Bebek Beslenmesi Uykuya gecerken kivranma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Abelt

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
21
7
6
45
Merhaba arkadaslar bebisim 2 bucuk aylık.ve yaklasik 3 haftadir uykuya gecerken başını sağa sola cevirerek kivraniyor.hem de hızlı hızlı.hani filmlerde kabus gorme sahneleri olur ya.başını hızlı hızlı atar uyuyan kişi.ayni öyle.bir iki dakika boyunca yapıyor.bazen müzik açıyorum yapmayi birakiyor.videoya cektim bu ayki doktor kontrolumuzde soracagim.
Ama baska annelere sormak istedim.bebegi böyle olan var mi.normal bi davranis mi. Ben uykuya geçme çabası olarak görüyorum ama bakalim doktor ne diyecek..

Benim bebegim basini saga sola cevirerek emzigini ariyordu. Ben emzigi verince emerek uykuya geciyordu.

Sizin bebeginizde emzigini ariyor olmasin.

Bir de kolik bebeklerin emme refleksi cok kuvvetli oluyor basini saga sola cevirerek emecek birsey ariyorlar. Belki oyle bir durumdur.

Benim bebegim basini saga sola cevirerek emzigini ariyordu. Ben emzigi verince emerek uykuya geciyordu.

Sizin bebeginizde emzigini ariyor olmasin.

Bir de kolik bebeklerin emme refleksi cok kuvvetli oluyor basini saga sola cevirerek emecek birsey ariyorlar. Belki oyle bir durumdur.
Emzik almiyor bebegim canim..o kadar enteresan bi hareket ki.basini atarken ayni zamanda omuzunu yukari cekiyor bazende bacaklarini denizde yuzer gibi hareket ettiriyor.başlarda ne komik ne şirin diye guluyorduk ama baska bisey belirtisi mi acaba diye de dusunmeye başlayınca insan hemen tedirgin oluyor.sizinkide mi hızlı hızlı dönerdi.

Emzik almiyor bebegim canim..o kadar enteresan bi hareket ki.basini atarken ayni zamanda omuzunu yukari cekiyor bazende bacaklarini denizde yuzer gibi hareket ettiriyor.başlarda ne komik ne şirin diye guluyorduk ama baska bisey belirtisi mi acaba diye de dusunmeye başlayınca insan hemen tedirgin oluyor.sizinkide mi hızlı hızlı dönerdi.

Benim bebegim kolikti.

Asiri gaz sancisi vardi.

Gaz sancisi olunca basini ve ayaklarini geri atardi yay gibi.

Bir yandan da aglardi tabi.

Birde uykuya gecmeden basini saga sola hizli hizli cevirir aranirdi.

Ama beninki emzigini ariyordu. Onu agzina verince hareketi keserdi

Siz ihmal etmeyin doktoruna danisin.

Bana gaz sancisi cekiyor gibi geldi umarim baska bisey degildir

Aynısı benim kızımda da oluyordu. İlk zamanlar korktuk bizde ama sonra komik gelmeye başladı. Hatta bazen yarım saat aralıksız bir sağa bir sola hızlı hızlı çeviriyor öyle uyuyordu. Ama kendi kendine bıraktı. Ben doktora sormuştum. Önemli bişey yok bebekler yapar öyle huzursuz hareketler dalamıyor demişti.

Aynısı benim kızımda da oluyordu. İlk zamanlar korktuk bizde ama sonra komik gelmeye başladı. Hatta bazen yarım saat aralıksız bir sağa bir sola hızlı hızlı çeviriyor öyle uyuyordu. Ama kendi kendine bıraktı. Ben doktora sormuştum. Önemli bişey yok bebekler yapar öyle huzursuz hareketler dalamıyor demişti.
Cevabiniz için tesekkur ederim.rahatlattiniz beni :) çünkü sanirim tam olarak aynisini yapiyor oğlum.darisi bizim basimiza o zaman.kısa sürede birakir insallah:)

aynı durum bizde de var çoğu zaman öyle yapıyor bizde alıştık komik geliyor sadece dikkatle izliyorum bekliyorum uykuya dalmasını acaba bir sknt mı var diye ama şükür bir sorun yok

Kesinlikle gaz sansicisi

Benim oğlum da aynı dönemde yapıyordu hala da ara ara yapıyor. Dört aylık su anda... Saçları dökülüyor ya kasınıyor sanıp ben ona baglamıştım başını sağa sola hızlı hızlı çevirmeyi. İlk gördüğümde korkmuştum hatta korkutuyorlar der ya büyükler öyle bisey sanmistim ama önemli bisey değildir inşallah...

Back
X