10 aylık olduk. Gece 9 da yatınca 11 de kalkıyor . 2 de kalkıyor 4 te kalkıyor 5 te kalkıyor 6 da ezana kalkıyor 7 de kalkıyor kalkıyor dediğim uyanıyor . Yahu gözünüzü seveyim yok mu çözüm. Ne yapacağım öldüm bittim uyumuyor hiç Allah çarpsın gücüm kalmadı yardım edin. Yok mu tecrübeli biri. Trachy Hogg un uyku anlatıları işe yarıyor mu . 10 aylık bebeğe ne yapayım. Diş Miş yok diş ağrısı da değil. Hep böyleyiz doğdu doğalı hiç güzel uyumadık yardım edin bana nolur
Öncelikle sakin olun endişenizi o da hissediyordur..
Bebeklerde uykuyu etkileyen şeyler çok..
En basitinden aç olması, bezinin rahatsız olması, gazının olması, emerek uyuması, kendi kendini uyandırması vs vs..
Bebeğim 7 aylık olana kadar gece sürekli 10 11 kere uyandı ve bi kere yeter diye bağırdığımı hatırlıyorum komşular Kapı'ya geldi eşimle boşanma derecesine geldik evi terk etmeye kalktım kendimi öldürmeyi bile düşündüm yani ağır bi depresyon geçirdim
Öncelikle bebeğin uyku saatlerini düzenleyin
10 aylık bebek genellikle gündüz 2 ya da 3uyku yapar.
Bebeği her zaman aynı saatlerde uyutmaya alıştırmalısınız
Bunu yaptıktan sonra uyku saati geldiğinde doyurun altını temizse bile değiştirin
yatağına yatırın ninni açın
Piş pişli ninni açardım ben
Daha sonra sırtını sıvazlayın saçlarını okşayın
Ağlayabilir hatta çok ağlayacaktır çünkü uyumayı bilmiyor
Ağlayınca kucağınıza alın sakinleşince hemen tekrar yatırın ağlayınca tekrar alın sakinleşince hemen tekrar yatırın bunu uyuyana kadar tekrarlayın
Uyuyunca 10 dakika sonra tekrar uyanabilir yarım saat sonra tekrar uyanabilir
Aynı şeyi tekrar etmeniz lazım
Bu arada 10 aylık bebeğin eğer yatmadan iyice doyurduysanız gece beslenmesine ihtiyacı yoktur
Zaten doktorlar 1 yaşında tamamen bırakılmış olmasını istiyolar
Neyse bu şekilde devam edin ve bunu her gün tekrarlayın
Unutmayın önce uyku saatlerini düzenleyin ki yatırdığınzda uyku saati olduğunu anlasın
Merak etmeyin kendi kendine uyumayı öğrendiğinde çok sık uyanmayacak hatta uyanınca kendi uykuya dönecek