anlamıyorum sizin anne deyip onun teyze demesi etrafta abes kaçar hem daha hamilesiniz çocuğun aklı erene kadar düşünün bu konuyu eşinizle çocuk büyüyünce zaten ne olduğunu idrak eder ve kendisi ne demek istiyorsa onu der

Vakti geldiği zaman öğrenir. Onun taşıyamayacağı bir travma yaratacağını düşünmüyorum. Biz büyük amcamın eşine de anne derdik mesela.''Hürremanne'' ben hiç sorgulamadım ne varki bunda. İnsan uzun bir süre onun bir isim olduğunu düşünüyor zaten. Büyüdükçe de fark ediyor. Sıkma hiç canını ama bence teyze demesi çok saçma olur. Asıl bu çocuğun büyüdükçe kafasını karıştırır gibi geliyor bana.

ikisinde babaanne olarak bilsin bence ama sen bilirsin

ikisinide derken yani iki anneannen var diye mi ögretmek lazım???

siz onu anneniz olarak görüp anne dediğinize göre neden eşiniz bunu sorun etmiş anlamıyorum sizin anne deyip onun teyze demesi etrafta abes kaçar hem daha hamilesiniz çocuğun aklı erene kadar düşünün bu konuyu eşinizle çocuk büyüyünce zaten ne olduğunu idrak eder ve kendisi ne demek istiyorsa onu der

cünkü esim kendisinden pek hoslanmıyorr.. cok problem yasadık onunla da ama bana normal ona anormal geliyor. genel yargı herlde. ama bende bundan kacıs olmadıgını düsünüyorum cocuga teyze de dedirtsek sonucta ortada bi insan daha oldugunu er gec ögrenecek cocuk

Vakti geldiği zaman öğrenir. Onun taşıyamayacağı bir travma yaratacağını düşünmüyorum. Biz büyük amcamın eşine de anne derdik mesela.''Hürremanne'' ben hiç sorgulamadım ne varki bunda. İnsan uzun bir süre onun bir isim olduğunu düşünüyor zaten. Büyüdükçe de fark ediyor. Sıkma hiç canını ama bence teyze demesi çok saçma olur. Asıl bu çocuğun büyüdükçe kafasını karıştırır gibi geliyor bana.

teyze bana da cok sacma geliyor. bennde annemden ayrıldıgım yası hatırladıgımdan böyle bişi yasamadım.. nasıl olur bilmiyorum cocuk aile içinde yasayarakk duyarak mı ögrenir.. yoksa ne bileyim 10 yasına geldiginde mesela olay karsına alıp anlatılır mı. benim teyzelerim ananem dayım vs hepsi üveydi aynı anda özleri de gördüm zaman zaman.. benim için zordu cünkü benim bi üvey annem ve üvey babam da vardı.. zor olann annemin babamın ailesini kabullenmekti. ananemle ilgili hiç böle bişi yasadıgımı hatırlamıyorum:44:

sen anne olarak görüp kabul etmişsen eşinin bu duruma müdahale etmemesi lazım.benimde babannem öz değil ama biz babannde diyoruz üstelik bize nasıl söylediler öz olmadığını nasıl açıkladılar hatırlamıyorum bile :) bişekilde öğrenmişiz demekki eşinle aranı bozacak yada tartışılacak bi konu değil bence zamanı gelince kendi öğrenir ve kendi karar verir ne diyeceğini.şimdiden tebrikler allah ananlı babalı büyütsün

eşin üvey anneni sevmediği için böyle diyor belli yoksa bu sorun edilecek birşey değil bence.sen o kadına anne diyorsan çocuğununda anneanne demesi gayet doğal.bebek doğup büyüyüp aklı erene kadar eşininde fikri değişir o zamana kadar boşver hiç tartışma bu konuyu:31:

Sonuçta annane de diyebilir ne var bunda;

çocuklar kendilerine yakın gördükleri kişilere bazen kafalarına göre hitap edebiliyorlar;

benim oğlum bana;

sen küçük annesin;

anneme de büyük anne diyor(haksız da sayılmaz):1:

daha şimdiden bunun tartışması bence yanlış olmuş;

eşinizin üvey annenizle bir sorunu var mı?

Canım ben onlarla büyüdüm demişsin yani sana o kadın bakmış bence annenden çok o anneanne olmayı hakediyor...

sen anne olarak görüp kabul etmişsen eşinin bu duruma müdahale etmemesi lazım.benimde babannem öz değil ama biz babannde diyoruz üstelik bize nasıl söylediler öz olmadığını nasıl açıkladılar hatırlamıyorum bile :) bişekilde öğrenmişiz demekki eşinle aranı bozacak yada tartışılacak bi konu değil bence zamanı gelince kendi öğrenir ve kendi karar verir ne diyeceğini.şimdiden tebrikler allah ananlı babalı büyütsün

tesekkürler cnmm:16:

çocuklar kendilerine yakın gördükleri kişilere bazen kafalarına göre hitap edebiliyorlar;

benim oğlum bana;

sen küçük annesin;

pek hoslasmıyolar birbirlerinden bütün sorun o. dedigin gbi en iyisi zamana bırakmak heralde

Canım ben onlarla büyüdüm demişsin yani sana o kadın bakmış bence annenden çok o anneanne olmayı hakediyor...

sonucta kendi annemde yok ki ortada tatlım halihazırda elde bi anneanne varken kullanmak lazım bencede.. sen topic e gelmiyomusun artık??? hiç görmüyorumm seni cnm

benim oğlum bana;

sen küçük annesin;

pek hoslasmıyolar birbirlerinden bütün sorun o. dedigin gbi en iyisi zamana bırakmak heralde

sonucta kendi annemde yok ki ortada tatlım halihazırda elde bi anneanne varken kullanmak lazım bencede.. sen topic e gelmiyomusun artık??? hiç görmüyorumm seni cnm

Esinizin meslegi nedir bilemiyorum,ama bu durum cocukta travma yaratacak bir durum degil.
Sonucta siz kimeanneanne demesi gerektigini üvey annenize anne diyerek secmissiniz.
Esinize düsen,kimi anne olarak kabul ediyorsaniz cocugunuzun anneannesinin o oldugu gercegini kabullenmektir.
Üstelik bu durumu en erken 6-7 yasinda anlatabilirsiniz, simdiden tartismaniza gerek yok.
Esiniz üvey annenizden hazzetmiyor olabilir fakat bir cocugu anneannesiz birakmaya kimsenin hakki yok.
Madem esiniz cocugunuzun kafasi karissin istemiyor, o halde sizin anne dediginiz kisiye cocugunuzun teyze demesinin
ne kadar mantikli olacagi konusunda düsünmeli..

sen canını sıkma şimdiden;

Çocuklar o kadar akıllı oluyorlar ki;

Büyüklerden ziyade önce kendi içinden geldikleri gibi davranıyorlar;

Üvey annenizle arasının iyi olması, hitap şeklinden çok daha önemli;

O iletişimi yakalarlarsa zaten çocuğunuz içinden geldiği gibi hitap eder;

E bide siz zaten anne diyorsunuz;

Çocuk bütün bunları gözlemleyecek merak etmeyin.Endişe duymayın...

Esinizin meslegi nedir bilemiyorum,ama bu durum cocukta travma yaratacak bir durum degil.
Sonucta siz kimeanneanne demesi gerektigini üvey annenize anne diyerek secmissiniz.
Esinize düsen,kimi anne olarak kabul ediyorsaniz cocugunuzun anneannesinin o oldugu gercegini kabullenmektir.
Üstelik bu durumu en erken 6-7 yasinda anlatabilirsiniz, simdiden tartismaniza gerek yok.
Esiniz üvey annenizden hazzetmiyor olabilir fakat bir cocugu anneannesiz birakmaya kimsenin hakki yok.
Madem esiniz cocugunuzun kafasi karissin istemiyor, o halde sizin anne dediginiz kisiye cocugunuzun teyze demesinin
ne kadar mantikli olacagi konusunda düsünmeli..

sen canını sıkma şimdiden;

Çocuklar o kadar akıllı oluyorlar ki;

Büyüklerden ziyade önce kendi içinden geldikleri gibi davranıyorlar;

Üvey annenizle arasının iyi olması, hitap şeklinden çok daha önemli;

O iletişimi yakalarlarsa zaten çocuğunuz içinden geldiği gibi hitap eder;

E bide siz zaten anne diyorsunuz;

Çocuk bütün bunları gözlemleyecek merak etmeyin.Endişe duymayın...

kızlar bunun için en azından 6_7 yıl zamanım oldugunu düsünmek beni biraz rahatlattı:31::31: teyze bencede cok sacma. gerci zaten benim anne dedigime cocuk nasıl teyze der ki zaten:44: zaten teyze de dese annenanne de dese bigün cocugu kendi anneannesi cıkagelebilir üvvey teyzesi cıkabilir bunlardan kacıs yok.. evet en iyisi olayı idrak etmesini bekleyip tercihi cocuga bırakmak:31:

Benimde anneannem öz değildi 10 yaşındayken tesadüfen öğrenmiştim daha önce söylemedikleri için çok sinirlenmiştim. En güzeli doktora danışmak öyle karar vermek :)

Topikte sevmediğim bir iki insan var canım o yüzden oraya girmek pek istemiyorum...

yaa neden ki sevdiklerin de yok muydu cnm?? konusmazsınn onlarla..
Benimde anneannem öz değildi 10 yaşındayken tesadüfen öğrenmiştim daha önce söylemedikleri için çok sinirlenmiştim. En güzeli doktora danışmak öyle karar vermek :)

tabii işin uzmanından da görüs almak lazım:31::31:

eşinizin dediği pek mantıklı değil bence. teyze demesi çok saçma. eşiniz o hanımı sevmiyor olabilir ama sizin üzerinizde emeği var sonuçta. sizin öz anneniz olsaydı ve eşiniz sevmeseydi yine anneanne demesin mi diyecekti?

Tabiiki de Anneanne Diyecek..
Bu Kocaların Başka İşi Yok mu :27:

Back
X