Uyarlama Diziler

cemre25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
1.681
18
118
Ankara
Sizler de ekrandaki 10 dizinin 5 inin uyarlama olmasından bıktınız mı ?

Ben bıktım açıkçası

Neden üretemiyoruz yeni şeyler

Önce Amerika'dan uyarladılar baya bi. Şimdi de Güneykore'ye sardılar.

Amerika da kendini tekrarlıyor olabilir bazı film ve dizilerde. Ama adamlar çok şey ürettiler en azından. Bizimkilerse hep hazıra konuyor

Şimdi de ordan araklayacakları bir şey kalmadı ve Güneykore uyarlamalarına başladılar. Mesela Fox'ta yayınlanan "Bir Aşk Hikayesi" Güneykore yapımı " I'M Sorry I Love You" 'dan uyarlama .. Şimdi de Boys Over Flowers'i Güneşi Beklerken diye bi diziye uyarlamışlar.

Benim bilmediğim yada unuttuğum uyarlamalar da vardır elbette ama aklıma gelenleri yazayım

Dawson's Creek- Kavak Yelleri

Desperate Hausewifes -Umutsuz Ev Kadınları

Bir Aşk Hikayesi- I'm Sorry I Love You (Güneykore)

Haluk Bilginer'in Hayatımın Rolü dizisi bir filmden uyarlama. Suskunlar da Sleepers filminden.. Daha çok var. Hatta Türk Malı dizisi de uyarlamaymış. Orjinali bu kadar kötü mü bilmem :37:

Genellikle Umutsuz Ev Kadınları'nın iyi bir uyarlama olduğunu söylüyolar. Bence de güzel. İğreti durmuyor belki de oyunculardan kaynaklıdır

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Daha önce başka bir konuda yazmıştım bende rahatsızım desem bir faydası yok:))Bildiğim kadarıyla İntikam diziside uyarlama aslı gibi olmuyor ve kore dizilerine uyarlama yapmak kötü oldu özellikle bof için ilk gözağrımdı:)Kolay geliyor sanırım hazır diziler:)Umutsuz ev kadınlarını izliyorum aslını izlemedim ama beğeniyorum tabi yinede yabancı dizilerle kıyaslama yapılamaz benim gözümde.Umarım başka kore dizisi çekilmez taklitler çoğalınca izlemek istemiyorum sıradanlaşıyor gözümde ve umarım vampir, kurt adam filmlerinede el atmazlar.Vampir günlüklerini izliyorum onunda Türk versiyonu çıkarsa yok derim artık:))

Daha önce başka bir konuda yazmıştım bende rahatsızım desem bir faydası yok:))Bildiğim kadarıyla İntikam diziside uyarlama aslı gibi olmuyor ve kore dizilerine uyarlama yapmak kötü oldu özellikle bof için ilk gözağrımdı:)Kolay geliyor sanırım hazır diziler:)Umutsuz ev kadınlarını izliyorum aslını izlemedim ama beğeniyorum tabi yinede yabancı dizilerle kıyaslama yapılamaz benim gözümde.Umarım başka kore dizisi çekilmez taklitler çoğalınca izlemek istemiyorum sıradanlaşıyor gözümde ve umarım vampir, kurt adam filmlerinede el atmazlar.Vampir günlüklerini izliyorum onunda Türk versiyonu çıkarsa yok derim artık:))

Aptal insanlar değiliz ki.. En azından hepimiz değiliz :))

- ya dizi yapıcaz ama konu bulamıyoruz
+ konu mu bulmaya uğraşıyosun ya gir cnbc e ye dizilerin konularına bak uyarlama yap

Diye mi konuşuyorlar aralarında acaba merak ediyorum :))

Ahh Meral Okay ah ilklerin senaryolarını yazdı kadın..

Behzat Ç nin senaryosu da çok beğeniliyor

Yani aslında çok paraya pula gerek yok çekmek için. Sıcak samimi bizden olsun hikayeler. 1-2 uyarlama olsun tabi ama hepsi hepsi de çok saçma

Dediğiniz gibi basit görünüyor artık.

Bir Aşk Hikayesi I'M Sorry I Love You dan uyarlama. İkisinin de biir iki bölümünü izledim.

Orjinalinde ki kız nerde burdaki kız nerde.. Tamam bu da güzel yetenekli ama cıks uymamış .. İtici duruyor diğerinin yanında

Başroldeki çocuğu beğendim ama Su Jİ Sub kadar olmasa da gene de yapabiliyor.. Ama diğerlerini beğenmedim..

Orjinalinin telif hakkını satın alıp onu yayınlasalar ya en azından komik duruma düşmezler :1:

Eğer Vampir Günlükleri'ni uyarlarlarsa..

Yakışıklı vampr Haydar,okullarına yeni gelmiş saf kız Ayşe ve genç bir kurt adam olan Remzî'nin aşk üçgeni

diye tanıtırlar heralde :)) kan yerine ketçap sıkarlar :1: aklıma bir sürü komik senaryo geldi

Ay acaba ben mi uyarlasam ? :51:

Aptal insanlar değiliz ki.. En azından hepimiz değiliz :))

- ya dizi yapıcaz ama konu bulamıyoruz
+ konu mu bulmaya uğraşıyosun ya gir cnbc e ye dizilerin konularına bak uyarlama yap

Diye mi konuşuyorlar aralarında acaba merak ediyorum :))

Ahh Meral Okay ah ilklerin senaryolarını yazdı kadın..

Behzat Ç nin senaryosu da çok beğeniliyor

Yani aslında çok paraya pula gerek yok çekmek için. Sıcak samimi bizden olsun hikayeler. 1-2 uyarlama olsun tabi ama hepsi hepsi de çok saçma

Dediğiniz gibi basit görünüyor artık.

Bir Aşk Hikayesi I'M Sorry I Love You dan uyarlama. İkisinin de biir iki bölümünü izledim.

Orjinalinde ki kız nerde burdaki kız nerde.. Tamam bu da güzel yetenekli ama cıks uymamış .. İtici duruyor diğerinin yanında

Başroldeki çocuğu beğendim ama Su Jİ Sub kadar olmasa da gene de yapabiliyor.. Ama diğerlerini beğenmedim..

Orjinalinin telif hakkını satın alıp onu yayınlasalar ya en azından komik duruma düşmezler :1:

Eğer Vampir Günlükleri'ni uyarlarlarsa..

Yakışıklı vampr Haydar,okullarına yeni gelmiş saf kız Ayşe ve genç bir kurt adam olan Remzî'nin aşk üçgeni

diye tanıtırlar heralde :)) kan yerine ketçap sıkarlar :1: aklıma bir sürü komik senaryo geldi

Ay acaba ben mi uyarlasam ? :51:

Sanırım diyalogları senin dediğin gibi oluyor:1:Bizim diziler pek reyting alamıyor sanırım.Meraktan birkaçına baktım o kadar devamını izlemiyorum belki çok izleyen olmazsa vazgeçerler:))Ketçap mı?:9:ayy düşüncesi bile kötü:1:yetenekli çok kişi vardır birçok fikir çıkabilir ama önemli olan konu değil sadece replikler, mekan, olayı izleyiciye doğru aktarmak yabancı dizilerde konudan çok buda alıntı tabi filmler içinde konu belli, mekanlar belli, replikler belli, oyuncuların ses tonuna, yüz ifadesine kadar herşey biliniyor çekmesinde ne varki:1:
:1:

Sizler de ekrandaki 10 dizinin 5 inin uyarlama olmasından bıktınız mı ?

Ben bıktım açıkçası

Neden üretemiyoruz yeni şeyler

Önce Amerika'dan uyarladılar baya bi. Şimdi de Güneykore'ye sardılar.

Amerika da kendini tekrarlıyor olabilir bazı film ve dizilerde. Ama adamlar çok şey ürettiler en azından. Bizimkilerse hep hazıra konuyor

Şimdi de ordan araklayacakları bir şey kalmadı ve Güneykore uyarlamalarına başladılar. Mesela Fox'ta yayınlanan "Bir Aşk Hikayesi" Güneykore yapımı " I'M Sorry I Love You" 'dan uyarlama .. Şimdi de Boys Over Flowers'i Güneşi Beklerken diye bi diziye uyarlamışlar.

Benim bilmediğim yada unuttuğum uyarlamalar da vardır elbette ama aklıma gelenleri yazayım

Dawson's Creek- Kavak Yelleri

Desperate Hausewifes -Umutsuz Ev Kadınları

Bir Aşk Hikayesi- I'm Sorry I Love You (Güneykore)

Haluk Bilginer'in Hayatımın Rolü dizisi bir filmden uyarlama. Suskunlar da Sleepers filminden.. Daha çok var. Hatta Türk Malı dizisi de uyarlamaymış. Orjinali bu kadar kötü mü bilmem :37:

Genellikle Umutsuz Ev Kadınları'nın iyi bir uyarlama olduğunu söylüyolar. Bence de güzel. İğreti durmuyor belki de oyunculardan kaynaklıdır

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

aynen cnmbenim sözlerine katılıyorum,
bizimkilerde konu üretme kapasitesi yok hep hazıra alışmışlar armut piş ağzıma düş misali yani
:112:

Yok yok ben nasılsa rts öğrencisiyim ilerde imkanım var vampir günlüklerini uyarlıcam :27: :27:

Demedi demeyin

5.bölüm özeti şimdiden hazır.

Yakışıklı vampir Haydar Ayşe'ye bir sürü vampirlik numarası gösterse de onu tavlayamaz.Zira Ayşe vampir Haydar'a hep bir veryansın eder " beni sırtına alıp ormanda ağaçlar arasında uçuracağına starbucksa götürüp kahve içirsene Türk Edward'ım benim" der . Kurt adam Remzi'yi ise "sen eve kıl dökersin Remzi seninle de olamam" diye tersler :27:

Benim ki kültürümüze daha uygun :49: :51: :34:

Ben çok gereksiz buluyorum uyarlama yapımlar üzerinden milli sinema - tv sektörümüze giydirmeyi, bizimkilerin üşengeçlikten yeteneksizlikten filan yaptıkları birşey değil bu Dünya genelinde yaygın bir uygulama. Hollywood korku filmlerinin bir çoğu uzakdoğu uyarlamasıdır mesela. Aynı şekilde romantik komedilerinin bir kısmı da birebir Avrupa filmlerinden uyarlama.

Aynı şekilde o kore dizisi dediğiniz boys over flowers aslında japon animesi, kore yapımı bof ve ve diğer 6 uzakdoğu versiyonu hep o hana yori dango'nun uyarlaması, ki diğerlerine kıyaslayınca güneşi beklerken daha başarılı bir versiyon benim gözümde.

kore dizileri günümüzde uyarlanmaya başladı ama ben başarısız buluyorum. o dizileri uzatmak adına öyle bir batırıyorlar ki, bırakında senaryo olduğu gibi kalsın yahu ... ya da değiştirecekseniz o kadar değiştirmeyin.

i am sorry i love you = bir aşk hikayesi

güneşi beklerken = boys over flowers

med cezir- the o.c

sana bir sır vereceğim- heroes

Son düzenleme:
cok sinir oluyorum bende su uyarlamalara o.c. gibi guzelim bi diziyi mahvedecekler intikamı beren saat bile kurtaramadı nerde revenge nerde intikam

Back
X