Uyku sorunumuz

CennetKokusu_

Ada Cemre'mden öncesi yok...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
1.170
895
63
Merhaba Güzel KK kadınları,
Benim 16 aylık bir kızım var. Geceleri uyumak istemiyor. Babayla 15 dk da uykuya geçiyor ama benimle en az 1.5 saat bazen ise 2 saatlik bir boğuşmadan sonra uyuyor (boğuşma: beni sürüm sürüm süründürüyor yataktan kaçıyor ağlıyor vs)
Uyku eğitimi denemek istedim, o da fos çıktı daha da bağlandı o akşam yatağında bile yatamadı. Normalde koynumda uyudu şimdiye dek.
Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ahhh uyku eğitimi çook zor bende napmalıyım diye düşünüyorum sürekli. sürekli sallanmak istiyor 8 aylık kızım. ya beşikte yada ayakta :(

nasıl yapmalıyım bilmiyorum. çalışıyorum annem bakıyor kızıma. sadece hafta sonu yaparak başarabilir miyim ki :(

nasıl yapmalıyım bilmiyorum. çalışıyorum annem bakıyor kızıma. sadece hafta sonu yaparak başarabilir miyim ki :KK43:

bende çalışıyorum. bakıcımız var. anne ile yapmak daha kolay. nasıl yol izlediğinizi anlatın destek alın ve ilk eğitime cumadan başlayın ki işe geri dönenen kadar en azından 2 gün eğitim başlamış olsun.

Benim eğitim işim şöyle;

- Önce masal okuyorum 10 dk. Ardından bezini değiştirip losyon sürerek masaj yapıyorum.
- Sonra uyku zamanı deyip beşiğine yatırıp yanında sandalyede oturuyorum. ağladıkça tepki vermeden kucağıma alıp sakinleştirip yerine yatırıyorum.

1 defa yaptım, çok ağladı tutmadı ama denemeye devam edeceğim sanırım.

bende çalışıyorum. bakıcımız var. anne ile yapmak daha kolay. nasıl yol izlediğinizi anlatın destek alın ve ilk eğitime cumadan başlayın ki işe geri dönenen kadar en azından 2 gün eğitim başlamış olsun.

Benim eğitim işim şöyle;

- Önce masal okuyorum 10 dk. Ardından bezini değiştirip losyon sürerek masaj yapıyorum.
- Sonra uyku zamanı deyip beşiğine yatırıp yanında sandalyede oturuyorum. ağladıkça tepki vermeden kucağıma alıp sakinleştirip yerine yatırıyorum.

1 defa yaptım, çok ağladı tutmadı ama denemeye devam edeceğim sanırım.

çok ağlar. bende dayanabilir miyim bilmiyorum. :( offf ne kadar zormuş anne olmak. zaten şuan diş çıkartıyor. uykusu çok hafif hemen uyanıyor. ek gıda yemiyor. ek gıda yedirebilmem için ne yapmam lazım bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

çok ağlar. bende dayanabilir miyim bilmiyorum. :KK43: offf ne kadar zormuş anne olmak. zaten şuan diş çıkartıyor. uykusu çok hafif hemen uyanıyor. ek gıda yemiyor. ek gıda yedirebilmem için ne yapmam lazım bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

şuan anne sütü alıyor mu? diş çıkarma döneminde kızım da yemek yemiyor devam sütü ile o öğünü geçiştiriyorum. ek gıdaya geçiş bebek kendini hazır hissedince daha çok başlıyor. sabahları bir kaşık pekmez, öğleden sonra yoğurt ve çok ezilmemiş ne püre ne katı meyve verebilirsiniz. tadını alınca isteyecektir ama zorlamayın. çünkü diş ağrısı etkiliyor bu süreci. az az verin her şeyden tattırın. istemediğinde zorlamayın önerim bu :)

şuan anne sütü alıyor mu? diş çıkarma döneminde kızım da yemek yemiyor devam sütü ile o öğünü geçiştiriyorum. ek gıdaya geçiş bebek kendini hazır hissedince daha çok başlıyor. sabahları bir kaşık pekmez, öğleden sonra yoğurt ve çok ezilmemiş ne püre ne katı meyve verebilirsiniz. tadını alınca isteyecektir ama zorlamayın. çünkü diş ağrısı etkiliyor bu süreci. az az verin her şeyden tattırın. istemediğinde zorlamayın önerim bu :)
teşekkür ederim. anne sütü almıyor. az az veriyorum dediğiniz gibi. süt ürünleri de alerjisi var. bakalım inşallah zamanla alışır. :(

teşekkür ederim. anne sütü almıyor. az az veriyorum dediğiniz gibi. süt ürünleri de alerjisi var. bakalım inşallah zamanla alışır. :KK43:

süt alerjisi zor bir durum evet, ama siz yine de doktorunuzdan daha sağlıklı bir bilgi alırsınız bizler sadece tecrübe paylaşabiliyoruz. umarım her şey gönlünüzce olur.

Back
X