Uykuuuu

Kubrametehan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
37
2
1
26
Merhaba arkadaşlar oğlum 8 aylık olmak üzere. Gündüz uykuları hala 40 dk maks bir saat suruyo gece de çok şık uyanıyor. Ne zaman düzene girer gece uyanmalari ne zaman azalıyor gündüz çok koymuyor da gece uykusuzluk daha zor oluyo gözlerim batıyor artık deneyimli annelerden yorum bekliyorum

8.ayda uyku gerilemesi yaşıyor bebekler. Benim kızımı ve beni en çok zorlayan dönemdi diyebilirim şu an kızım düzeltilmiş 12 aylık. O dönemde uyku sayısını azaltmıştık ve son gündüz uykusunu 16.00 da bitirmiştik o şekilde biraz çözmeye çalıştık

Merhaba arkadaşlar oğlum 8 aylık olmak üzere. Gündüz uykuları hala 40 dk maks bir saat suruyo gece de çok şık uyanıyor. Ne zaman düzene girer gece uyanmalari ne zaman azalıyor gündüz çok koymuyor da gece uykusuzluk daha zor oluyo gözlerim batıyor artık deneyimli annelerden yorum bekliyorum
Gece uyanma sebebini bulmanız lazım yani bebişler sürekli acıktığı için uyanmıyo mesela benim oğlum bir yaşındayken ben hamile kaldım oğlum da gece iki üç kere falan uyanmaya başladı şuanda 2 yaşında gece süt içmeye kalkıyo bi memeyi bıraktık iki ay oldu, beni rahatsız etmiyo kendisi uykuya dalıyo, diş dönemiyse mesela gece yatırmadan damaklarına zeytinyağı karanfil ile masaj yapabilirsiniz ya da uyanacağını anladığınız zaman hafif hafif pışpışlayabilirsiniz uykusunu uzatmak için🥺 keşke hemen bitiyo desem ama maalesef kendini anlatana kadar uyanmaları bitmiyo, yine de bi yerden sonra azalır benim oğlum memede uyumaya alışkında o da çok zor aslında yanlış yapıyoruz öyle ama ne bileyim işte insan da kıyamıyo bu sefer olan bize oluyo🥲

8.ayda uyku gerilemesi yaşıyor bebekler. Benim kızımı ve beni en çok zorlayan dönemdi diyebilirim şu an kızım düzeltilmiş 12 aylık. O dönemde uyku sayısını azaltmıştık ve son gündüz uykusunu 16.00 da bitirmiştik o şekilde biraz çözmeye çalıştık
Bende iki gündüz uykusu yapıyorum dört dört buçuk gibi bitiyor ama yine de aynı 6 da ayaktayız hergun birde 😓

Gece uyanma sebebini bulmanız lazım yani bebişler sürekli acıktığı için uyanmıyo mesela benim oğlum bir yaşındayken ben hamile kaldım oğlum da gece iki üç kere falan uyanmaya başladı şuanda 2 yaşında gece süt içmeye kalkıyo bi memeyi bıraktık iki ay oldu, beni rahatsız etmiyo kendisi uykuya dalıyo, diş dönemiyse mesela gece yatırmadan damaklarına zeytinyağı karanfil ile masaj yapabilirsiniz ya da uyanacağını anladığınız zaman hafif hafif pışpışlayabilirsiniz uykusunu uzatmak için🥺 keşke hemen bitiyo desem ama maalesef kendini anlatana kadar uyanmaları bitmiyo, yine de bi yerden sonra azalır benim oğlum memede uyumaya alışkında o da çok zor aslında yanlış yapıyoruz öyle ama ne bileyim işte insan da kıyamıyo bu sefer olan bize oluyo🥲
Aynen geceleri emerek uyuyo ama gündüz emzikle uyuyo tek başımayım kimsemiz yok yanimizda çok zor oluyo o yüzden ev işi vs derrken

Aynıyız ayni problem bende de var. Uykuyu sevmeyen bebek sevmiyor yapacak bir sey yok. Bazen gece 2 kere kalkıyor bayram ediyorum 😀

12. aya kadar bizim de böyleydi ama 12. aya girince 1-1.5 saate kadar uzadı uykuları da günde 2 ye düştü

o “gözlerim batıyor” kısmını o kadar iyi anladım ki... 🥲
Benim kızımda da geceleri sürekli uyanmalar başlamıştı. Önce “diş mi, aç mı, alışkanlık mı?” diye düşünüp durduk. Gündüz uykuları da hep 30-40 dakika sürüyordu, toparlayamıyordu hiç.

En zorlandığım şey neyin normal, neyin desteklenmesi gereken bir durum olduğunu bilememekti. Her kafadan bir ses çıkıyor ama herkesin bebeği başka.

Ben çözümü uzmanlara sorarak buldum. Yuppo diye bir uygulamaya denk geldim, açıkçası önce çok umutlu değildim ama bir denemek istedim. Ama baya uzman kadrosu varmış.
Yaşına özel uyku ile ilgili tüm sorularını sorabiliyorsun öneriler sunuyor. Geceleri neden uyanıyor olabilir?” diye olası nedenleri anlamama yardım etti. O an çözülmese bile, kafamdaki o karmaşa azaldı.
Tam mucize olmadı tabii ama bir şeyleri sistemli denemeye başlayınca bizde fark etti. Bir de her çocuğunda mizacı farklı bence :anne:
Umarım senin için de kısa sürede biraz ferahlık olur

Back
X