uzun zamandır konu açmıyordum. çünkü artık aile üyeleriyle de muhattap olmama yolunu seçmiştim. yani ne derlerse desinler eşime de kayınvalide ve sair kişilere de cevap vermemeye çalışarak sorunları bir nevi kapatıyordum.
ama yine patlama noktasına geldim. evi terkedeyim desem gidecek yerim yok. ama sonunda o da olacak galiba. ben kendime çeki düzen vermeye, düzeltmeye, insanlara mümkün mertebe saygısızlık yapmamaya yeminliyken sabrımı zorlaya zorlaya elimde kalıcak bi gün birileri...
konu şu, kayınvalide herkesin yanında oğluma yıllarca baktım büyüttüm de şimdi elalem parasını yiyor dedi. ben de sustum kaldım. ne diyeyim? ne eşim ne de kayınpeder cevap vermediler. ertesi gün çok kırıldığımı oğlunun paralarını tasarruflu bir şekilde kullandığımı ve neden elalem ve el kızı demekte ısrar ettiğini yüzüne karşı söyledim. hiç oralı olmadı.
bir hafta sonra evde bir tamirat işi çıktı. ben temizlemeden yemek yiyemeyeceğimi söylediğimde kayınpeder iyi o zaman ne bok yersen ye dedi. eşimi de aldı evine yemeğe gittiler. eşimde tık yok...
eşim eve gelince söyledim. nasıl olur, nasıl gidersin, ben dayanamıyorum dedim. her defasında beni haksız görüyor. beni suçluyor. ailesine toz kondurmuyor.
ben nihayetinde aynı yatağa girmek zorundayım bu insanla. bıktım artık. anasından da babasındanda.. inanırmısınız gözümle görüyorum yemek yerken devamlı ne yediğime, tabağıma ne kadar koyduğuma falan bakıyorlar.
konu dışında yorum yapmayın lütfen. teşekkürler