• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyanamama :((

selinnay

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
68
50
18
Selaam herkese. Kime derdimi yakınsam beni anlamadıklarını hissediyorum. Hoş onlar da haklı anlasalar ne yapacaklar ama artık dayanılmaz hale gelmeye başladı benim için. Benim derdim UYANAMAMAK. Akşam kaçta yatarsam yatayım bir türlü istediğim saatte kalkamıyorum. Mesela lisedeyken 7.15 de kalkmam gerekiyordu kalkamazdım. Keşke 8.30 da kalksam diyordum. Keşke Allah tan başka bir şey isteseymişim 8.20 de kalkınca rahat rahat dersime yetişebiliyorum. Ama bir sorun kalkabiliyor musun HAYIR. Sorun saatle alakalı değilmiş meğer. Geçen gün saat 10.30 da olan feribotumu kaçıyordum az kalsın. Herkes (başlarda bende dahil) bunun benim rahat bir insan oluşumdan kaynaklığını söylüyordu ya da düşünüyordu. Ama şu son zamanlarda fark ettim ki elimde değil uyuyorum da uyuyorum. Nedeni ne olabilir sizce bende tiroid var o uyku yapar diye okudum nette ama ne kadar doğru ? Başında böyle bir dert olan var mı sizce neden olur ? Ya da uyanabilme taktikleri alabilir miyim ? İşe yarar mı emin değilim tabi :( Sıkılmadan okuduysanız ve önerisi olan varsa şimdiden teşekkürleeer.

Tiroidim yok ama iş hayatına atılınca düzeldi ben de öyleydim inan ki. Bir de telefon alarmı harici bir çalar saat çok işe yarıyor öyle güçlü ötüyorlar ki uyanmak zorunda kalıyorsun.

Nasil uyanamiyorsun kalkip geri mi yatiyorsun?
Tiroid tabi uyku yapar. Hayatinda büyük sorunsa doktora git mutlaka.

Esimde vardı bu sorun .. sonuç b12 hiç yok gibiydi o da aynı şekilde tavuk gibi 9da yatardı sabah 7.30da zor kalkardı b12 iğnesinden sonra kendine geldi şükür. Bir test yaptır istersen tiroid de yapıyor ama genelde b12den vuruyor
Kan testi yaptırmıştım bi tiroid var dedi doktor ama ilacın yoksa başlama küçüksün daha dedi. İlaçtan korkuyorum açıkçası şimdi kilo almayışıma güvenip güzelce yiyorum ilaca başlarsam hatırı sayılı kilo alırmışım gibi geliyor.
Nasil uyanamiyorsun kalkip geri mi yatiyorsun?
Tiroid tabi uyku yapar. Hayatinda büyük sorunsa doktora git mutlaka.
Tiroid ilacı kullanmasan da olur dedi doktor. Ondan mı kaynaklanıyor onu da bilmiyorum gerçi.

Tiroidim yok ama iş hayatına atılınca düzeldi ben de öyleydim inan ki. Bir de telefon alarmı harici bir çalar saat çok işe yarıyor öyle güçlü ötüyorlar ki uyanmak zorunda kalıyorsun.
İş hayatına atılana kadar devamsızlıktan kalıcam gibi o zaman:KK70:Ya şu insanı gıcık eden sesler var ya hani kulağı delen normalde hiiiç katlanamam o sese. Sabah o bile ninniden farksız geliyor.:KK43: Ama çalar saati denerim teşekkürleer.

Teorikte güzel fikir de pratikte gerçekten işe yaramıyor ya. Denemişliğim çook var.

Nasıl yaramaz ki

Erken gitmelisin ve ona göre kalkacaksın

3 günden sonra bunu benimsersin

Mesela hayatımda hiç saati 10 dakika ertelemedim

Peki zırunluluk yoksa kaçta uyanıyorsun sonuçta tatilde uyandığın saat var o saatte çok aç haksız vs oluyor musun

İnsan şekeri düşünce de kalkamıyor

Bir de saati duyup kalkamıyor musun hiç mi duymuyorsun

Nasıl yaramaz ki

Erken gitmelisin ve ona göre kalkacaksın

3 günden sonra bunu benimsersin

Mesela hayatımda hiç saati 10 dakika ertelemedim

Peki zırunluluk yoksa kaçta uyanıyorsun sonuçta tatilde uyandığın saat var o saatte çok aç haksız vs oluyor musun

İnsan şekeri düşünce de kalkamıyor

Bir de saati duyup kalkamıyor musun hiç mi duymuyorsun
Haftasonları belli olmuyor hiç 8de kalktığımda oldu 2de de. Geç kalkınca çok acıkmış olurum ama. Ya değişik bi şekilde alarmın sesi rüyama dahil oluyor :KK70:Rüyanın seyri falan değişiyor o sesle ama uyanamıyorum. Hadi diyelim uyandım başım kalkmıyor bu seferde. :KK43:

Ben de gunde 10 saat uyuyorum galiba onda bile kalkarken zorlaniyorum:silah: cisim gelince erken uyanıp bu sefer uyuyamiyorum :KK70: oda karanliksa uyanmak zor oluyor. Benim yatak odasına gunes direk vurmuyor perdemi de koyu sectim uyanmak zorlaşıyor böyle

En iyisi uyanılacak saatten bir saat öncesinden itibaren alarm kurmak 10dkda bir. Bir de çaldıkça şiddet arttıran alarmlardan kurunca acayip etkili oluyor. Zaten uyku mahvoluyor o yüzden insan alışıyor bir süre sonra o ilk kurulan saatte kalkmaya.

Ben de oyleydim hala öyleyim. Eziyet geliyor erken uyanmak . Gece 11 de uyusam da sabah en az 9 da uyanmam lazım. 9dan önce biri kaldirirsa insan insana bunu yapmaz diyorum. Ben de şuan kanda vs bir sıkıntı yok ama benimki tembellik olabilir :))

Kesinlikle tiroit etkiliyor..Düzenli şekilde tiroid ilacını kullanırsan toparlanirsin biraz.en yakın zamanda endokrin doktoruna bı gorun

Bu arada tiroid,vitamin eksikliği yada kansızlık bunlar başlıca tabi daha farklı sebeplerde olabilir.
Bi doktora görünün derim.

-odan güneş görüyorsa güneş perdesini çekmeden yat, sabah güneş mutlaka girsin odadan içeri. çok çok önemli.

-klasik bir çalar saat kurup onu da yataktan uzak bir yere koymak işe yarar. yani öyle bir yere koy ki çaldığı an kapamak için yataktan kalkman, ayağa falan kalkman gereksin. telefon alarmı kullanıyorsan aynı şey telefon için de geçerli, onu da uzağa koy. ama telefonların ayarları farklı oluyor mesela kimi alarmlar 2 dk boyunca çalıyor, kimse kapatmaz ya da ertelemezse 10 dk sonra tekrar çalıyor. ayarları iyi kontrol edip kendine uygun olanı yap. özellikle alarmı çaldığı halde duymuyorsan telefon alarmını boşver, klasik çalar saat kullan.

-telefon alarmı kullanmaya devam edeceksen kesinlikle alarmı erteleme. bunu yaparsan kalkamazsın, yattıkça yatasın gelir ve uyanamazsın. uyku çok daha tatlı gelir. benim yurtta oda arkadaşım vardı, alarmını bir kere bile ertelediğini hatırlamam. alarmı çalar çalmaz zınk diye kalkardı.

İş hayatına atılana kadar devamsızlıktan kalıcam gibi o zaman:KK70:Ya şu insanı gıcık eden sesler var ya hani kulağı delen normalde hiiiç katlanamam o sese. Sabah o bile ninniden farksız geliyor.:KK43: Ama çalar saati denerim teşekkürleer.
-Odan isik alsin, gerekirse uyumadan önce güneslikleri aç, sadece tül kalsın pencere önünde.
-Alarm melodisi olarak gayet rahatsız bir ton seç ve de en yüksek ses seviyesi
-Telefonunu ya da saati odanın dışına koy mesela koridora, ama ailenle kalıyorsan, kapıyı kapatıyorsan da odadaki sana en uzak noktaya koy. Susturmak için kalkmak zorunda kal.
-Tek alarm kur ve ertelemesiz kur. Bunun bilinciyle daha mecbur kalırsın kalkmaya.
-Uyumadan önce bayagı bi su iç. Sabah lavaboya gitme baskısı da mecburen uyanmana yardım eder.
:super:

D vitamin eksikligi de buna neden olabiliyor haberin olsun. Onu bir kontrol ettir.

Back
X