Uyku

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
Kizlar 40 gunluk bir bebegim var
Sorun su ki ben uykuma gercekten cok duskunum. Sabahlari aglayinca yemegini veriyorum kalkipta. Ama miz miz ediyor agliyor ben emzigi agzina depip zorla uyutup uyuyorum.
Cok uykuyu seviyorum ya bu aliskanlgimi nasil giderebilirim. Bazen perisan oluyor cocugum devam uyuyorum agzina emzigini verip kalkinca uzuluyorum

Cocugu emzige alistirma iyi degil. Cocuga da yazik. Yorgun olursun uyursun gunde belli bir saat de devamli ve agir uyku iyi degil. Cocuk yakinda hareketlenecek. Devamli tetikte olman lazim. Tehlikeli bir durum. Troidini olcturdun mu hic? Yavas calisiyor olabilir.

Aksamdan erken yat .. o uyuduğu zaman sende uyu... Ayrıca ikinci aydan sonra 7 saat uyudun mu oh ne güzel hayat diyorsun, alışırsın ... İlk zamanlar herkes senin gibi oluyor sonra alışıyor ...

Cocugu emzige alistirma iyi degil. Cocuga da yazik. Yorgun olursun uyursun gunde belli bir saat de devamli ve agir uyku iyi degil. Cocuk yakinda hareketlenecek. Devamli tetikte olman lazim. Tehlikeli bir durum. Troidini olcturdun mu hic? Yavas calisiyor olabilir.

Cok derin uyumuyorum bir sesde uyanirim, troid ne ki? Nasil olcebilirim bence bir sorun var uykuya doyamiyorum bu hep boyleydi. Bebekten once tum gun yatardim evde

Alışırsın zamanla da gündüz de bebek uyuyunca sen de uyu. Ama sabah uykularını unut derim, ona göre yap planını.
Büyük oğlum 4e yaklaştı, 4 yıldır sabahın 6sında kalkıyorum, ben de uykuma inanılmaz düşkünümdür, erken yatıyorum o sebeple. Benim iki sıpa da erken kalkıyor, ahaha küçük sabah 8de sabah uykusuna yatıyor, düşün halimi :)

bence bunu dinleterek başarılı olabilirsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
O dönemlerde white noise ya da pink noise açar dinletirdim. Dalardı uykuya rahat rahat uyurdum:)

acil çözüme ihtiyacınız var bence onun minicik size muhtaç br bebek olduğunu aklınızdan çıkarmayın kendinize vicdan yapın

Sorun su ki ben uykuma gercekten cok duskunum. Sabahlari aglayinca yemegini veriyorum kalkipta. Ama miz miz ediyor agliyor ben emzigi agzina depip zorla uyutup uyuyorum.
Cok uykuyu seviyorum ya bu aliskanlgimi nasil giderebilirim. Bazen perisan oluyor cocugum devam uyuyorum agzina emzigini verip kalkinca uzuluyorum

uyku olayı da sorun da
ben valla bebeğe bakış açınızı yadırgadım
40 günlük bebek için "sabahları ağlayınca yemeğini veriyorum kalkıp da" diyorsunuz "ama mız mız ediyor, emziği dayıyorum..."
yazış tarzınız garip...

Yemeğini derken? Emzirmiyor musun?

Kusura bakma da bunu çocuk sahibi olmadan önce düşünecektin. Bebek olduktan sonra uyku işi zor.

Ben de sallarken ayakta daldığımı bilirim ama insan alışıyor. Zorla kendini. Hatta bebeği gece uyandırıp emzirmen gerekir en zoru da oydu ama anne yüreği dayanamıyordum acıkmıştır diye..

Bebeğinin uyuduğu ve eşinin evde olduğu vakitleri değerlendirmen daha doğru..

Yeni evlenen hatuna anca "eee bebek ne zaman? Yaşın geçmeden doğur." denirse olacağı bu. Daha dur o bebiş her şeyinde sana muhtaç olmaya yıllarca devam edecek. Zamanla alışırsın. Yalnız sen bütün gece uyuyor musun??? Öyleyse şükret daha ne ister bir anne...

Şahsen daha dur bunlar iyi günlerin demek istiyorum.
Bunun gaz sancısı olacak uyutmayacak, diş çıkarırken ağrısı olacak uyutmayacak, çevresinin farkına varmaya başlayınca uyanacak uyumak istemeyecek, oyun oynamak isteyecek..

Bebeği istemeden mi yaptın da uykundan feragat edemiyorsun? Yani hamile kalmadan önce uykuya bu kadar düşkün olduğunu bilmiyor muydun?

Uyuma annelik bu iste. Uykusuz kal bir kac ay ne olacak sanki bak bu bebek seni bu huyundan vazgecirmeye calisiyor ama sen hala ben bu huyumdan nasil vazgecerim diyorsun. Benim oglum 7 aylik biz hala geceleri defalarca uyaniyoruz,sabah 5 te 6 da uyaniyoruz ama uykusuzluga da alistik. Asla da emzik vermedim sirf ben rahat edecem diye de onu hocbir seye zorlamadim. Ne demek agzina zorla depiyorum, zorla uyutuyorum . Hic yakismiyor sana annesi. Bebeginin ihtiyaclari var demek bence bunu ogrenmeye calisabilirsin. Ayrica uyku araliklari,uyku penceresi,uyku rutini,uyku duzeni kavramlarina bir goz atarsan sorunun uzerinden gelebilirsin

Kizim 4.5 aylik gunduz uykularinda sadece ayakta sallanarak uyuyor biraktigim da agliyor tekrar ayagima aliyorum yardim edermisiniz

uyku olayı da sorun da
ben valla bebeğe bakış açınızı yadırgadım
40 günlük bebek için "sabahları ağlayınca yemeğini veriyorum kalkıp da" diyorsunuz "ama mız mız ediyor, emziği dayıyorum..."
yazış tarzınız garip...

Aynen Katılıyorum ...

Kizim 4.5 aylik gunduz uykularinda sadece ayakta sallanarak uyuyor biraktigim da agliyor tekrar ayagima aliyorum yardim edermisiniz

yanlış yapıyorsunuz
bebeğinize zarar verebilirsiniz
bebeklerin ayakta sallanırken uyumasının sebebi uykusunun gelmesi veya rahatlaması değil
kafanın sağa sola doğru sallanması iç kulak sıvısının dengesini bozar, bu da uyku yapar
yani siz her gün bebeğinizin iç kulak sıvısının dengesini bozuyorsunuz
bu da büyüyünce büyük sorunlara sebep olabiliyor, "kulak kristali sorunu" gibi
yani etkileri şimdi değil büyüyünce çıkıyor ortaya
ne yapın edin başka bir yol bulun
illa sallanması gerekiyorsa, kafası sağa sola gidecek şekilde değil, aşağı yukarı sallayacak bir yöntem bulun

Back
X