uyku sorunu! çok fazla uyuyorum ne yapmalıyım? yardım!

merve9321

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
46
0
86
Diğer
meraba ben lise 3. sınıf öğrencsym. haliyle cok calsmam lazm ama bnm hic vaktm olmyo calsmak icin.. cünkü cook uyuyorum. okul sabah 8 de başlyo akşam 5 te evde oluyorm o yorgnlkla ders falan calsmadan uyyorm hemen.. ne tv ne pc yok hayatmda sadece uyku var ödevlermi ble yapmadan uyyorm. ltfen bna yardm edn uyku kaçırma yöntemleri falan.?senağlamasenağlamasenağlama. ne yapmalym?

ya dönem dönem olyo bnde anlamadm :( ama en son 1-2 aydr sürekli uyyorumm en geç 20.30 da falan ya da 18.00 da uykya dalıyorm 23.00 gibi uyanıp gene uyyorm.. hastalk gbi böle derste falan bi uyku dalgası gelıo bni alıp gotryo sanki

cnmm bikere akşam uyudugun içinnn erken artık bünyen ona alışıyorr...onun için bi kaç gün sık dişini uyuma akşamm...gece 11-12 diyince yatarsın:)

of olmyo yapamyorm bugn bi istsna yani.. saat 19-20 oldu mu düşüyorum daha da kalkamyorm.. ay cok kötüym hayatm mahvoluyo böyle

kan değerlerine baktırsana canım belki basit bi çözümü vardır..
psikolojikte olabilir, alışmısta olabilirsin o zmn en azından kendi iradenle caymaya çalışırsın..
birde ben pekmez içtimmi 4 5 saatle geziyorum mesela bi dene istersen..

Canım evdekilerden birine seni uyutmamasını uyursan seni kaldırmasını söyle.Arkadaşların da dediği gibi bir kaç gün kendini zorlayıp 11 e kadar bekle sabahta erken kalk alışırsın.

Bende öğrenci iken senin gibi uykuya doyamazdım.Şimdi 29 yaşındayım uyumak için doktora gidiyorum.Büyü geçer.

Tatlım ben de öyleydim, odayı kilitler herkes ders çalıştığımı zannederken horul horul uyurdum,
Bir defa çantamı bile sırtımdan çıkarmadan uyuyakalmıştım, hiç unutmam :)
Sanırım yaş artı dersten psikolojik kaçış...
Sadece yaş diyemeyeceğim çünkü üniversitede de sınav zamanı hep uyuyasım gelirdi :roflol:
Biliyorum çok sancılı bir dönem, Allah yardımcınız olsun hepinizin tatlım :1hug:
Yine de bir uzmana görün istersen belki tiroidle ilgili sorunlar vs de olabilir.
Değilse de elinden geleni yap, sonrasını çok dert etme :1hug:

ay yazık canım benım.
güzelim bende cok uyuyorum hatta benmkı oyle bı oldu kı gecemle gunduzum karıstı sabah coookkk gec kalkıp gece cookkk gec yatıyorum. bende bı duzene sokmak ıstıyorum.
ilk iş erken yatıp sabah erken kalkmaya calışmayı düşünüyorum. işe yarar belki

o uyku sorunu bendede var.bıraksan bütün gün uyuyacağım yani hatta şuan uykum geldi bile mirmirmirmir ama ben bekarken böyle değildim 7:30 yada 8 gibi sabah uyanırdım,22:30 gibi uyurdum.şimdi çok düzensizleşti uykuya doyamıyorum.ayrıca benim kanım biraz düşüktür.ondan olabilir.belki senin kanında düşüktür bi baktır derim

Aaa ne tesadüf bende lise 3e gidiyorum ve bende uykulara doyamıyorum.Bak ama ben üstesinden geldim.Bizim haftada 2 gün 8 saat dersimiz oluyor ve ben o günlerde 17.30ta eve geliyorum.17.45te yatıyorum ve anneme söylüyorum beni 19.30da kaldır diye o da kaldırıyor.Tabi ben uyanana kadar saat 19.45 oluyor.Daha sonra yemek yiyorum saat 20.15 sonrada ders başı yapıyorum ve gece 1.30a kadar çalışıp yatıyorum.Sabahta 7de uyanıyorum.Biliyorum biraz çok uyuyorum ama sonuçta dengelemeyi başarıyorum.Böyle yap eğer kendini sıkıp uyumamayı denersen ki ben çok denedim hiiiiiiç olmadı.Bu sefer saat akşam 8de uyuduğum bile oldu.Böyle yap sonrada buraya yaz eminim uykunu alırsın zehir gibi kalkarsın merak etme

masum kız cok saol dier arkadaslar szler de saoln dnleyecem önerilernzi peki bldiinz etkli bi uyku kaçrma yöntemi var mıı?? :((

Türk kahvesi içebilirsin canım. İyi bir uyarıcıdır ama dr.a gitmende yarar var.
Kan değerlerine bir baktır. Hemoglobin düşük olabilir.

canım bunun olması çok normal
heleki şu sınav dönemlerinde
ben de hayatımda hiç uyumadığım kadar lise son sınıftayken uyumuştum
okuldan gelir yatardım
hafta sonları dersaneden gelir uyurdum
danışman hocalarımın verdiği hiçbir programı yapamazdım uykudan
ben ne ara çalışmışım da kazanmıştım anlamamıştım kaydirigubbakcemile3
psikolojik olarak insan kendisini uykuya veriyor

ya evet ya derslerden mi kaçıyorum anlamadm ki.. kahve bana pek etki etmyo uykuya cok alıştm bi kerede bırakamyorm alıştra alştra mı braksam :) uyku saatm 11 saatten aşagı düsmyo..

Stresli dönemlerde benim de deli gibi uykum gelir.
Psikolojik bir şey bu zaten.
Halen bir şeye çok üzüleyim, sıkılayım, hooop gözlerim kapanır.
Tamamen yüreğime ağır gelen gerçeklerden kaçma sendromu bu.
Ama keyfim yerindeyse 2 saatlik uykuyla gezmek bile koymaz bana.

Sınavdı, dersti derken biraz fazla mı geriyorsun kendini acaba?
Önce biraz gerginliğini azaltarak işe başla derim ben.
Sınavın stresinden az da olsa arınmaya çalış.
Dünyanın sonu olarak görme bunu.

Bir de odanda kendine keyifli bir çalışma ortamı hazırlamayı dene.
Belki güzel bi masa lambası, yormayan bir müzik.
Ne biliim belki bi tütsü.
Ortamı keyifli kıl yani... uykuyu hatırlatacak şeylerden uzak dur.
Yatağın her zaman toplu olsun mesela, odan dağınık olmasın.
Zamanla toparlayacağına eminim.

canım geçmiş olsun bende uykuyu severim bende bir ara öyleydim saat 19:30 eve geliyorum yemek yiyorum 20:30 uyuyordum daha erkende uyuduğumu bilirim iş yerinde uykum geliyordu gölerimi acamıyordum de gittim troid rahatsızlığı cıktı bende istersen bi dr gözük iyi olur seni çok iyi anlıyorum geçmiş olsun tekrardan

Mona Pisa önerilern cok mantklı deneyecem bunları :) ins. uyku saatimi 8 saate düşüreblrm smdilk hedefm o

Back
X