Uyumayan bebek yardım edin nolur

3536esmer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2017
43
8
1
33
arkadaskar cok acil yardımınıza ihtiyacım var . 4 aylık bir oğlum var geceleri saat başı uyanıyor ilk doğdunda gazı yüzünden uyumuyordu ama ynede bu kadar degldi . Gttkce kötüye gdyor saat bası uyano meme istyor yatyor kafayı yemek üzereym dktr bay nıght şurup verdi ama etki etmedi tavsiyelerinize ihtiyacm var

Ac mi kaliyor acaba? Gündüz temiz hava aldirin biraz. Banyo yapinca nasil uyuor ? Masaj falan yapin.emzik emiyorsa belki o düsünce uyaniyordur

Mama almıyor canım biberon ve emzik tutmuyor meme emnek istyor oda saat başı kalktığı için memede bsey kalmıyor ki zaten banyo yapıncada uyumuyor
Memenizde her zaman süt vardır merak etmeyin bebek emdikçe gelir benim kızımda 5 aylık 1 saat oldu daha uyuyalı ama az önce emmeye kalktı ben dişten şüpheleniyorum çünkü bağırarak kalkıyor uyurken bile ellerini ısırıyor belki sizin de diş sorunu vardır o yüzden o kadar emmek ister

Memenizde her zaman süt vardır merak etmeyin bebek emdikçe gelir benim kızımda 5 aylık 1 saat oldu daha uyuyalı ama az önce emmeye kalktı ben dişten şüpheleniyorum çünkü bağırarak kalkıyor uyurken bile ellerini ısırıyor belki sizin de diş sorunu vardır o yüzden o kadar emmek ister
Yok ya doktor baktı diş degl dedi bizim hep bir uyku problemimiz vardı napcagımı şaştım valla

Bebeginiz alerjik olabilir. Tum sut urunleri ve yumurtayi kesip uykusunda degisme var mi gozlemlemeyi deneyebilirsiniz.

Gün içerisinde size doymuyor olabilir mi. Malum ancak siz onu emzirdikçe kucağınıza alıyorsanız fizyolojik açlığından değil duygusal açlığından olabilir. Gün içerisinde bol bol kucağınıza alın, öpüp koklayın, konuşun zamanla size doydukça rahatlayacaktır bence. Bazı bebekler az uyur ama bu kadar sık uyanıp emmek istemesi bana sadece bunu çağrıştırdı.
Sağlıkla ve huzurla büyütün bebeğinizi

Gün içerisinde size doymuyor olabilir mi. Malum ancak siz onu emzirdikçe kucağınıza alıyorsanız fizyolojik açlığından değil duygusal açlığından olabilir. Gün içerisinde bol bol kucağınıza alın, öpüp koklayın, konuşun zamanla size doydukça rahatlayacaktır bence. Bazı bebekler az uyur ama bu kadar sık uyanıp emmek istemesi bana sadece bunu çağrıştırdı.
Sağlıkla ve huzurla büyütün bebeğinizi
Biz hep birlikteyz sürekli konuşuyoruz

Genelde insanlar “kucağa alıştırma, şımarır, bırak biraz ağlasın” vs derler. Ben de o kızımın o dönemlerinde sürekli ikilemde kalırdım. İçgüdülerim kucağımdan bırakma derken, etrafımdakilerin bu uyarısı yüzünden. Ama şu an düşündüklerim çocuğun duygusal ihtiyacı olduğu zaman mutlaka gidermeli, özellikle de ilk aylar bu ihtiyaçları çok fazla oluyor.
İnşallah düzelir zamanla.

Ninnilerden yararlanabilirsiniz. Benim bebeğimde 3 aylık. Gündüz uykuları yarım saati geçmiyordu. Onuda sallayarak anca uykuya daldırabiliyordum. Şimdi youtube dan ninni perisinin çabuk uyutan frekanslı bir ninnisi var. Açıyorum ninniyi bebeğimi yatırıyorum yatağına emziğini veriyorum 5-10 dk içinde uyuyor. Dalınca emziğini düşürüyor zaten alıyorum hemen. Sallamaya da gerek kalmadı çok şükür. En az 2 saat uyuyor gündüz. Geceleri de bu şekilde yapıyorum. MP3 e indirdim ninniyi minik bir usb hoparlör aldım sabaha kadar ninniyle rahat uyuyor. İsterseniz yabancılarında klasik müzik tarzında yüklediği ninniler var. Onları da deneyebilirsiniz. Yabancı ninnileri lullaby diye aratırsanız güzel ninniler bulabilirsiniz.

Back
X