Uygun ķöpek mamasi tavsiyesi?

- Pudra Pembe -

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
2.977
17.162
408
30
Mune abla konumu lutfen tasima , öbür taraftan cevap gelmiyor cünkü.
11 aylik frenc buldog sahiplendim. Proplan ve advance yedi fakat suan kizimin okulu acilacak , ev tasima durumumuz var. Kucuk dostumda aylik 350 liralik mama yiyor haliyle esim baska mama arastirmami istedi cunku yetisemiyecez gibi görünüyor.
Kizlar bana hem uygun hem besleyici hemde tüyünü dökmeyen mama tavsiye edebilirmisinz.? Birde alabilecegim internet sitesi .
Tesekkur ederiz teyzeleri:KK36::KK36:

Mamayi petshop veya veterierden aliyorsaniz almayin pahali satiyorlar.

Internetten alin. 14 kilo proplan kopek mamalari bile 350tl degil. Indirim de oluyor hem. Kucuck kopek ayda 14 kiloyu yiyemez heralde diye dusunuyorum.

Proplan zaten iyi bir mama degil,hills ve royal canin de iyi degil.
Icerigindeki besin degerleri düşük
Bir kopegin bugdaya seker kuspesine arpaya misira ve havuca ihtiyacı yok.
Ne yazik ki ulkemizde fais fiyatlara satılan kaliteli gibi gosterilen mamalar
Advance i bilmiyorum yorum yapamicam
Sizin yerinizde olsam icerigi zengin mamalara bakarim
Protein acısından zengin kopegin proteine,kedinin de protein arti taurin maddesine ihtiyaci var

Acana ve n d farmina ya bakmanizi tavsiye ederim

Az yese bile doyacaktir. Fiyatlari yuksek ancak kaliteli ve tuy dokme sorunu kalkar en azindan,ha hayir bunlarda pahali derseniz size happydog tavsiye ederim
Alman markasi ve icerigi iyi . Yeni bir mama zaten.

Baslarda yemek istemeyebilir ama kendisi icin en dogrusu bu bence
Cocuk gibi düşünün cocuklar hamburgeri mi yemeyi tercih eder yoksa evde pismis taze eti mi .

Kopekler de boyledir iste
Ben yuksek kalite mama aldim sevmeye sevmeye yedi.
Daha sonra siparis veremedik araya haftasonu girdi migrostan mama aldik
Saldirarak yedi resmen
Yani o istahla yiyor diye iyi demek değildir sizde biliyorsunuz ki

Köpeğiniz fazla yiyor olabilir bu irklar obeziteye meyillidir.

Kilosuna gore mama ayarlayacaksiniz 3 kilo kopek gunde 300 gram yemeli diye biliyorum. Zaten uzerinde kac gram yemesi gerektigi yazar mamaların.

Fazla yedirmeyin 350.tl lik mama nedir kucucuk hayvana. Vay yamyam vay :D :D

Protein acısından zengin kopegin proteine,kedinin de protein arti taurin maddesine ihtiyaci var

Az yese bile doyacaktir. Fiyatlari yuksek ancak kaliteli ve tuy dokme sorunu kalkar en azindan,ha hayir bunlarda pahali derseniz size happydog tavsiye ederim
Mamayi petshop veya veterierden aliyorsaniz almayin pahali satiyorlar.

Internetten alin. 14 kilo proplan kopek mamalari bile 350tl degil. Indirim de oluyor hem. Kucuck kopek ayda 14 kiloyu yiyemez heralde diye dusunuyorum.
Esimin hesabina göre yiyor okadar yiyormu bilmem ama yiyor. Suan maksimum 150 e kadar verebiliriz yariyara neredeyse

Bende kedim icin basta proplan kullanmistim. Sadece 10 kiloluk 1 paket bitirmisti sonra N&D mamaya gectim gercekten proplana gore daha az yiyor ama sevmediginden degil doyuyor. Ama niyeyse proplan yerken tuyleri biraz daha parlakti. Ama icerige bakinca tabiki N&D devam. Fiyatlarinin arasinda da ucurum yok gibi.

Bende kedim icin basta proplan kullanmistim. Sadece 10 kiloluk 1 paket bitirmisti sonra N&D mamaya gectim gercekten proplana gore daha az yiyor ama sevmediginden degil doyuyor. Ama niyeyse proplan yerken tuyleri biraz daha parlakti. Ama icerige bakinca tabiki N&D devam. Fiyatlarinin arasinda da ucurum yok gibi.
Evet canim bende proplan yedirmistim kedime . N D yi Daha az yer icerik zengin ya hani doyar
Oteki fast food gibi oldugundan doymuyor dur.
Tuyleri zamanla duzelir duzelmezse baska bir modelini denersin. Tavuk doker genelde bide etli denersin ya da somonlu.
Acana da süper bi mama aklinda bulunsun.

Internete 60 liradan basliyor 400 500 kadar var suan kendimi toplayana kadar 150 liralik alabilirim. Suan yedigide somonlu .

Evet canim bende proplan yedirmistim kedime . N D yi Daha az yer icerik zengin ya hani doyar
Oteki fast food gibi oldugundan doymuyor dur.
Tuyleri zamanla duzelir duzelmezse baska bir modelini denersin. Tavuk doker genelde bide etli denersin ya da somonlu.
Acana da süper bi mama aklinda bulunsun.

Acana denemedim ama N&D 5 veya 1,5 kiloluk paketlerden aliyorum devamli degistire degistire kullaniyorum sikilmasin diye. Balikli, kuzulu, geyikli şeklinde. Tavuk zaten hic yedirmiyorum.

Canim cok fazla yediriyorsunuz obez olur ha
Kalbi yağ bağlar
Benim kedim birazcik kilolu veterinerde siyledi 5 kg a yakin
O bile 80 90 gram yiyor doyuyor ölçek kabı var.
Cok fazla.
Köpeğimde gunde 1 tas yiyor ortalama doyuyor
11 aylik demek 1 yasinda demek
Gunde tek öğün yemesi lazım
Siz herhalde mama kabini ortadan hic kaldırmıyorsunuz bosaldikca koyuyorsunuz
Oyle yapiyorsaniz yapmayin
Hergun 1 saati olsun o saatte yemek yicegini bilsin koyun yemezse kaldirin
Ertesi gune kadar ac kalsin üzülmeyin
Ertesi gun bir daha koyun hemen gelip yiyecektir

Acana denemedim ama N&D 5 veya 1,5 kiloluk paketlerden aliyorum devamli degistire degistire kullaniyorum sikilmasin diye. Balikli, kuzulu, geyikli şeklinde. Tavuk zaten hic yedirmiyorum.
Ama varya tavuğu da cok seviyorlar ha
Napalim artık başta sağlık :D

Internete 60 liradan basliyor 400 500 kadar var suan kendimi toplayana kadar 150 liralik alabilirim. Suan yedigide somonlu .

Kalite düstükce hayvan daha cok yemeye ihtiyac duyar. 10 kilosu 150tl olan bir mamayi daha kisa surede tuketebilir.

Bence bir ay N&D 5 veya 10 kilo alin deneyin bakalim ne kadar sure gidecek. Ama tabagi kafaniza gore doldurmayin. Paketin arkasinda yazan miktar kadar verin. 1 ayda 10 kilo o boyutta kopege fazla gibi.

Kalite düstükce hayvan daha cok yemeye ihtiyac duyar. 10 kilosu 150tl olan bir mamayi daha kisa surede tuketebilir.

Bence bir ay N&D 5 veya 10 kilo alin deneyin bakalim ne kadar sure gidecek. Ama tabagi kafaniza gore doldurmayin. Paketin arkasinda yazan miktar kadar verin. 1 ayda 10 kilo o boyutta kopege fazla gibi.

Evet cok fazla gunde yarim kilo yemesi cok fazla biz 50 kilo insanlar bilr gunde yarim kilo yemek yemiyoruz yani kopek ufak ya yazik sismanlar nefesi kesilir burnu da basik zaten o cinslerin

Ama varya tavuğu da cok seviyorlar ha
Napalim artık başta sağlık :KK70:

Tavuk alerji yapti. Sadece tuy dokme olsa iyi. Mantar gibi bisey oldu ne gerci ne oldugunu veterinerde anlamadi bi mantar dedi bi stress dedi.

Arka bacaklarinda tuyleri dokuldu resmen derisi gorunuyordu ve orayi surekli yalamaktan kanatiyordu. Kremler vs suruyorduk iyilesiyordu ama hastalik tekrar ediyordu. Tavugu kesince bidaha hic olmadi. Veterinere o kadar sordum mamadan midir diye mamadan degil diyip durmustu. -.- bi de hayvana mantar ignesi yapmaya kalkmisti agir bir igne oldugundan goze alamamistim neyseki yaptirmadan cozumu buldum. -.-

Tavuk alerji yapti. Sadece tuy dokme olsa iyi. Mantar gibi bisey oldu ne gerci ne oldugunu veterinerde anlamadi bi mantar dedi bi stress dedi.

Arka bacaklarinda tuyleri dokuldu resmen derisi gorunuyordu ve orayi surekli yalamaktan kanatiyordu. Kremler vs suruyorduk iyilesiyordu ama hastalik tekrar ediyordu. Tavugu kesince bidaha hic olmadi. Veterinere o kadar sordum mamadan midir diye mamadan degil diyip durmustu. -.- bi de hayvana mantar ignesi yapmaya kalkmisti agir bir igne oldugundan goze alamamistim neyseki yaptirmadan cozumu buldum. -.-
Bizim veterinerde surekli her sucu mamaya atar kendinden mama almiyoruz diye sanirim
Iyi yapmissin igne vurdurmayarak tavuk gercekten kediye de kopege de alerji yapıyor
Hatta insanlara da bende bazen tavuk yiyince kaşınırım
Çözümü iyi bulmussun ev yemegi hic yiyor mu kedin kediler açgözlü olmuyor ama benim kopegim ne yesek kendisi de yemek istiyor sofraya yanimizs geliyor gercekten arsız ve açgözlü

Ölcek kabimiza baktim 150 gramis pardon sabah aksam simdi bir mama baktim , 70 lira ve köpek yemese geri iadesi var . Kuzu etli orta irk icin. Gunluk 235 gram yaziyor ondada. Sanirim deneyecegim.

Back
X