Uyarın lütfen

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Kizlar lütfen cocuklarimizi bayram diye tanimadiğiniz insanlarin kapılarına göndermeyin
Gönderen varsada uyarın
Bugun kapicinin cocuklari geziyordu
5 ve 9 yaslarinda iki kiz cocuğu
2 cadde aşağıda gordum ne işiniz var burada
Diye sorunca şeker topluyoruz dediler
Gelip kapıcıya söyleyince
Birsey olmaz abla bizde cok topladik dedi
Gelde bu insanla konuş
hergün evinde butun sansasyonel haberleri izler beddua eder söver sayar ağlar ama kendine gelince kafa boş bana birşey olmaz mantığı/mantiksizliği ile hareket eder

Son düzenleme:
Lojmandayiz çok kalabalık değil ona rağmen gönderemiyorum ama sabahtan beri çocuklar kapıya gelip şeker topluyorlar oğlumun da hoşuna gitti almış poşet gelmiş bende gidecem diyo
Biz sonra birlikte gitcez filan dedim samimi olduğum.bir iki kişinin kapısına goturccem merakını alsın :/ ne güzel eskiden biz gezrrdik bisey olmazdı şimdi kimden koruyacagimizi biliyoruz ..Aile içinde bile taciz var Allah'ın cezaları !!!

Bizim zamanımızda var mıydı böyle şeyler. Kapı kapı, mahalle mahalle dolaşırdık. Akşamlara kadar oynadığımızı hatırlıyorum.

Ama şimdi... Çok değişti devir. Biz de ayak uydurmak zorundayız anne baba olarak. Bu zamanda sorumluluk sahibi anne baba olmak da çok zor. Ortalık berbat, dikkat edin yavrulara.

Sabahtan beri kapımıza tanımadığımız çocuklar gelip duruyor aileleri bir şey demiyor olsa gerek

Sabahtan beri kapim hic susmadi 2 yasindan baslamis 10 yasina kadar rahat 20 cocuk kapimi caldi. Biri gidiyor biri geliyor. Sekerinde parasinda degilimde kotu niyetli insan cok dpgru bulmuyorum

Illa şeker toplamak istiyorsa çocuklar bir kaç komşuya/ akrabaya anne ile birlikte gidilmeli .

Ama bence buna da gerek yok, kalkmalı bu gelenek. Öyle bir devirde değiliz.

Bizim kapımıza son 2 senedir gelen yok. Sanırım artık aileler akıllandılar..

Biz çocukken de toplamazdık. Sebebi direk pedofili değildi aslında.
Annem "neymiş o öyle dilenci gibi milletin kapısına gitmeyin sakın" derdi..
Birkaç defa annemden gizli arkadaşlara uyup çekine çekine gezmişliğimiz vardır.

Çok da önemli değil yani. Bir taraflarımız eksilmedi şeker toplamayınca

Öncelikle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum, çoluk çocuklarınıza hiçbir kötülük gelmemesini temenni ediyorum, bu konu vesilesiyle ben de anneleri uyarmak istiyorum, tatilci anneler gezerken, plajlarda güneşlenirken çocuklarınızı gözünüzün önünden ayırmayın lütfen, 6 gündür her dakika 2-6 yaş arası çocukları kaybediyor sonra kayıp anonsu verdiriyorsunuz, çok şükür çocuklar bulunup sağsalim ailelerine teslim ediliyor lakin o minik melekler her zaman iyi insanlara denk gelmeyebilir, bunun sapığı var, organ taciri var, denizde boğulma, yolda araba çarpma riski var.

2 yaşındaki çocukları nasıl kaybedersiniz? Daha dün vızır vızır araba işleyen ana caddede en fazla 3 yaşında olan bir erkek çocuğu vardı yolda, yanında yöresinde bir tane bile yetişkin yoktu, ya biz dikkatli olmasaydık? Emin olun bizi vicdan azabından öldürürdünüz.

Rica ediyorum çocukları gözünüzden bile sakının, 4 yaş üzeri çocuklar isim soyadını söyleyebilecek bir yaş grubu, isim soyadlarını, anne baba isimlerini öğretin, biraz daha büyük çocuklarınıza telefon numaranızı ezberletin.

Bize uzun zamandır kimse gelmiyor

Mune yazınca aklıma geldi

Metroda ağlayan okul formalı iki kız bulduk ne oldu vs konuşamıyorlar ağlamaktan

Metronun kapısı kapanmış bunlar yerde anne metroda kalmış bir sonraki durakta inip karşıdan gelene binip gelecekmiş

Biri ağlamayı bıraktı işte konuştuk annenin numarasını söyle arayalım dedik bilmiyoruz vs dediler gelir oturun bekleyelim vs dedik

Geldi anneleri kapı kapandı vs dedi ben size bekleyin geleceğim dedim vs şeklinde konuştular

Sonra kadına dedim öğret numaranı babasınınkini biliyorlardı vs dedi.

Özetle herşey olabiliyor iki tane oldukları halde çok korktular anne numarası bilmek önemli

Evet herşey olabilir, küçük çocuklarında koluna isim soyad telefon numarası olan bir künye takılabilir, yazıktır 6 gündür abartmıyorum her dakika kayıp çocuk anonsu yapılıyor, az evvel 6 yaşında bir erkek çocuğu için anons yapıldı, anneler hediyelik dükkanlarını gezerken kendilerini unutuyorlar, denize giriyorlar çocuklar kalabalık plajda kayboluyor, dünyanın binbir türlü hali var, ebeveynler önce kendileri bilinçlenmeli, önlemler almalı sonra çocukları bilinçlendirmeli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…