Uyku rutini

sutyapanbadem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2025
37
20
3
32
5 aylık bebeğim var, uyku rutini için hala erken olduğunu düşünüyorum biraz daha 6 aya kadar o ne isterse nasıl isterse öyle olması yönünde ilerliyorum ama yine de ufaktan başlamak istiyorum. Sizce nasıl olmalı 5-6 aylık bi bebeğin uyku süresi, gün içindeki rutini?

Sabah uyandı diyelim gözlemleyin saat kaçta esniyor esneyip huysuzlaşınca uyutun. Sonra not alın saat kaçta uyandı. Tekrar kaçta uykusu geldi. Bu şekilde kaç saate bir uyuduğu belli olur . Akşam da sekiz buçukta gece uykusuna geçirin uyansa da yanına yatıp uyutmaya teşvik edin. Sabah zaten altı buçuk yedi gibi kalkar bebekler. Beş aylıkken galiba günde dört kez falan uyuyorlardı bir yaşında bir sabah bir öğlen uykusu oluyor iki kez yani günde. Sonra o sadece öğlen uykusuna düşüyor..üç yaşından sonra duruma göre de öğle uykusu bitiyor

Şu an gün içinde 4 kez kısa kısa uyuyor. Doktorumuz hesaplarken 3 kez uyusun 4 çok fazla her uyku arasında da 2.5 saat olsun diyor ama imkansız, zaten yarım saat uyuyor bu yüzden uykusunu alamıyor bence saatte bir, hadi olsun 1.5 saatte bir uyumak istiyor.

Bence de iki saat ara olsun. Bu şekilde uykusu da uzar. Ayakta sallıyorsunuz galiba esneyip gözi kızarır vs uykusu belli olur onda yatırın o zaman iki dakika sallamaya uyur. Ayağınızı çekin mutlaka uyuyunca kendi uyusun ona alışmasın. Birbuçuk saate bir uyuma üç aylıkken oluyor genelde. Dediğim gibi uykusunu alamadı diye düşünmeyin gözlemleyin. Durduk yere senin uykun gelmiştir diye yatırmayın. Bu kez mesela yarım saat sonra uykusu var ve siz şimdi yatırdınız yarım saat sallamanız gerekir yine uyuyacağı vakitte uyurboş gerginlik yani. Bir yaşta falan saat az çok belli oluyor onda uyutursunuz ama şuan esnek oluyor gözlemlemek daha mantıklı.

Yok durduk yere yatırmıyorum tabii, esniyor huysuzlanıyor bağırmaya başlıyor. Ve bunlar tam 1 saat dolunca oluyor bazen uzuyor tabii bu ara uzadı, 3:36'da 3. Uykusundan uyanmış henüz uyumadı, sizin dediğiniz gibi 2 saat olmak üzere. Ayağımı çekeyim onu yapmıyorum hiç

O aylarda gündüz uykularının süresi baya azalıyor. Sayısı artıyor. Bir kaç ay içinde uykuların süresi uzayacak ve sayısı 2'ye düşecek.
Kızım 4 aylık. Eğer uykusundan erken uyanırsa, çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum. Bazen mırıldanıp söylenip geri uyuyor.

Bizimki ağlayarak uyanıyor bu aralar zaten, sadece gündüz değil gece uykularından da öyle uyanıyor. Bi de hemen kucağıma almıyorum ama zaten ayağımda sallayarak uyuttuğum için de sallamaya devam ediyorum uyansa da, yarım saat sonra uyandı diyelim bir 15 dakika daha sallıyorum belki uyur diye ama cıks. Geceleri hemen alıyorum kucağıma ama uyandığı zaman çünkü uykusu anında açılıyor geri uykuya döndürmek imkansız hale geliyor

O aylarda gündüz uykularının süresi baya azalıyor. Sayısı artıyor. Bir kaç ay içinde uykuların süresi uzayacak ve sayısı 2'ye düşecek.
Kızım 4 aylık. Eğer uykusundan erken uyanırsa, çok ağlamadığı sürece kucağıma almıyorum. Bazen mırıldanıp söylenip geri uyuyor.
O yarım saat hep ayağınızda mı oluyor? Yoksa yatağından alıp mı sallıyorsunuz? Kızım ayağımda sallarken uyuduysa hemen ayağımdan indiriyorum ben. Çünkü ayakta kalırsa 20 dk yarım saat sonra uyanıyor. Yatağa koyarsam uzun uyuyor

Evet ayağımda oluyordu ama bugün hiç ayağımda uyumadı mesela hep kucağıma gelmek istedi ayağıma koyduğum gibi bağırmaya başladı. Rutin konusunda o yüzden hazır değiliz bence bi günü bi gününü tutmuyor çünkü. Son uykusunu da uyumadı yandım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…