Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Uyku sorunu, çaresiz durumdayım :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Lukretia

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
147
16
643
Adana
Kızlar zor durumdayım bebeğim doğdundan beri uyku sorunu olan bir çocuktu, gaz problemimiz vardı, ve sallayarak uyuttuk, zaten ilk 6 ay tek bırakıp ağlatmayın diyorlardı. Şimdi 8.ayımıza yaklaştık ve uyku saatleri tam bir işkence. Yatağına bırakayım biraz ağlasın diyorum ama öyle böyle değil çıkdıracak gibi ağlıyor . En fazla 10 dk sonra geri alıyoruz, bi çözüm yolu yokmudur, hep sallayarakmı uyutacağım ben

Ben uç aylıkken yatağında uyutmaya alıştırdım. Ağladığı zaman kucağına al sakinleşince tekrar yatağına koy böyle böyle bir i haftaya alışır ama

benim bebeğiminde 3 ay çok gazı oldu 3 ay boyunca kucağımda göğsümde falan uyuttum sonra tracy hogg un kitabını okudum hatta iki defa okudum diyebilirim burada önemli olan bebeğini iyi gözlemlemek çünkü her bebek farklı şuan 4 aylık kendi kendine uyuyor kitap bunu nasıl öğreteceğini anlatıyor

Benim bebegimde emerek uyumaya alismisti. 9 -10. aylarda yalniz uyumaya alistirmaya calistim aslinda oluyo gibiydi ama kayinvalidem alt katta oturdugundan alistiramadik bi turlu. Gece emmelerini kesmistim ama ta ki kopek disleri cikana kadar. 15 aylikken kopek dislerini cikartmaya ve yanimizda yatmaya basladi. Cunku baska turlu uyuyamiyordu. Simdi geceleri bensiz uyumuyo en basa donduk yani hemde daha fazlasi.

Artik tek dusuncem 2 yasina gelince sutu birakinca odasini ayirmak ve uyku egitimi vermek.

Cok arastirdim ben bu uyku egitimi konusunda. Bence en iyisi en basinda kendi kendilerine uyumayi ogretmek 4-5 aylikken cunku ilk aylarda zaten kendi kendilerine uyuyabiliyorlar ve tabi ki emerek uyumasina izin vermemek gerek. Aylar ilerledikce egitim vermek cok zor oluyor.

Arkadaslarinda bahsettigi gibi Tracy Hogg'un kitabi bencede faydali. Bunun yaninda uyku danismanligi veren kurumlar var. Onlar ile konusarak destek alabilirsin. Faydali olacaktir.

Arkadaslarinda bahsettigi gibi Tracy Hogg'un kitabi bencede faydali. Bunun yaninda uyku danismanligi veren kurumlar var. Onlar ile konusarak destek alabilirsin. Faydali olacaktir.

O traccy hogg kitabıni nereden bulabilirim? Ikinci el de olabilir

dişler veya ateşli hastalıklar uyku ve yeme düzenini bozuyor benim oğlumunda dişten dolayı bozuldu tekrar alıştırmaya çalışıyorum ama bakalım yapabilecekmiyiz

ben bu kitap sayesinde bebeğime uyku ve yeme düzeni sağladım.ilk 4 ay hiç uyumadı bebeğim.kitabıda okudum.hatta 1 yaş sonrası içinde kitabı var.ben onuda okudum.kitapla ilgili sorularınız olursa yanıtlayabilirim.

kızlar bemim bebeğim beş aya yeni girdi sallamadan uyumuyo park yatakda.ya sallayarak ya da biberon ağzında uyuor anne sütü almiyo. nasıl kendi kendine uyumaya alıstırabilirim

sallamayı kesemeni öneririm.yoksa 2 yaşına kadar sallamak zorunda kalabilirsin.bu senin için yıpratıcı olur.bebeğine kendi kendine uyumayı öğretmenin tam zamanı,büyüdükçe zorlaşır,internette traccy hogg yatır kaldır yöntemini oku.uykuyu biberon ve sallamayla özdeşleştirmiş.bunu kafasında silmelisin.oyüzden ben yatır kaldır yöntemini tavsiye ederim.belki 3-4 gün sıkıntı yaşarsın ama inan sonrası çok rahat.bende salllamadan uyuyabileceğine inanmadım ama oldu.eğer zamanın ve fırsatın varsa traccy hogg kitabını edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…