Uykusuz Geceler,Stres,Oğlum Delirmenin Eşiğindeyim :(

Bukadar sinirlenecek dayanamayacak ne var ben öncelikle bunu anlayamadım.?

Gerçekten korkmuş olabilir.Bisüre yanınızda yatmasının ne zararı olabilirki?

Bunda dayanılamayacak şu var her gece uykunuzdan çığlıkla uyanıyorsunuz ve uyanınca bir daha susmadan ağlıyor ikna etmeye çalışıncada bak babamı uyandırırım diye tehdit ediyor,anneanne babanne yanındayken onlara yalvarıyor gitmeyin diye gittikten sonra ağlamayı kesip nasıl ağladım ama diye dalga geçiyor.Geçici bir süre olucağını bilsem problem değil ama bunu alışkanlık derecesine getirmesini istemiyorum.

oğlun sana doymamis arkadaşım:( ben oglumla 4 yasina kadar beraber uyuduk şimdide hasta olunca elini tutarim uyur..zaten bi 5 sene sonra istesende senle yatmaz.. Ayri olması lazim evet ama aranizdaki anne çocuk iliskiside güçlenmeli..

Bana doydumu doymadımı onu bilmiyorum ama biliyorumki bana çok düşkün bir oğlum var,bende ona çok düşkünüm ama istediğim şu sadece sınırlarını her istediğinin her zaman olmayacğını bilsin.

Bence bu yaşlarda güven çok önemli korkuları yersiz ve bahane olabilir ama bizi kullanıyor demek yerine istediğini yapın tamam bu akşamlkk bizimle yat beraber uyuyalım ama yarın yatağındasın deyin henüz o bir çocuk yanında sığınacağı ailesinin olduğunu bilmesi özgüveninden hayattaki başarısına herşeyi etkiler sizin gerginliğiniz çocuğs geçtikçe daha çokağlar.

Bu söylediğinizi denedim ama söz vermesine rağmen ertesi akşam yine aynı şeyi yaptı.Artık akşam olunca yatmanın stresine giriyor ve sürekli ağlıyor sorun çıkarıyor.Gündüzler özür diliyor bir daha üzmicem diyor hava kararınca hepsini unutuyor.

Cocuklugun bir doneminde hepimiz korkmusuzdur bir seylerden,karanliktan,canavardan,firtinadan vs. cocuk huzursuz burasi kesin.huZurlu uyumasiyla boyle diken ustunde uyumasi uyku kalitesi bakimindan cok farkli.cunku uykuya daldiginda gideceginizi biliyor.once onun huzuru onemli.bir surectir atlatilir bence bir kac gun sizin yataginizda yatsin bakalim nasil davranacak.

Denedim ama bu defa sürekli bunu istiyor,birkaç defa akşam beraber yattık babası işteyken bunu ben istemiştim çünkü ona sarılıp uyumak güzel,ama bir süre sonra babam neden evde o gitsin ben seninle yatıcam demeye başladı bu yüzdende bir daha bunu yapmadım.Şimdi bunu tekrar yaşamak istemiyorum babasını bizi ayıran bir faktör olarak görmeside bence yeteri kadar kötü.

Kitaplar ne yazarsa yazsın; pedagoglar, psikologlar ne derse desin her çocuk kendi farklı ihtiyaçlarla, farklı niteliklerle doğar.
Oğlunuz size ihtiyaç duyuyor.

Yaşı hayal gücünün fazlasıyla aktif olduğu, merak duygusunun pik yaptığı yaşlar. Siz ses duymuyorsunuz ama o duyuyor. Aslında duyduğunu sanıyor.Ondan bir yetişkin gibi davranmasını beklemeyin lütfen. Mantıklı açıklamalarla onu rahatlatamazsınız. Bir süre sizinle yattı diye gelişimi aksamaz. Ama bu korkularla baş edemezse, bu dönemde yanında olmazsanız hasar görebilir.
Bir de..
Gün gelecek odasına kapıyı çalmadan giremeyeceksiniz. Şimdi mümkün olduğunca birlikte olmanın tadını çıkartın. :)

Bunun farkındayım birgün bu kadar yakın olamıcaz,ama şimdide kuralları bilmeye başlaması gerekmezmi,o korkarken yat odanda kork demiyorum ona tamam diyorum yanında oturup onu sakinleştirmeye uyuyana kadr yanında kalmaya dikkat ediyorum ama o direttikçe ben sinirleniyorum.

Simdi siz istiyorsunuz ki dediginizle ikna olsun, olmaz ki kucuk daha. Belki inatlasiyor, belki sizi kullaniyor, ama zaten cocuk bu yani, inatlasacak, kullanacak tabi, size gecmezse nazi kime gececek.
Bu donemde israr etmeyin bence, alin yaniniza uyuyun. Belki bikac hafta. Belki daha fazla.
Benim bu zamana kadar annelikten ogrendigim bu oldu, inatlasmamak.
Sonucta siz inatlasirsaniz ne huzur kalacak ne bisey. Sarilin uyuyun nolcak.
Bu arada ben hic ailemle uyumadim, ama cicuklarimla hwp uyurum, bence harika bir his. Keske annem de bana izin verseymis nolcakti yani:ssz:

İnatlaşmak konusunda haklısınız sanırım güöler savaşına dönüyor zamanla :ssz:

sinirlenip kızmak uydurduğunu düşünmek yerine bir pedegog ile görüşüp bu zamana kadar böyle birşey yoktu,sesler duyduğunu iddia ediyor diye danışmayı düşündünüz mü?

Düşünmeyi bırakın çoktan uygulamaya geçtim,aldığım cevapta şuydu; Babayla annenin bir arada olmasını istemiyor,gece ağlayarak bunu yaptırıyor babasını yanına alıyor amaç babasını sizden uzak tutmak sizi yanına alıyor ondan ayrılmayın diye,çocuklar sandığınızdan daha akıllı ne zaman neyi nasıl yaptırıcağını biliyor bu yüzden sakın pes etmeyin aglıyor diye her dediğini yapmayın isterse sabaha kadar ağlasın dokunmayın dedi.

Benim oğlum da dört yaş üç aylık bazen izlediği çizgi filmlerden etkilenip korkuyor.Gece uyanıp beni çağırıyor bende yanına yatıyorum uyuyunca tekrar kalkıyorum.Bence bu bir süreç bir çocuk durup dururken gece uyanıp korkuyorum diyorsa gerçekten korkuyordur.Ben çocuk korktuğunda bir süre yanında yatmanın ya da yatağa almanın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.Bu arada geçici bir süre gece lambası kullanabilirsiniz.

Geçici bir süre değil oğlumun istediği herzaman yanına yattığımda bu defada ben uyuyunca gidiceksin diye ağlıyor,gece lambası var zaten ama hiçbir işe yaramadı.

gece isigini acik birakmayi denediniz mi?

ışıkta uyumaz bütün gece gece lambası var onunda bir etkisi yok

oğlun sana doymamis arkadaşım:( ben oglumla 4 yasina kadar beraber uyuduk şimdide hasta olunca elini tutarim uyur..zaten bi 5 sene sonra istesende senle yatmaz.. Ayri olması lazim evet ama aranizdaki anne çocuk iliskiside güçlenmeli..

aynen canım benim oglum 2.5 yasında aynı yatakta yatıyoruz hepimiz ama 1 aydr kendi yatagını istiyor geceleri.buna ragmen esimde bende üzülüyoruz artık büyüyor bizle istesekte yatmıcak die.inanın evlatla sarılıp uyumak kadar güzel bişi yok.erkenden cocugun odasını ayıranlarada hayret ediyorum zaten zamanı gelince o yatmıcak sizle bırakın sizinle yatmak istedigi zamanların tadını cıkarın yaa

Meraba benimde sikintim var oglum bir yasinda 2 aylikken emmeyi birakti diye bende uykusunda emzirirdim uykusu cok hafifti yarim saat olunc kurulu saat gibi Uyanirdi Biberon almazdi 1.5 saatte bi emmek isterdi mecbur kaldim ayaklarimda uyittum bekledim uykuya dalarken uyku arasinda uyanirken 3 saat uyitur 3 kere emzirirdim kaeni tok uyanirdi uyirken yine aynisini yapardim tabi simdide cekiyorum sallanmadan uyimuyo gece cok sik uyaniyo karni tok yedirip yatiriyorum yarim saat sonra dikiliyo yada surwkli besik sallama modundayiz ben bunu nasil kesebilirim kizlar tavsiyeleriniz neler hangi yolu izlemeliyim ne kadar surede alisir sallanmayi birakirsa uykulari duzene girermi:26:

Başa sarmak olacak belki ama bir süre daha yanınızda yatırın, gercekten korkuyor olabilir. Gece uyanmaz belki sizinle uyursa. Biraz düzeni oturunca konuşup anlatırsınız sen büyüdün artık kendi yatağında uyumalısın vs.diye.4.5 yaşındaymış artık idrak edebilir.
Kolaylıklar dilerim.

Bence bu konunun üzerinde fazla durmayın,
üzerine gittikçe çocuğun kafasında yer edecek.
belki birkaç günde geçecek bir durumun düzelmesi uzayacak.

Ben olsam sevdiği bir film veya masal kahramanının posterini veya maketini alır koyarım, "bak bu kahraman geceleri senin yanında kötülüklerle savaşıyor" derim, bir de bunu denerim.

pedegog,psikologa danışın eğer dayanamıyorum diyorsanız ki bence abartmışsınız hemen hemen her çocuk böyledir korkarlar annelerini isterler normal birdurumdur bence .Ama doktora danışın en iyisi

Ben olsam sevdiği bir film veya masal kahramanının posterini veya maketini alır koyarım, "bak bu kahraman geceleri senin yanında kötülüklerle savaşıyor" derim, bir de bunu denerim.

geçen alışverişe çıktığımızda 1,5 metre bir köpek balığı gördü peluştn bunu alalım bu beni korur dedi sonra onunla uyudu ama işe yaramadı,bak balığın seni korur dedim o bir oyuncak nasıl korusun heryeri kumaş dedi,süperman seni koruyacak dedim bir konuşmamızda konusu geçmişti hiçte bile o gerçek değilki sadece film dedi.kısacası inanmadı :(

pedegog,psikologa danışın eğer dayanamıyorum diyorsanız ki bence abartmışsınız hemen hemen her çocuk böyledir korkarlar annelerini isterler normal birdurumdur bence .Ama doktora danışın en iyisi

Yukardaki yoruma bakarsanız danıştığımı ve aldığım cevabı görürsünüz.Ayrıca Abartmadım!

Neden böyle bir üvey anne yada alman mürebbiye muamelesi gördüğümü anlamıyorum açıkçası,ben anneyim üstelik oldukça sabırlı ve oğluna aşık bir anneyim,eğer buraya böyle bir konu açtıysam bana aman bunda ne var diye küçümseyeceğinize tecrübeniz varsa onu paylaşın (önerisi olan telkin veren arkadaşlara teşekkür ederim) buraya bu konuyu açtım çünkü çaresiz kaldım sizin çocuğunuz hiç gece 2den sabah 8 e kadar susmadan söylediklerinizin hiçbirini duymadan kabul etmeden ağladımı,ben 1 aydır sabaha kadar böyleym ve gece sabaha kadar stres topu halindeym tabi gündüzleride.Uzaktan ahkam kesmesi kolay bunu yaşamadan anlayamazsınız!

Back
X