Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak geri dönmesi

Neden eski üyeliğinizi iptal edip yeni bir üyelik açmayı tercih ettiniz?

• Ankete Katılan
    543

Editor

Edidir Edi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
1.301
3.042
658
İstanbul
Üyelik iptali yapan kullanıcıların %80'inin yeni bir üyelik alarak platforma geri dönmesi ilginç ve analiz edilmesi gereken bir durum

1. Kimlik Yenileme ve Anonimlik İsteği
Anonim kalma arzusu: Kullanıcı, önceki hesabındaki paylaşımlarından veya ifşa olmuş kimliğinden rahatsızlık duyabilir. Yeni bir başlangıç yapmak isteyebilir.
Yıpranan itibar: Tartışmalara girmiş, engel yemiş, eleştirilmiş olabilir. Bu durum, “sıfırdan başlama” isteğini tetikler.
Geçmişten kaçış: Önceki hesabında eski ilişki, arkadaşlık, fikir beyanı gibi şeyler bariz olmuş olabilir; yeni hesapla izini silmek isteyebilir.

2. Kuralları Aşmak ve Moderasyonu Atlatmak
Ceza veya ban aldıysa: Bazı kullanıcılar kural ihlali nedeniyle banlandıklarında yeni hesapla geri döner.
Çoklu hesap kullanımı (multi hesap): Bazı üyeler, kendi yazdıklarına destek vermek, farklı karakterlerle tartışmalara girmek veya gizli reklam yapmak amacıyla bilinçli olarak hesap değiştirir.

3. Deneyimi ve Kullanımı Optimize Etme İsteği
Kullanıcı adı veya profil düzenleme isteği: Forum kullanıcı adı değişikliğine izin vermiyorsa, kullanıcı ismini beğenmeyip yeni bir hesap açabilir.
Algoritma / görünürlük etkisi: Eski hesabında görünürlüğü düşmüş hissedebilir. Yeni bir hesapla sistemin onu daha aktif bir kullanıcı olarak algılayacağını düşünebilir.

4. Psikolojik ve Duygusal Nedenler
Duygusal tepkiyle üyelik silme: Bir tartışma, kişisel kırgınlık veya içerikten dolayı anlık tepkiyle hesabını silmiş olabilir. Daha sonra pişman olup geri döner.
Bağımlılık etkisi: Forum kültürü, topluluk hissi ve alışkanlıklar kişiyi tekrar platforma çeker. Bu bir tür dijital aidiyet hissidir.

5. Teknik veya Pratik Sebepler
Şifre unutma / erişim sorunları: Bazı kullanıcılar teknik sorunlar yaşadığında uğraşmak yerine yeni üyelik açmayı tercih edebilir.
Mobil / web çakışması: Farklı cihazlardan erişim için yeni hesap açan kullanıcılar olabilir (özellikle çoklu kişilikli forumlarda).

Bence de kişi bdv konu açıyor sonra o konuyu bizim kadınlar klubu asla unutmuyor ve söylediklerini de sonra başka bi zaman karşısına çıkıyor yada beni tanıyorlar diye (dertlerini bildikleri için) rahat kendini ifade edemiyorlar 😀

Konu silememek büyük sıkıntı. Konu silinmese de belli bir süreden sonra açan kişiyi anonim yapmak bile çözüm olabilir.
Yaani buraya geliyoruz, bir sorunumuzdan bahsediyoruz bazen can acısiyla, o an olan hırsla fazla seyler yaziyo oluyoruz.
İlerde hava yol ve su olarak geri dönme ihtimali kötü.

Bazı üyeler var. Aaaa sen 5 yıl önce şunu demiştin. Aaaa 3 yıl önce bunu demiştin . Başka işleri yok galiba. Kendileri asla konu açmazlar , hayatlarından kesitler ya da dertlerini vs anlatmazlar. Ama başka üyelerin hayatlarını deşerler de deşerler acımasızca. O yüzden üyelik iptali yapıp başka üyelikle gelenler çok bence.

Bence konular anonim olarak açılabilse hem objektif yorum yapma açısından hemde karşı tarafın derdini anlatabilme saydamlığından hem de sonrasında yüze vurulma kaygısından insanları kurtarır daha sağlıklı olur gibi geliyor bazen

Bence hic de ilginc degil, 10 yil once yazılan mesaji okuyup baska bir yere yazdigin seyi yorumlayanlar var(ben de yapiyorum 😂), veya anonimlik kalmayabiliyo butun mesajlari birlestirince. bence kisinin yazdigi mesajlar topluca gorulmemeli madem silinmeye izin verilmiyor

Bir de kimsenin 5 yıl önceki, 3 yıl önceki fikri sabit kalmıyor ki. Herkes değişiyor, olaylara bakışı değişiyor. Ama yorumlar sonsuza kadar orada kalıyor.
Bekarken, sevgilisiyle ilgili bir konu açmış oluyor yıllar önce. Şimdi evleniyor, kocası vs o konuları görüp sorun çıkarıyor.
Siteden alınan linç de cabası.

Bence hic de ilginc degil, 10 yil once yazılan mesaji okuyup baska bir yere yazdigin seyi yorumlayanlar var(ben de yapiyorum 😂), veya anonimlik kalmayabiliyo butun mesajlari birlestirince. bence kisinin yazdigi mesajlar topluca gorulmemeli madem silinmeye izin verilmiyor
Evet en azından kişinin mesajları görünmesin. Profilini kapatsan bile mesajların görünüyor. Ne anladım bu işten

Aslında bende yeni bir üyelik almak isterdim açıkçası 😂 topiğimde kendimi çok belli ettim yazarken artık bir tanıdık var mıdır acaba okuyan diyorum 🤭

Ben de size hak veriyorum kadın yeni bir topik açıyor konu bambaşka epeski konusunu bulup neyi didikliyorlar ana temadan tamamen uzak konu sahibi linç yiyor çileden çıkıyor küfrediyor banı yiyor geliştirilmesi gereken özellikler var umarım yönetim dikkate alır.

Bir de kimsenin 5 yıl önceki, 3 yıl önceki fikri sabit kalmıyor ki. Herkes değişiyor, olaylara bakışı değişiyor. Ama yorumlar sonsuza kadar orada kalıyor.
Bekarken, sevgilisiyle ilgili bir konu açmış oluyor yıllar önce. Şimdi evleniyor, kocası vs o konuları görüp sorun çıkarıyor.
Siteden alınan linç de cabası.
Kesinlikle 2017deki ben ile 2025teki ben aynı değilim kimin geçmişi kimi ilgilendirir yani

Ben de size hak veriyorum kadın yeni bir topik açıyor konu bambaşka epeski konusunu bulup neyi didikliyorlar ana temadan tamamen uzak konu sahibi linç yiyor çileden çıkıyor küfrediyor banı yiyor geliştirilmesi gereken özellikler var umarım yönetim dikkate alır.
Umarım bu anket bu durum dikkate alınmak için açılmıştır. En azından anonim başlık açmak olmalı. Bazı başlıkları anonim yapmak olmalı.

Konu silme olmaması çok mantıklı eğer konu silme olsa tüm üyeler konu siler burada

Moderatör olduğum için taraflı yazdığım düşünülebilir ama taraflı değilim, biz bir yerlere üye olurken bu bir forum olabilir başka bir oluşum olabilir, hatta banka sözleşmesi olabilir örnekler çoğaltılabilir önümüze getiriken metinleri okumuyoruz.

Sitenin kullanım sözleşmesi var orada kullanıcı içeriklerinin silinmeyeceği yazıyor, site editörü tarafından gönderilen hoşgeldiniz mesajında da içerik silmeyeceği yazıyor, bdv en çok trafiği olan bölüm olduğundan oraya açtığımız kurallar topiğinde de içerik silinmeyeceği özellikle belirtildi.

Evet insanların yıllar içinde düşünceleri değişebilir veya medeni halleri ya da anlık duygularla yazdıkları olaylar lakin unutmayalım ki çoğunluğumuz önce konuları ziyaretçi olarak okuyarak site hakkında fikir edindik, kendi derdimizi açmak için cesaret bulduk veya saçımız, kaşımız, gebeliğimiz hakkında Google da arama yaparken sorumuzun cevabını KK ‘da açılan bir topikte bulduk.

İçerik silme işlemi yapılsa o kadar eminim ki herkes tüm konularını siler veya şu şu konularımı silmiştiniz diğerlerini de sileceksiniz der zira bir ara üyelere konu kapatma yetkisi verildi, misal 100 kişinin müdavimi olup kendi gebeliğiyle ilgili bilgi alışverişi yaptığı hamilelik topiğini de kapattı üyeler veya saç bakımı topiğini, tüp bebek topiğini.

Ayrıca sizler bir konu açtığınızda vakit ve emek harcayıp derdinizle dertlenen yorum yazan, sizi merak eden insanların, direkt size yardımı olmasa da benzer sorunu yaşayıp konudaki yorumlardan yararlanan insanların da hakkı yenmiş oluyor içerik silindiğinde, buna ilaveten diyelim ki konuların hepsini sildiniz ve üyeliği de iptal edip gittiniz, yine çok denk geldiğim için yazıyorum, yeni üyelikle gelip yine aynı konular açılıyor.

Üyenin profilinden tarama yapıyoruz bir bakıyoruz 4 tane üyelik almış iptal ettiği 3 üyelikte hep aynı konuları açmış tüm konularını silmiş, 4. üyelik almış yine aynı konuları açmış, e o zaman diğer üyeliklerin ve konu silmenin manası var mı?

Düşüncelerin değişmesi konusunda bir ilave daha yapayım, buraya üye olduğumda 30’lu yaşların başındaydım, taaaa 2005-2006’da yazdıklarıma insem kim bilir ne komik yorumlarım olmuştur belki absürttürler o günden bugüne çok şey değişti, sitedekilerin de sayesinde farklı bakış açıları da kazandım, kendimi geliştirdiğim konular da oldu ve bunun için yeri geldikçe üyelere teşekkür ettim, insanın yıllar içindeki gelişimini görebilmesi için de faydalı bence eski mesajlarına bile ulaşabilmesi.

Derseniz ki eskiler temcit pilavı gibi önüme seriliyor, e şikayet edildiğinde müdahale ediliyor, BDVde açtığınız konularda iğnelemek için eskileri deşenleri konudan yasaklayabiliyorsunuz.

Lobster Monster Lobster Monster sizi alıntıladım ama mesajım genel 😌

Moderatör olduğum için taraflı yazdığım düşünülebilir ama taraflı değilim, biz bir yerlere üye olurken bu bir forum olabilir başka bir oluşum olabilir, hatta banka sözleşmesi olabilir örnekler çoğaltılabilir önümüze getiriken metinleri okumuyoruz.

Sitenin kullanım sözleşmesi var orada kullanıcı içeriklerinin silinmeyeceği yazıyor, site editörü tarafından gönderilen hoşgeldiniz mesajında da içerik silmeyeceği yazıyor, bdv en çok trafiği olan bölüm olduğundan oraya açtığımız kurallar topiğinde de içerik silinmeyeceği özellikle belirtildi.

Evet insanların yıllar içinde düşünceleri değişebilir veya medeni halleri ya da anlık duygularla yazdıkları olaylar lakin unutmayalım ki çoğunluğumuz önce konuları ziyaretçi olarak okuyarak site hakkında fikir edindik, kendi derdimizi açmak için cesaret bulduk veya saçımız, kaşımız, gebeliğimiz hakkında Google da arama yaparken sorumuzun cevabını KK ‘da açılan bir topikte bulduk.

İçerik silme işlemi yapılsa o kadar eminim ki herkes tüm konularını siler veya şu şu konularımı silmiştiniz diğerlerini de sileceksiniz der zira bir ara üyelere konu kapatma yetkisi verildi, misal 100 kişinin müdavimi olup kendi gebeliğiyle ilgili bilgi alışverişi yaptığı hamilelik topiğini de kapattı üyeler veya saç bakımı topiğini, tüp bebek topiğini.

Ayrıca sizler bir konu açtığınızda vakit ve emek harcayıp derdinizle dertlenen yorum yazan, sizi merak eden insanların, direkt size yardımı olmasa da benzer sorunu yaşayıp konudaki yorumlardan yararlanan insanların da hakkı yenmiş oluyor içerik silindiğinde, buna ilaveten diyelim ki konuların hepsini sildiniz ve üyeliği de iptal edip gittiniz, yine çok denk geldiğim için yazıyorum, yeni üyelikle gelip yine aynı konular açılıyor.

Üyenin profilinden tarama yapıyoruz bir bakıyoruz 4 tane üyelik almış iptal ettiği 3 üyelikte hep aynı konuları açmış tüm konularını silmiş, 4. üyelik almış yine aynı konuları açmış, e o zaman diğer üyeliklerin ve konu silmenin manası var mı?

Düşüncelerin değişmesi konusunda bir ilave daha yapayım, buraya üye olduğumda 30’lu yaşların başındaydım, taaaa 2005-2006’da yazdıklarıma insem kim bilir ne komik yorumlarım olmuştur belki absürttürler o günden bugüne çok şey değişti, sitedekilerin de sayesinde farklı bakış açıları da kazandım, kendimi geliştirdiğim konular da oldu ve bunun için yeri geldikçe üyelere teşekkür ettim, insanın yıllar içindeki gelişimini görebilmesi için de faydalı bence eski mesajlarına bile ulaşabilmesi.

Derseniz ki eskiler temcit pilavı gibi önüme seriliyor, e şikayet edildiğinde müdahale ediliyor, BDV açtığınız konularda iğnelemek için eskileri deşenleri konudan yasaklayabiliyorsunuz.

Lobster Monster Lobster Monster sizi alıntıladım ama mesajım genel 😌
Aslında silinmemesi güzel herkes her konu üzerinden yararlanabiliyor benim bu pilatforum da bu arkadaşin da başına gelmiş kolay atlatmış benim de başıma geldi bende kolay atlatirim dediğim çok konu var konuların silinmemesi taraftariyim

Back
X