Uyanamiyorum.

Tiiredgirll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
90
7
1
27
Merhaba kızlar.
Onceki konumdan bilirsiniz yeniden sinava hazirlanmak istiyorum. Fakat bu uykum beni mahvediyor artik. Isten geliyorum nasil uykum geliyor. Hafta sonlari da 12 den asagi kalkmiyorum. Hep istiyorum ki erken kalkayim ders calisayim yok olmuyor. Hafta ici de gece 12 oldu mu hemen uyuyorum. Yani kan degerlerimde bir sorun yok beslenmem de de yok hamur isi yemiyorum seker tuketmiyorum diyetisyene gittigim icin gunlik vitaminimi de aliyorum ama bu duzeni ne yapacagim bilmiyorum. ev islerini ablam yapiyor evde kaldigi icin ama aksam gelince illa ki ben de bir sey yapiyorum zaten yapinca ustune salonda oturunca vaktim gidiyor sonra da uykum geliyor ders calisamiyorum. Hafta sonu da 12 de kalk yemek ye sonra 1 2 saat oturuyorum temizlikti suydu buydu ya da hafta sonlari misafir geliyor yine oluyor o gunum. Ben calisamadikca da stresten kendimi yiyorum cok uzuluyorum. Ne yapabilirim kizlar ?,

Son düzenleme:
Eğer kan degerlerinde ve vitaminlerde sorun yoksa yaptiginiz işten kaynaklı olabilir. Ben geçen sene işten gelirdim akşam 10 oldumu yatağa girmezsem deli oluyordum sabah 7 de zorla uyanıyorum. Iş arkadaslarimla konusuyordum gece 1 de 2 de yatıp sabah benle aynı saatte kalkiyorlardi. Ama ben masa başı calismama rağmen beyin olarak coooook yoruluyordum. Bazı zaman beynim duracak gibi oluyordu. Bir gün doktora gittim herşey tamam kanda hiçbir eksik yok. Doktora dedim ki hani bir yetiskinin günlük 6 ile 8 saat arası uyuması yeterdi. O kişiden kişiye değişir size demekki 8 saat yetmiyor diyordu. Hakikaten de öyle. Ben günlük 9 - 10 saat uyumazsam gün içinde tekrar uyuyup kalıyorum. Uyumayı çok seviyorum ama bebek doğduktan sonra ne yapacağım hiç bilmiyorum

aileniz anlayışlı olabilir bence "ders çalışmam lazım" dediğiniz zaman. bir süre akşamları çalışıp kendinizi alıştırırsınız sonra kendinize bir düzen oturtursunuz evin durumuna göre. yani ders çalışmanız gereken zamanda babanız istiyor diye salonda oturmanız bana garip geldi.

aileniz anlayışlı olabilir bence "ders çalışmam lazım" dediğiniz zaman. bir süre akşamları çalışıp kendinizi alıştırırsınız sonra kendinize bir düzen oturtursunuz evin durumuna göre. yani ders çalışmanız gereken zamanda babanız istiyor diye salonda oturmanız bana garip geldi.

Bence de asıl saçmalık bu kısım.

Konu sahibi sizin sorununuz uyku değil de vakitsizlik. Bu tempoda sınava hazırlanabileceğinizi sanmıyorum.

ders calısmanız gerekıyorsa dersım var deyıp odanıza gıdın nazi kampı mı orası ılla herkes toplanıyor :)
ders saatlerınızı duzenlersenız bır duzen saglar uykuya da vakıt ayırırsınız bu vakıtsızlık ve yogunluktan ınsan kendıne gelemez tabı

ders calısmanız gerekıyorsa dersım var deyıp odanıza gıdın nazi kampı mı orası ılla herkes toplanıyor :)
ders saatlerınızı duzenlersenız bır duzen saglar uykuya da vakıt ayırırsınız bu vakıtsızlık ve yogunluktan ınsan kendıne gelemez tabı
Valla bildiginiz nazi kampi:( herkes iceri oturup ben odada calisinca sanki "is" yapmak istemedigimi dusunuyor babam. Yami ders calismayi bahane ediyorum sirf is yapmamak icin.. E bir de yeni mezun oldum 2 yillik bolumden. Acik acik diyemiyorum onlara yeniden sinava hazirlanicam diye. Pek bu konuda destekci degiller cunku. Yarin obur gun kazanamazsam demezler adam akilli calisamadiki duye.. Bir daha da tekrar girmemi istemezler yani bas edemiyorum ve ne yapacagimi da bilemiyorum. Calisamiyorum resmen.

Merhaba kızlar.
Onceki konumdan bilirsiniz yeniden sinava hazirlanmak istiyorum. Fakat bu uykum beni mahvediyor artik. Isten geliyorum nasil uykum geliyor. Bir de aksamlari babam herkesi salonda istiyor. Ben de mecbur bir yarim saat iceride kaliyorum ama odaya gecince uykum cokuyor uzerime. Hafta sonlari da 12 den asagi kalkmiyorum. Hep istiyorum ki erken kalkayim ders calisayim yok olmuyor. Hafta ici de gece 12 oldu mu hemen uyuyorum. Yani kan degerlerimde bir sorun yok beslenmem de de yok hamur isi yemiyorum seker tuketmiyorum diyetisyene gittigim icin gunlik vitaminimi de aliyorum ama bu duzeni ne yapacagim bilmiyorum. Annem de evde ameliyat oldu ev islerini ablam yapiyor evde kaldigi icin ama aksam gelince illa ki ben de bir sey yapiyorum zaten yapinca ustune salonda oturunca vaktim gidiyor sonra da uykum geliyor ders calisamiyorum. Hafta sonu da 12 de kalk yemek ye sonra 1 2 saat oturuyorum temizlikti suydu buydu ya da hafta sonlari misafir geliyor yine oluyor o gunum. Ben calisamadikca da stresten kendimi yiyorum cok uzuluyorum. Ne yapabilirim kizlar ?,

Yaşadığınız yerde bir kütüphane varsa çıkın gidin kimseyi dinlemeden hafta sonları. Temizlik, yemek, oturma artı iş zaman bırakmaz çalışmaya. Mecbur yaratacaksınız. Aileniz anlamayabilir, sizi düşünmüyorlarsa durumu açıklayıp işinize bakmak zorundasınız.

Bence de asıl saçmalık bu kısım.

Konu sahibi sizin sorununuz uyku değil de vakitsizlik. Bu tempoda sınava hazırlanabileceğinizi sanmıyorum.
Valla cok haklisiniz cok uzgunum gunlerdir. Calisamadigim icin kendimi sycluyorum. Eve geliyorum aksam 7 de. Yemegi yemem soluklanmam 8 bucugu buluyor. Sonra da babamla abim geliyor. Onlarin yemegi ile ilgilen sonra cay vakti derken gidiyor vaktim sonra gidip calisiyorum derken uykum gelmis saat 11 12 olmus. Yani icerde durmasam babama gore "iş" ten kaciyorum. Zaten sinava hazirlanmami da pek desteklemiyor o KPSS ci :( simdi mesela bugun tatildi bugunum de gitti mesela. Misafir geldi. Hala icerdeler:( hafta sonu da yine misafir var. Boyle boyle gunlerim aylarim gidiyor venbenim elimden bir sey gelmiyor :( Bu sinav son sansim gibi bir seydi. Ben bir daha ne ara calisabilirim ki. 20 yasindayim zaten seneye calissam 21 yasinda mi universiye baslicam :( off cidden bilmiyorum artik :(

Valla cok haklisiniz cok uzgunum gunlerdir. Calisamadigim icin kendimi sycluyorum. Eve geliyorum aksam 7 de. Yemegi yemem soluklanmam 8 bucugu buluyor. Sonra da babamla abim geliyor. Onlarin yemegi ile ilgilen sonra cay vakti derken gidiyor vaktim sonra gidip calisiyorum derken uykum gelmis saat 11 12 olmus. Yani icerde durmasam babama gore "iş" ten kaciyorum. Zaten sinava hazirlanmami da pek desteklemiyor o KPSS ci :KK43: simdi mesela bugun tatildi bugunum de gitti mesela. Misafir geldi. Hala icerdeler:KK43: hafta sonu da yine misafir var. Boyle boyle gunlerim aylarim gidiyor venbenim elimden bir sey gelmiyor :KK43: Bu sinav son sansim gibi bir seydi. Ben bir daha ne ara calisabilirim ki. 20 yasindayim zaten seneye calissam 21 yasinda mi universiye baslicam :KK43: off cidden bilmiyorum artik :KK43:

Bu şekilde KPSS de çalışamazsınız ki. Zaten devlet memurluğu hayal olmuş.

Nerede çalışıyorsunuz? Biraz bütçeniz varsa akşam ya da haftasonu kurslarına gidin. Evde olmayınca diken üstünde de olmazsınız.

Yaşadığınız yerde bir kütüphane varsa çıkın gidin kimseyi dinlemeden hafta sonları. Temizlik, yemek, oturma artı iş zaman bırakmaz çalışmaya. Mecbur yaratacaksınız. Aileniz anlamayabilir, sizi düşünmüyorlarsa durumu açıklayıp işinize bakmak zorundasınız.
Valla artik oyle dusunuyorum. Cunku olmuyor. Sadece iste oyle yaptigim zaman vicdanim rahat etmiyor ev islerini biraktigim icin. Ya da gun gelip sinavi kazanmazsam yuzume vururlar diye.. bir de simdi annem ameliyat oldu cok yuruyemiyor bu aralar ablam su anlik iste calismadigi icin o ilgileniyor ev isleri ile.. hafta ici de ztn vaktim kalmiyor valla bilmiyorum cok uzuluyorum canim cok daraliyor bu konuda..

Yani bence ailenizi ikna edin sınava gireceğinizi çalıştığınızı bilsinler çok dokunmasınlar size. Hatta sizi daha az yoracak bi işe geçin part time falan. Aileniz maddi destek çıkarsa tamamen bırakın bence çalışmaya odaklanın. Üniversitesi sınavı emek istiyor. Bu kadar bölünürseniz hedefinize ulaşamayabilirsiniz .

Not: kpss ye girecekmişsiniz galiba o daha da emek ister. Çok iyi bi puan almanız lazım kendinizi mutlaka bu işe odaklayın .

Bu şekilde KPSS de çalışamazsınız ki. Zaten devlet memurluğu hayal olmuş.

Nerede çalışıyorsunuz? Biraz bütçeniz varsa akşam ya da haftasonu kurslarına gidin. Evde olmayınca diken üstünde de olmazsınız.
Iste bu onlara gore gereksiz yani oyle hissettiriyorlar bana... ben o kadar emek verip de kazanamazsam yuzumu vuracaklar.. zaten bu gidisle hafta ici biraz daha gec cikicam isten ders calisirim hafta sonu da evde kalmam ama annem rahatsiz bu aralar ablam tum ev isleri ile ilgileniyor aklim kaliyor onda :(

Iste bu onlara gore gereksiz yani oyle hissettiriyorlar bana... ben o kadar emek verip de kazanamazsam yuzumu vuracaklar.. zaten bu gidisle hafta ici biraz daha gec cikicam isten ders calisirim hafta sonu da evde kalmam ama annem rahatsiz bu aralar ablam tum ev isleri ile ilgileniyor aklim kaliyor onda :KK43:

Siz kendi özel işlerinizi yapın. Ablanıza bırakmayın. Onun dışında siz olmasanız da ablanız ilgilenecekti evle. Abartmayın bunu derim. Biraz kendinizi düşünün. Farz edin ki kazanamadınız ve laf ettiler. Ne olacak? En azından çaba verip, denemiş olursunuz. Dışarıyı çok umursuyorsunuz sanki öyle bir izlenim aldım. Haftasonu çalışmıyorsunuz sanırım bunu değerlendirin. Misafir varsa da işiniz olduğunu söyleyip çekilin. Bu şekilde ileride daha çok pişman olursunuz.

Babanız neden salonda oturmanızı istiyor?

Siz kendi özel işlerinizi yapın. Ablanıza bırakmayın. Onun dışında siz olmasanız da ablanız ilgilenecekti evle. Abartmayın bunu derim. Biraz kendinizi düşünün. Farz edin ki kazanamadınız ve laf ettiler. Ne olacak? En azından çaba verip, denemiş olursunuz. Dışarıyı çok umursuyorsunuz sanki öyle bir izlenim aldım. Haftasonu çalışmıyorsunuz sanırım bunu değerlendirin. Misafir varsa da işiniz olduğunu söyleyip çekilin. Bu şekilde ileride daha çok pişman olursunuz.
Ya evet de ne bilim uzuluyorum yine de yoruluyor diye bir de yani ben oturup ders calisinca o isle ilgilenince evde dikkat cekiyor hemen benim calismam.. Sanki isten kacmak icin calistigimi dusunuyorlar sanki, oyle hissediyorum. Bu gidusler artik hafta sonu evde kalamayacagim gibi.. misafir gelmese bile uyanisim 12 yemekti temizlikti oturmaydi derken yine masa basina gecisim saat 6 yi buluyor.

Back
X