Uyum saglayabilirmiyiz?

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Merhaba 4 yasinda krese gidecek bir kizim var. Bizim icin okul egitim cok onemli mahhelmizdeki okula degilde ilcemizde olan , baska bir kesimdeki okula gonderecegiz..
Kimseyi kucumsemek icin yazmiyorum yanlis anlamayin. Bizim bulundugumuz yerde ki okullar hem cok kalabalik hemde hijen ve bakim yok. Bu kesimdeki okul yeni acilmis, avukat , hakim ve doktor cocuklarin gittigi bi okul. Ben calismiyorum babamiz esnaf araba alim satim yapiyor borcumuz cok ama cok sukur herseyin iyisini yapmaya calisiyoruz.
Buun evraklari almaya gittik. Veliler son model arabalarla gelmis, bakimli ve cocuklari marka giymis.
Benim sorum kizim orda ezilirmi? Eksik kalirmi? Bizde giydircez, herseyin iyisini alicaz ama bu dengeyi saglayabilirmiyiz?

Zorluk cekebilirsiniz. Ama denemeden de bilinmez. Kuzenim de cocuguyla benzer bir sorun yasadi,cocuklar da ayrim yapiyor,ogretmenler de,idareciler de. Veliler en son.

Anladım havalı devlet okullarından galiba. yani ne fark olacak ki. zaten sizin durumunuz maçı götürecek kadar idare eder gibi sanırım. hem eğitimi de güzeldir az öğrenci varsa. devletin okulu bu. kendinizi bu kadar ezik görmeyin. isteyen herkes oraya gidebilir nihayetinde.

Küçücük çocuk daha farketmez onun için bence ben liseyi kolejde okudum ama ezme gibi bir durum olmuyor açıkçası olursada zamanla insan kendini ezdirmemeyi öğreniyor bana da sen özelde okudun devlet üniversitesin de ezerler demişlerdi hiçte öyle olmadı

Merhaba 4 yasinda krese gidecek bir kizim var. Bizim icin okul egitim cok onemli mahhelmizdeki okula degilde ilcemizde olan , baska bir kesimdeki okula gonderecegiz..
Kimseyi kucumsemek icin yazmiyorum yanlis anlamayin. Bizim bulundugumuz yerde ki okullar hem cok kalabalik hemde hijen ve bakim yok. Bu kesimdeki okul yeni acilmis, avukat , hakim ve doktor cocuklarin gittigi bi okul. Ben calismiyorum babamiz esnaf araba alim satim yapiyor borcumuz cok ama cok sukur herseyin iyisini yapmaya calisiyoruz.
Buun evraklari almaya gittik. Veliler son model arabalarla gelmis, bakimli ve cocuklari marka giymis.
Benim sorum kizim orda ezilirmi? Eksik kalirmi? Bizde giydircez, herseyin iyisini alicaz ama bu dengeyi saglayabilirmiyiz?
Valla maddi konularda eksik kalmazsınız belki ama şu yazınızdaki yazım yanlışlarını görünce kültürel olarak uyum sağlanabilir mi bilemedim... siz anne baba olarak önce kendinizi geliştirin çocuklarınıza maddi değil de kültürel yatırım yapın. Bence gösteriş için seçmişsiniz o okulu da. Amacı eğitim öğretim olan bir aile “gerekirse ceketimi satar okuturum yeter ki okusun” der tutup da milletin arabasına, giyimine bakacağına “ben nasıl okuturum bu çocuğu” diye düşünür. Ezik yetiştirirseniz ezilir çocuk. Önce siz kendinize güvenin bu güveni de banka hesabından değil aklınızdan alın.

Çocuklar kim ne giymiş, ne takmış, babasının arabasının modeli neymiş gibi ayrıntılara önem vermezler o yaşlarda, sanırım bu bozukluklar ilkokul sonrasında başlıyor. Ayrıca maddi durumu muhteşem olan her aile, çocuğunu görgüsüz yetiştirmiyor ki, bu konular sürekli çocuğunuzun önüne gelsin. Haa gelmeye başlayacağı yaşlar ve ortamlar da olabilir ileride. Hepimizden çok daha iyi durumda olan insanlar var. Doya doya sevilmiş, duygusal açlığı olmayan ve ailesi tarafından kendine güvenli ve maddiyatçılıktan uzak yetiştirilen bir çocuk, ileride de bu konuları kafasına çok takmaz bence.

Öncelikle merhaba, bende orta halli bi ailenin kızıyım benide zorluklarla özel okullarda okuttular liseye kadar,şimdi kardeşim tamda dediğiniz aile profilinin olduğu okullarda okuyor. Kızınız ezilmez, çocuklar çok anlamaz öyle şeyleri ama velilerle çok kaynaşmamaya çalışın bir sınır belirleyin. Annem çok çekti o tarz insanlardan, brezilya pembe dizisi gibi hareketler, sürekli hem cinslerini ezmeye çalışanlar çok. Ha birde çocuğuna bile bu şekilde aşılayan gördüm. Nerede oturuyorsunuz diye sorulduğunda, bilmemkaç bin dönüm arazi üzerindeki havuzlu villalarda diyen 8 yaşında çocuklar gördüm. Herşey yetiştirilme tarzlarıyla alakalı, anne baba da iş bitiyor. Ha ama yanlış anlaşılmasın her lüks arabaya binen böyle olacak diye bir kaide yok ama yavaş yavaş velileri tanımak çok daha iyi olur diyebilirim.

Sizin bu kafada olduğunuz düşünülürse o çocuk da zamanla sizden etkilenecek.
Nötr olabiilecekseniz gönderin ama her dk insanların hayatlarını kıyaslayacaksanız bilemedim.

Siz nasıl ki mahallenizdeki okulun öğrenci profilini beğenmiyorsanız kızınız da diğer okulda öyle görülebilir maalesef...

Diğerlerinin ebeveyni avukat, doktor, hakim ama biz esnaf ve ev hanımıyız demişsiniz. Siz dahi şimdiden kafaya takıyorsunuz.

Çocuğunuz onlara denk olsun diye uğraşmaktan yorulursunuz bir süre sonra, masraf bitmiyor zaten çocuk sahibi olunca.

Bu okul sizi kabul etti mi? Sosyal, kültürel ve maddi açıdan kızınızdansa siz daha çok sorun yaşarsınız gibi geldi. Kendiniz de kıyaslama yapmaya başlamışsınız. Oturduğunuz yerdeki insanları, okulu beğenmiyorsunuz ama diğer okula da ayak uyduramazsınız gibi duruyor.

Valla maddi konularda eksik kalmazsınız belki ama şu yazınızdaki yazım yanlışlarını görünce kültürel olarak uyum sağlanabilir mi bilemedim... siz anne baba olarak önce kendinizi geliştirin çocuklarınıza maddi değil de kültürel yatırım yapın. Bence gösteriş için seçmişsiniz o okulu da. Amacı eğitim öğretim olan bir aile “gerekirse ceketimi satar okuturum yeter ki okusun” der tutup da milletin arabasına, giyimine bakacağına “ben nasıl okuturum bu çocuğu” diye düşünür. Ezik yetiştirirseniz ezilir çocuk. Önce siz kendinize güvenin bu güveni de banka hesabından değil aklınızdan alın.

ohhhhhhhh rahatladım

Çocuğunuz değil siz uyum problemi yaşayabilirsiniz ve bu da eğitim seviyeniz veya ilgilendiğiniz iş kolundan değil sadece bu durumu kafanıza takıp düşündüğünüz için.

ey gidi eyy benim müdürün milyoncuklari var hesabinda, cocugu 14 yasinda telefonu bile yok. bizim veletler tel olmadan wc ye gitmiyo. cocugu görsen babasi zengin demezsin

Kolej devil devlet kresiyle anaokulu birarda. Ama ogrenci sayisi az , özel gibi

daha o yaş grubu arasında böyle bir ezilme sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. 4 yaşındaki çocukların elinde maximum pahalı oyuncak olur onu da parası çok diye hava atacaklarını sanmıyorum. kreşlere de oyuncak almıyorlar ayrıca öğretmenler. onu bile görmeyebilir.
ben bi sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Back
X