• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyum sorunu

zeze16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
98
0
36
Bursa
eşimle 10 yıl flört edip evlendik şu anda bir yıllık evliyiz. aramızda farklılıklar olduğu flört ederken de belliydi ortak müştereklerde birleşebiliyorduk. ama evlenince mecburen ailesinin içine girmek zorunda kalıyorsunuz bu yüzden bir tavsiye evleneceğiniz kişinin ailesine çok dikkat edin eşinizden vazgeçmediğiniz sürece onları hayatınızdan çıkaramazsınız. ve bu aile bıktırdı beni. çok cahil ve görgüsüzler(bu kelimelri kullanmayı hiç sevmem aslında ama onları ancak böyle tanımlayabiliyorum). 2 aylık evliyken evime gelip 3ay kaldılar ve herşeye karışmaya kalktılar, bunun yanında eşim ailesine çok düşkün, onlar varken beni ihmal ettiğinin farkında değil. sadece annesi ve babası da deil bir de amcası var başımızda bizi evlenmeden önce kredi çektirip borçlandırdı ve eşim amcasına da çok fazla değer veriyor (buna rağmen), onu suçlamama izin bile vermiyor. ailesi her işimizin içinde bıktım artık. hiç bir şeye sesimi çıkarmayıp hanımefendiliğimi bozmamaya çalışsam da olmuyor artık. ayrıca bir yıldır da işsizim bu da tuzu biberi oldu. evlendiğim ilk günden beri başkasının borcu ve problemlerini çekmekten bıktım.ayrıca eşimin çevresinde en başta anne babası olmak üzere evliliği düzgün olan kimse yok, eşim kendine farkında olamadan onları örnek alıyor, çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor.boşanmayı bile düşünmüştüm, ama eşimi çok seviorum, onun da beni sevdiğini biliyorum ama çevre baskısından dolayı bana çok yüz vermemeye çalışıyor aklı sıra.

3 ay mı kaldılar yuh yani.deli mi bunlar ya yeni evlinin evinde ne işleri varmış.kendi evleri yok mu?üzüldüm ya durumuna.ömür böyle geçmez.eşin memnun mu bu durumdan.onunla konuşmayı dene

Eşinin zihniyetine müdahale edilmeli bence.

Sana yüz vermemek nasıl olacak? Yüz verse ne olacak? Bağımsızlığını mı ilan edeceksin?

Bu sorunlar aranızda konuşuldu mu daha önce?

doğru evlenince aileylede evlenmiş oluyorsun.
2 aylık evliyken gelip 3 ay kalmaları çok saçmaaa....Sizde maşallah o kadar sene geçirmişsiniz sonunda muradınıza ermişsiniz..Bu beraberlik umarım bitmez..Benimde çok düşündüğüm konulardan bir tanesi bu.Aile uyumları çok önemli.Aileler aynı kafadan değilse.İlişkide biraz zorlanmalar olabilir.Mesela ben benim anne babam gibi düşünen,bir kaynana ve kayınpeder isterim.Benim dışımda anne babamlada anlaşıcaklar.Yani ne onlar benim ve ailemin yanında kasılacaklar,ne de ben onların...Eşlerin bence ailelerine fazla değer vermeleeri bir süre sonra çok kötü olabiliyor.Ama eve ve aileye değer veren eş,karısına ve çocuklarınada çok bağlı oluyor.bunuda düşünerek değerlendirin.Eşiniz iyi niyetli birisi heralde kıramıyor akrabalarını...

Baya bir uyum sorununuz var?
Lütfen yanlış anlamayın, 10 yıl ne diye flört ettiniz(!)
tanıyamadınız mı eşinizi, ailesini, çevresini
bu kadar muhafazakar aileler ise mutlaka belli etmilerdir duruşlarını.
Eşinize gelince madem size yüz vermekten çekiniyor da
10 yıl boyunca eşi olmayan kız arkadaşı ile ne diye konuşmuş
ya da aileri bilmiyor muydu?
Buradaki sorun sadece evlenmek aşkı ile kendini yakmaktır.
Zor aşacağınzı bir süreç ben eşinizin veya ailesinin deşiceğini sanmıyorum
kolaylıklar dilerim.

Baya bir uyum sorununuz var?
Lütfen yanlış anlamayın, 10 yıl ne diye flört ettiniz(!)
tanıyamadınız mı eşinizi, ailesini, çevresini
bu kadar muhafazakar aileler ise mutlaka belli etmilerdir duruşlarını.
Eşinize gelince madem size yüz vermekten çekiniyor da
10 yıl boyunca eşi olmayan kız arkadaşı ile ne diye konuşmuş
ya da aileri bilmiyor muydu?
Buradaki sorun sadece evlenmek aşkı ile kendini yakmaktır.
Zor aşacağınzı bir süreç ben eşinizin veya ailesinin deşiceğini sanmıyorum
kolaylıklar dilerim.

muhafazakarlıkla ne alakası var onu anlamadım ..
hemen insanları etiketlemeyin lütfen ..
bu tip aileler muhafazakar oluyor da diğerleri modern mi oluyor ..
ne çağdaş aileler gördüm ben ..
ben de muhafazkar bir ailede yetiştim ama gayet modern bir aile yapım var ..gayet de çağdaşım ..
lütfen bir kesimi karalamaya kalkmayın ..
konuya döneccek olursan sorun tamamen eşinizde ..
o hatalarını anlamadıkça hiçbir şey elde edemezsiniz ..
alttan girin üstten çıkın bir şekilde sorunlarını anlatın konuşun yoksa böyle giderse sonu hiç ii olmaz

muhafazakarlıkla ne alakası var onu anlamadım ..
hemen insanları etiketlemeyin lütfen ..
bu tip aileler muhafazakar oluyor da diğerleri modern mi oluyor ..
ne çağdaş aileler gördüm ben ..
ben de muhafazkar bir ailede yetiştim ama gayet modern bir aile yapım var ..gayet de çağdaşım ..
lütfen bir kesimi karalamaya kalkmayın ..
konuya döneccek olursan sorun tamamen eşinizde ..
o hatalarını anlamadıkça hiçbir şey elde edemezsiniz ..
alttan girin üstten çıkın bir şekilde sorunlarını anlatın konuşun yoksa böyle giderse sonu hiç ii olmaz

Muhafazarlık günümüzde iki türlü kullanılır;
1. Değişime duyulan bir tepkiyi ifade etmek için kullanılır ki, değişim karşılığını anlatmak için doğru kavram değildir.

2. Muhafazarlık, kişinin aklı, düşüncesi, dini, ailesi, geleneği ve ülke yapısının değerlerini ele alarak birikimin sınırlılığı
olduğuna inanandır. Yani fikir geleneği ve bir siyasi ideolojidir. Aslında Muhafazakar derken konu sahibesinin k.validesinin kapalı, mütevazı bir insan tahayyülüne sahip olmalarını ifade etmek istedim.
Çünkü konu sahibesi "çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise (her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor) parantez içindeki ifadeye de inanmadım" dediği için muhafazakar demek istedim kusura bakmayın ama gerici mi deseydim bu tanım ne kadar yerinde ve hoş olurdu.
Dediğim gibi muhafazakar insanlar, "yaratılışı veya doğası gereği sınırlı bir varlıktır" bu inanışa göre sınırlı yaşarlar. Ki, bu aile madem kapalı, sınırlı çizgileri var nasıl oluyorda gelin adayı 10 yıl flört edebiliyor hadi diyelim aileler bilmiyordu ama eşin nasıl 10 yıl çıkmış aiesini biliyordu sonuçta ki bayanında bu durumdan haberdar olmaması imkansız. Kapalı insanlar inançlarını daha net belli ederler çünkü giyimleri aslında kimliklerini yansıtır bir nevi.

Aslında tepki koymak istedim kapalı derken özellikle dikkat ediyorum konu açan arkadaşlar
eşlerinin ailleleri için, zaten kapalılar gerideler, işte bayanlara 2. sınıf müdahale ediyorlar gibi sadece kapalı tanısını ön planda tutuyorlar ve birçok çirkin yakıştırma da bulunyorlar.

Ayrıca burada etiketlenen kimse yok ki siz nerden nasıl anlam çıkardındınız şaşırdım doğrusu.
"ben de muhafazkar bir ailede yetiştim ama gayet modern bir aile yapım var ..gayet de çağdaşım .."
diyorsunuz ama kusura bakmayın sınırları olan aileler 10 yıl boyunca evlatlarının bir kızla görüşmelerini istemezler
eğer gerçkten bir kalıp için yaşamıyorlarsa.

Lütfen mesajımdan alıntı yaparak cevap vermeyin
anlatımlarımı çarpıtarak yorumladığınız için bu kadar hassas bir onuda yazmak istedim.
Konuya odaklanıp konu sahibesine yardımcı olmak en iyisi:34:

Son düzenleme:
''Muhafazakarım ama hayet çağdaşım '' savunmasını anlayamıyorum..
Muhafazakarlık neden bu kadar savunma gereksimi duyan bir kelime idrak etmekte inanın güçlük çekiyorum.

Çağdaşlık; neye göre çağdaşlık..

1. Değişime duyulan bir tepkiyi ifade etmek için kullanılır ki, değişim karşılığını anlatmak için doğru kavram değildir.

2. Muhafazarlık, kişinin aklı, düşüncesi, dini, ailesi, geleneği ve ülke yapısının değerlerini ele alarak birikimin sınırlılığı
olduğuna inanandır. Yani fikir geleneği ve bir siyasi ideolojidir. Aslında Muhafazakar derken, mütevazı bir insan tahayyülüne sahip olmalarını ifade etmek istedim.
Çünkü konu sahibesi "çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor" dediği için muhafazakar demek istedim kusura bakmayın ama gerici mi deseydim bu tanım ne kadar yerinde ve hoş olurdu.
Dediğim gibi muhafazakar insanlar, "yaratılışı veya doğası gereği sınırlı bir varlıktır" bu inanışa göre sınırlı yaşarlar.
Aslında tepki koymak istedim kapalı derken özellikle dikkat ediyorum konu açan arkadaşlar
eşlerinin ailleleri için, zaten kapalılar gerideler, işte bayanlara 2. sınıf müdahale ediyorlar gibi sadece kapalı tanısını ön planda tutuyorlar ve birçok çirkin yakıştırma da bulunyorlar.

Ayrıca burada etiketlenen kimse yok ki siz nerden nasıl anlam çıkardındınız şaşırdım doğrusu.
"ben de muhafazkar bir ailede yetiştim ama gayet modern bir aile yapım var ..gayet de çağdaşım .."
diyorsunuz ama kusura bakmayın sınırları olan aileler 10 yıl boyunca evlatlarının bir kızla görüşmelerini istemezler

anlatımlarımı çarpıtarak yorumladığınız için bu kadar hassas bir onuda yazmak istedim.

öncelikle burada bu konuya açıklık getirmek için alıntı yapmak zorundayım ..siz bir kavram kargaşası yaratırsanız ben de tabiki tepki duyarım ..kelimeleri özenle seçip kullanmak gerek diye düşünüyorum.
sizin muhafazarlıktan anladığınız tamamen yanlış bir şey ..
bunun adı geri kafalılıktır muhafazakarlık değil ..
muhafazakarlığın var olan düzeni koruma anlamı da vardır ..bu açıdan bakılırsa herkes muhafazakr olabilir çünkü herkes kendi düzenini korumak ister ,bunun içerisine kendini çağdaş diye nitelendiren de girer..çünkü onlar da kendi istedikleri düzeni korumak isterler ..
muhafazakarlık dolaysıyla olanı koruma anlamını taşıyor daha çok ..
bu durum modern ailelerde de var ..
onlar da kendi modernitelerini koruyorlar ..
ancak arkadaşın durumu tamamen düşüncesizlik ,anlayışsızlık ve cehaletle alakalı bir durumdur ..
bunun direk muhafazarlıkla yaftalanması son derece yanlış ..
konu sahibinin bahsettiği kadın anlayışı modern ailelerde var merak etmeyin ..
mesela benim arkadaşlarım vardı gayet modern ve çağdaş ailelerin kızlarıydı ama benim kadar özgür değildiler ..
çünkü aileleri modern de olsa kendi doğrlarının dışına çıkmayan ailelerdi ,çocukları özgür değildi ..
dolayısıyla aslında onlar da muhafazkar oluyorlar ..
ben de muhafazkar bir toplumda yetiştim ama ailem moderndi ,gayet özgür yetiştim ..
ben onlara göre muhafazkar bir ailede modern olarak yetiştim yani ..
dediğim gibi muhafazakr kelimesi yanlış ,doğru olan cehalet kelimesi ..

eşimle 10 yıl flört edip evlendik şu anda bir yıllık evliyiz. aramızda farklılıklar olduğu flört ederken de belliydi ortak müştereklerde birleşebiliyorduk. ama evlenince mecburen ailesinin içine girmek zorunda kalıyorsunuz bu yüzden bir tavsiye evleneceğiniz kişinin ailesine çok dikkat edin eşinizden vazgeçmediğiniz sürece onları hayatınızdan çıkaramazsınız. ve bu aile bıktırdı beni. çok cahil ve görgüsüzler(bu kelimelri kullanmayı hiç sevmem aslında ama onları ancak böyle tanımlayabiliyorum). 2 aylık evliyken evime gelip 3ay kaldılar ve herşeye karışmaya kalktılar, bunun yanında eşim ailesine çok düşkün, onlar varken beni ihmal ettiğinin farkında değil. sadece annesi ve babası da deil bir de amcası var başımızda bizi evlenmeden önce kredi çektirip borçlandırdı ve eşim amcasına da çok fazla değer veriyor (buna rağmen), onu suçlamama izin bile vermiyor. ailesi her işimizin içinde bıktım artık. hiç bir şeye sesimi çıkarmayıp hanımefendiliğimi bozmamaya çalışsam da olmuyor artık. ayrıca bir yıldır da işsizim bu da tuzu biberi oldu. evlendiğim ilk günden beri başkasının borcu ve problemlerini çekmekten bıktım.ayrıca eşimin çevresinde en başta anne babası olmak üzere evliliği düzgün olan kimse yok, eşim kendine farkında olamadan onları örnek alıyor, çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor.boşanmayı bile düşünmüştüm, ama eşimi çok seviorum, onun da beni sevdiğini biliyorum ama çevre baskısından dolayı bana çok yüz vermemeye çalışıyor aklı sıra.

10 yıllık flört döneminde eşinizin aile tutumunu anlayamadınız mı? ailesini bu süreçte hiç görmediniz mi tanışmadınız mı bizimde aileler arasında çok yaşam tarzı fark hemde çok ama biz annemle daha nişan yapmadan tanışmak maksatıyla kayınvalidime gitmiştik ve annem baylmak üzereydi ordan çıktık direk yapamazsın dedi ama ben eşime güvendim onla hiç sorunum yoktu şimdi 6 aylık evliyim evet sizin eşinizin yapısında eşimin aile yapısı kadınlar hep pasif kalmış hep ezilmiş okutulmamış daha ne çarşı pazar bilirler ne bir sinema tiyatro ne bir pizza ne bir hamburger ne dışarda yemek yemek nede bir cafede çay içmek yapamazlar başlarında bir erkek olmadan bir işlerini halledemezler ben ise nerde ne okuyacığıma nerde yaşacığıma nerde çalışıcağıma hep kendim karar verdim sadece büyüklerimden fikir aldım çok rahat büyüdüm ailede zorlanıyorum ama çok görüşmüyorum evet bu bir gerçek ki ben halen onların bir parçası gibi görmüyorum kendimi kültür çatışmasıda yaşıyoruz ama bizde herkez birbirine saygı duyuyor evet ben diğer gelinelrden farklı olduğum için dedikodu kıskançlık ta oluyor eşimide doldurmaya çalışıyorlar ama eşim benim arkamda bana destek zaten ayda bir görüşürdüm şimdi bayramdan bayrama düğünde dernekte öyle karar verdim eşimde sen bilirsin dedi6 aylık evliyim kayınvalidem daha 2 kere gelmiştir annem 12 saatlik uzakta gecen ay geldi kaldı 20 gün daha eşimin ailesi yatılıya gelip kalmadı bile he gelseler ne yaparım hizmetimi yaparım ama zaten bizde ailelerin kültür çatışmasından herkez birbirini geri çekiyor ailem geldiğinde eşimin ailesi ilede fazla görüşülmez sadece bir iki yemek daveti okadar bayramda bile sadece ilk günü gittik kayınvalideme demek istediğim herşey eşte bitiyor canım evet biz çok görüşmüyoruz ama saygısızlıkta etmiyoruz ben onların yaşam tarzına saygı gösteriyorum onlar benim sonuçta eşimde benim çok farklı bir bölgede yetiştiğim farklı bir ailede büyüdüm eşimde kabul ederek evlendi hakkını yiyemem çok destek oluyor ve beni savunuyor ondan ben hep arka planda kaldım sadece sustum saygı gösterdim herşey eşte bitiyor canım umarım sende bu zor günleri atlatırsın....

olduğuna inanandır. Yani fikir geleneği ve bir siyasi ideolojidir. Aslında Muhafazakar derken konu sahibesinin k.validesinin kapalı, mütevazı bir insan tahayyülüne sahip olmalarını ifade etmek istedim.
Çünkü konu sahibesi "çok kapalı ve kadını geri plana atan bir aile, onlara göre kadın susmalı ve sürekli fedakarlık yapmalı, hakkını savunan kadın ise (her türlü iftiraya mağruz kalabiliyor) parantez içindeki ifadeye de inanmadım" dediği için muhafazakar demek istedim kusura bakmayın ama gerici mi deseydim bu tanım ne kadar yerinde ve hoş olurdu.
Dediğim gibi muhafazakar insanlar, "yaratılışı veya doğası gereği sınırlı bir varlıktır" bu inanışa göre sınırlı yaşarlar. Ki, bu aile madem kapalı, sınırlı çizgileri var nasıl oluyorda gelin adayı 10 yıl flört edebiliyor hadi diyelim aileler bilmiyordu ama eşin nasıl 10 yıl çıkmış aiesini biliyordu sonuçta ki bayanında bu durumdan haberdar olmaması imkansız. Kapalı insanlar inançlarını daha net belli ederler çünkü giyimleri aslında kimliklerini yansıtır bir nevi.

alıntı yapılmasını istemiyorum demek ne demektir ya

Bu durumu sadece eşinle çözebilirsin...
Onunla konuşup ailesinin yanlışlarını suçlayarak değil sakince konuşma ortamında sana dokunan rahatsızlıklarıyla ince ince işleyerek anlatmalısın. :3:
Bu arada birbirimizin yorumunu alıntılayarak cevap vermek forum kurallarına aykırı.
:31:

10 yıllık flört döneminde eşinizin aile tutumunu anlayamadınız mı? ailesini bu süreçte hiç görmediniz mi tanışmadınız mı bizimde aileler arasında çok yaşam tarzı fark hemde çok ama biz annemle daha nişan yapmadan tanışmak maksatıyla kayınvalidime gitmiştik ve annem baylmak üzereydi ordan çıktık direk yapamazsın dedi ama ben eşime güvendim onla hiç sorunum yoktu şimdi 6 aylık evliyim evet sizin eşinizin yapısında eşimin aile yapısı kadınlar hep pasif kalmış hep ezilmiş okutulmamış daha ne çarşı pazar bilirler ne bir sinema tiyatro ne bir pizza ne bir hamburger ne dışarda yemek yemek nede bir cafede çay içmek yapamazlar başlarında bir erkek olmadan bir işlerini halledemezler ben ise nerde ne okuyacığıma nerde yaşacığıma nerde çalışıcağıma hep kendim karar verdim sadece büyüklerimden fikir aldım çok rahat büyüdüm ailede zorlanıyorum ama çok görüşmüyorum evet bu bir gerçek ki ben halen onların bir parçası gibi görmüyorum kendimi kültür çatışmasıda yaşıyoruz ama bizde herkez birbirine saygı duyuyor evet ben diğer gelinelrden farklı olduğum için dedikodu kıskançlık ta oluyor eşimide doldurmaya çalışıyorlar ama eşim benim arkamda bana destek zaten ayda bir görüşürdüm şimdi bayramdan bayrama düğünde dernekte öyle karar verdim eşimde sen bilirsin dedi6 aylık evliyim kayınvalidem daha 2 kere gelmiştir annem 12 saatlik uzakta gecen ay geldi kaldı 20 gün daha eşimin ailesi yatılıya gelip kalmadı bile he gelseler ne yaparım hizmetimi yaparım ama zaten bizde ailelerin kültür çatışmasından herkez birbirini geri çekiyor ailem geldiğinde eşimin ailesi ilede fazla görüşülmez sadece bir iki yemek daveti okadar bayramda bile sadece ilk günü gittik kayınvalideme demek istediğim herşey eşte bitiyor canım evet biz çok görüşmüyoruz ama saygısızlıkta etmiyoruz ben onların yaşam tarzına saygı gösteriyorum onlar benim sonuçta eşimde benim çok farklı bir bölgede yetiştiğim farklı bir ailede büyüdüm eşimde kabul ederek evlendi hakkını yiyemem çok destek oluyor ve beni savunuyor ondan ben hep arka planda kaldım sadece sustum saygı gösterdim herşey eşte bitiyor canım umarım sende bu zor günleri atlatırsın....

aynen öle herşey eşte bitiyor ama eşim nasıl davranacağını bilmiyor. bence o da tam olarak ne yapacağını bilemiyor, sürekli arada kalıyor. mesafe koymak istesem de benisürekli kontrol ediyor buna izin vermiyor. sürekli anneme telefon et, babama telefon et diyor ve memlekete 8 saat uzakta olmamıza rağmen neredeyse her ay onları ziyarete gidiyoruz. karşı koyan tavırlarım yüzünden de hep tartışma yaşıyoruz. eşimin bu konudaki tek iyi yönü tartışmayı uzatmaz küslük yaratmaz, ama sorunu da çözümsüz bırakır. sanırım artık onlara başka yüzümü göstermem gerekiyor :(

Eşinin zihniyetine müdahale edilmeli bence.

Sana yüz vermemek nasıl olacak? Yüz verse ne olacak? Bağımsızlığını mı ilan edeceksin?

Bu sorunlar aranızda konuşuldu mu daha önce?

eşim ailesiyle ilgili yaptığım haklı eleştirileri reddediyor ve onları eleştirmeme asla izin vermiyor. zaten onunla konuşmak çok zor. nişanlıyken ve flört ederken durum böle deildi. daha çok benim arkamda dururdu ve savunurdu maalesef evlenince herşey değişti. onunla konuşmak için her yolu deniyorum, sakin ve ılımlı bi insan olmama rağmen onu konuşmaya asla ikna edemiyorum. bu arada ufak bi çözüm buldum:tehdit. normalde tehditler bir ilişkiyi en fazla yıpratan şeydir ama artık yapabileceğim bişey yok ona sürekli "bensiz kalırsan mahvolursun" mesajı veriorum inceden...

başörtüsü örtene kapalı deniyor...3-4 tane başörtüsünü üstüste takana da "çok kapalı mı" deniyor :44::44::44:

çok kapalı nedir yaaaa:27:

başörtüsü örtene kapalı deniyor...3-4 tane başörtüsünü üstüste takana da "çok kapalı mı" deniyor :44::44::44:

çok kapalı nedir yaaaa:27:

ben çok kapalı derken baş örtüsünü kastetmiyorum yaşam tarzını, sosyal olmayışlarını kastetmiştim. yanlış anlama olmasın.

Back
X