• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyarı-Disiplin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

siskodegilpofuduk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
18
5
6
25
İyi günler hanımlar 2. hesabımdan yazdığımı belirterek konuya geçiyorum.

Bahar döneminde sınavda intihal durumundan dolayı hoca dilekçe vermiş ve disiplin soruşturmam böyle başladı. Disiplin kurulu toplantısına çıktım ve savunmamı yaptım. Daha önce hiç cezam olmaması, akademik başarılarımdan dolayı sadece uyardılar. Baya güzel geçmişti gülmüştük hatta gelecekte yapmak istediğim şeyleri dahi konuşmuştuk. Sonra soruşturma cevabını imzaladım "uyarı" olduğunu.

E-devletten öğrenci belgesi almak istedim ve öğrenci durumu: Cezalı yazıyor. Dünyam başıma yıkıldı. Benim sorum uyarının sicile işlenip işlenmediği. Kime sorsam uyarı sicile geçmez diyor. Bunu sildirme imkanım var mı? Ne yapabilirim?

Gelecekte memur olarak çalışmak istiyorum bunların engel olacağını düşünüyorum. Sadece cezalı yazıyor. uyarı-cezalı yazmıyor. Sadece cezalı yazdığı içinde çok ağır bir ceza almışım gibi hissediliyor. Herhangi bir uzaklaştırma vb ceza yok sadece uyarı.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim

Uyari sicile işlemez de öğrenci durumu neden cezalı görünüyor orasını anlayamadım .Hani bu cezanin bir süresi var da o süre sonunda siliniyor mu bilemedim öğrenci işleri ne diyor bu duruma ?
Tatmin edici bir cevap vermiyorlar. Uyarı da olsa yazıyor dediler ama bende uyarının geçmediğini düşünüyordum. Cezam yok ki bir süresi olsun :cry:

Tatmin edici bir cevap vermiyorlar. Uyarı da olsa yazıyor dediler ama bende uyarının geçmediğini düşünüyordum. Cezam yok ki bir süresi olsun :cry:
Uyarı da bir ceza değil mi ? Kamuda öyle yani, uyarı cezası verilebiliyor. Size de bunu vermiş olamazlar mı ?

kopya çekmediğinizi asistan hocanın yalan söylediğini ve elinde delil olmadığını söylemiştiniz. elinde delil yokken ne uyarı ne ceza veremezler nasıl uyarı verdiler size?
Ben bahsettiğiniz kişi değilim.. Bi program var sınavı oraya sokmuş hoca ve intihal biraz üst çıkınca dilekçe yazmış hoca. Bende durumu anlattım, özel bir durumu ve kabul edildi. Herhangi bir ceza verilmedi sadece uyarı yazıyor. Kınamanın bir altı uyarı

Ben bahsettiğiniz kişi değilim.. Bi program var sınavı oraya sokmuş hoca ve intihal biraz üst çıkınca dilekçe yazmış hoca. Bende durumu anlattım, özel bir durumu ve kabul edildi. Herhangi bir ceza verilmedi sadece uyarı yazıyor. Kınamanın bir altı uyarı
Kabul edildiyse nasıl uyarı veriliyor ki?
Uyarı verildiyse kabul edilmiş olmuyor.
Sicile geçeceğini sanmıyorum, memuriyete de engel olmaz niye olsun yani.

tamam ceza türü işte temel seviye ceza ?

uyari da bir cezadır. cezanın en alt kademesidir ve sicile islenmedigini ilkkez duydum. uzun sure tekrardan ceza alamazsanız siliniyor diye biliyorum yani kamuda öyle okuduğunuz universitenin disiplin yonetmeligini bilemem. Daha dogrusu buyuk ihtimal universite universite degismez yök un bir disiplin yönetmeliği vardir. ilkokul ortaokul lise de MEB in disiplin yönetmeliği var ona gore hareket edilir mesela. disiplin yönetmeliğini bulup okumanız lazım kesin bilgi icin.

Güncelleme: Yüksel öğretim kurumları disiplin yönetmeliği var internette buldum onu okursanız kesin bilgi alırsınız.

Güncelleme 2: sizin icin şoyle bir göz attım uyarı cezası icin ögrenciye yapilan yazılı ikazdır demisler sicile islenmez diye bir madde okumadım. Ayrica ogrencinin aldıgı ceza burs aldigı kurumlara yurduna ve ilgili makama bildirilir yazmislar uyarı cezaı haric dememisler o yuzden sizin aldığınız ögrenci belgesinde gorunuyor olabilir.

ayrica ogrencinin 15 gun icinde itiraz te hakkida varmiş bunu da yine yönelikte okudum.

Son düzenleme:
Kabul edildiyse nasıl uyarı veriliyor ki?
Uyarı verildiyse kabul edilmiş olmuyor.
Sicile geçeceğini sanmıyorum, memuriyete de engel olmaz niye olsun yani.
İnanın bilmiyorum özel durumumu anlattıktan sonra hepsine kanıtı da sundum hepsi inanıyoruz vs dediler. Memuriyete engel olma durumunu da internetten okuduklarıma dayanarak söyledim çünkü sadece "cezalı" yazıyor diye :cry:

Ben ünv disiplin yönetmeliğine baktım uyarı da kamuda olduğu gibi bir ceza türü. Siz intihal yapmışsınız ve size uyarı cezası vermişler sicile de işlenir yazıyor belgede. Google a yazın bu kadar hayati bir mevzuyu sorgulayın neticede önemli bi konu yoksa kopyala yapıştır mı yapsam 😬😂 yani size pratik geliyorsa o şekilde

uyari da bir cezadır. cezanın en alt kademesidir ve sicile islenmedigini ilkkez duydum. uzun sure tekrardan ceza alamazsanız siliniyor diye biliyorum yani kamuda öyle okuduğunuz universitenin disiplin yonetmeligini bilemem. Daha dogrusu buyuk ihtimal universite universite degismez yök un bir disiplin yönetmeliği vardir. ilkokul ortaokul lise de MEB in disiplin yönetmeliği var ona gore hareket edilir mesela. disiplin yönetmeliğini bulup okumanız lazım kesin bilgi icin.

Güncelleme: Yüksel öğretim kurumları disiplin yönetmeliği var internette buldum onu okursanız kesin bilgi alırsınız.
Teşekkür ederim baktım evet, başka bir akademisyen dahil uyarı geçmez belki yeni yönetmelik yayınlaşmıştır dediği için emin olamıyordum :cry:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X