• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Problemi Uyumuyor

tugbatopcu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
8,5 aylık doğduğundan beri yemin ederim gece uykusu yok gibi gündüz maksimum 30 dakika fazlası yok sallamaya devam edersem 30’dakika kadar daha o kadar . Son bir aydır ama tamamen perişan ediyor . Tükendim. Uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor tekrar uyut 15 dakika yine aynı salla 30 bu döngü sabaha kadar böyle devam ediyor önceden uyandığında ağlamazdı şimdi ağlıyor da ne yapmam gerekiyor kaç kez doktora gittim sordum yok bazı bebekler böyle cevap bu bay bay night de denedim hiç işe yaramadı

Uyku eğitimi almayı denedinizmi ? 6.ayda yaptık kızım 4yaşında şuan. 6.aydan beri hiç uyanmadan uyuyor. Yaşına girmeden denemelisiniz.

Uyku eğitimi almayı denedinizmi ? 6.ayda yaptık kızım 4yaşında şuan. 6.aydan beri hiç uyanmadan uyuyor. Yaşına girmeden denemelisiniz.
Henüz almadım ama alan arkadaşlardan çok olumlu dönüş almadım uykusuzluktan ziyade gündüz de hiç durmuyor sürekli kucak henüz emeklemedi belki emeklese rahat eder ama yok sürekli ayağa kalkıp yürüme modunda ellerden tutup yürütün diyor

Bir şey kullanıp iyi gelen var mı bitkisel vs
Bu bitkisel denilen şeylerin uyku eğitiminden daha yararlı olduğunu düşünmeyin. Bu damlalar sadece uykuya geçişi kolaylaştırıyor gece boyu uyutmuyor ayrıca ne kadar bitkisel tartışılır. Gece boyu yarım saatte bir sallamaktansa desteksiz uykuya geçmeyi deneyin. Bundan daha zor olmayacaktır.

merhaba,
bebeğim 19. ayına giricek. doğduğu zamandan beri uykuyu sevmeyen bir bebekti. yenidoğanda bile saatlerce uyumazdı.
uyku düzeni oturdu dediğimde de 40 dk lık uykular yapıyordu çoğu zaman.
1 yaştan sonra da gündüz tek uyku en fazla 2 saat gece sabaha kadar kesintisiz uyku hiç olmadı. en iyi ihtimalle 3 kere uyanıyor.
duyduğum bütün tavsiyeleri yapmaya çalıştım, burda da okudum konu açtım ama hiçbiri işe yaramadı. dün gece bile sabaha kadar en az 4 kere salladım kimi zaman oturdu kimi zaman ağladı bir şekilde sabahı ettik.
huyu böyle ve uykuyu sevmiyor diye kendimi avutuyorum.

merhaba,
bebeğim 19. ayına giricek. doğduğu zamandan beri uykuyu sevmeyen bir bebekti. yenidoğanda bile saatlerce uyumazdı.
uyku düzeni oturdu dediğimde de 40 dk lık uykular yapıyordu çoğu zaman.
1 yaştan sonra da gündüz tek uyku en fazla 2 saat gece sabaha kadar kesintisiz uyku hiç olmadı. en iyi ihtimalle 3 kere uyanıyor.
duyduğum bütün tavsiyeleri yapmaya çalıştım, burda da okudum konu açtım ama hiçbiri işe yaramadı. dün gece bile sabaha kadar en az 4 kere salladım kimi zaman oturdu kimi zaman ağladı bir şekilde sabahı ettik.
huyu böyle ve uykuyu sevmiyor diye kendimi avutuyorum.

ne diyim bilemedim size mi kendime mi üzeleyim ayağımda sallarsam iyi kötü uyuyor sallamazsam o da yok bazen gece o da fayda etmiyor sanki kurulmuş saat gibi uyanıyor 40 dakika da bazen yarım saat çok nadir iki saat uyur gece oda çok uykusuz ise kızımda uykusu sevmezdi ama büyüdükçe geç yatsa bile sabah uyurdu geç
Kalkardı oğlu 8 aylık uyumasından geçtim ağlayıp mızmızlanması bitirdi beni araştırınca otizim den tutta her şey çıkıyor uykus sorunu için beni daha çok bitiriyor

Canım kendimi gördüm oğlum 22 aylık vallahi doğdu gaz 7 8 aya kadar sürdü aman meme reddi aman atak aman diş derken aylardır uyumuyor tüm dişlerini bitirdi sağlıklı yürüyor konuşuyor yine uyumuyor 😂 bazı bebekler böyle seni teselli etmek isterdim ama bizde durum bu. Uyku eğitimi denedim yok çıldırdı önce memeyi reddetti sonra bir bağımlı oldu. Memesiz hala uyumaz. Gece ayda bir bir kere kalkar geri en az iki üç kere. Su içer bazen yemek yer bazen emip geri uyur. Altını çok ıslatsa ağlar değişmeden yatmaz. Allah’a şükür sütten keseceğim az kaldı. Herkes memeyi bırakınca düzelir diyor. Düzelirse söylerim. Anın tadını çıkar. Çok zor biliyorum ama bir şekilde geçiyor. Ben kafayı yemiştim psikolojim çok bozuktu stresten kırk kilo verdim uykusuzluktan perişandım. Şimdi günde bir kere uyuyor bir saat en fazla bir buçuk geri hep ayakta saatlerce ama bir enerjik sanırsın saatlerce uyumuş 😂

ne diyim bilemedim size mi kendime mi üzeleyim ayağımda sallarsam iyi kötü uyuyor sallamazsam o da yok bazen gece o da fayda etmiyor sanki kurulmuş saat gibi uyanıyor 40 dakika da bazen yarım saat çok nadir iki saat uyur gece oda çok uykusuz ise kızımda uykusu sevmezdi ama büyüdükçe geç yatsa bile sabah uyurdu geç
Kalkardı oğlu 8 aylık uyumasından geçtim ağlayıp mızmızlanması bitirdi beni araştırınca otizim den tutta her şey çıkıyor uykus sorunu için beni daha çok bitiriyor
son 5 ayda 3 çocuk dr u. 1 sağlık ocağındaki dr a gösterdim bu çocuk uyumuyor ne yapmam gerekir diye.
hiç biri sağlığıyla ilgili bir sorun olabilceğini söylemedi.
bir aile büyüğümüze okutturdum nazar mı var diye ama gene uykusunda bir değişiklik olmadı.
baybay damla bile denedim bir gece verdim. gene uyumadı.
ağrı kesici şurup, tetagil verdiğim geceler oluyor gene aynı.
yani aklıma gelebilcek herşeyi denedim yok değişmedi. evet diş ağrısı var diş çıkarıyor bir yandan ama diş ağrısı huzursuzluğunun istisnasız her gece olması beni çok yordu.
sabahları da geç kalkmaz 7 de uyanır işe gidiyorum anneanneye götürdüğüm için her sabah 7 de uyanır. bazen daha erken uyandığı oluyor tabi 6 da uyandığı zaman bazen sinir olduğum için tekrar uyutmuyorum zaten sabah olsu uyumak istemiyorsan uyumayalım diyip komple kaldırıyorum. ama çoğunluk en geç 7 de uyanmış oluyor hafta sonu da dahil.
bütün gece sabaha kadar ayağımda uyuyabiliyor alarmım çaldığında bırakıyorum yere. bazen ayağımda olması bile yeterli gelmiyor öyleyken de mızırdanıyor sürekli

Canım kendimi gördüm oğlum 22 aylık vallahi doğdu gaz 7 8 aya kadar sürdü aman meme reddi aman atak aman diş derken aylardır uyumuyor tüm dişlerini bitirdi sağlıklı yürüyor konuşuyor yine uyumuyor 😂 bazı bebekler böyle seni teselli etmek isterdim ama bizde durum bu. Uyku eğitimi denedim yok çıldırdı önce memeyi reddetti sonra bir bağımlı oldu. Memesiz hala uyumaz. Gece ayda bir bir kere kalkar geri en az iki üç kere. Su içer bazen yemek yer bazen emip geri uyur. Altını çok ıslatsa ağlar değişmeden yatmaz. Allah’a şükür sütten keseceğim az kaldı. Herkes memeyi bırakınca düzelir diyor. Düzelirse söylerim. Anın tadını çıkar. Çok zor biliyorum ama bir şekilde geçiyor. Ben kafayı yemiştim psikolojim çok bozuktu stresten kırk kilo verdim uykusuzluktan perişandım. Şimdi günde bir kere uyuyor bir saat en fazla bir buçuk geri hep ayakta saatlerce ama bir enerjik sanırsın saatlerce uyumuş 😂
Diyeceğim o ki kafana takıp çocuğu da kendini de strese sokma ben deli gibiydim. Aman uyuyacak şu saatte kesin. Yarım saat başında otururdum ki sallıyım geri uyusun o da şansa tabi uyursa. Hayatı zehir ettim kendime çok pişmanım öyle kabul edip yavrumla daha iyi zaman geçirsem zorlamasaymışım. Çocuğum benim yüzümden hep daha gergindi kimseye gitmezdim dışarı çıkmazdım sürekli ağlardı kucak isterdi uyumazdı herkes adını çıkarmıştı huysuz diye şimdi beraber geziyoruz oynuyoruz iş yapıyoruz. Az büyüsün daha iyi olur uyku konusunda da alışıyorsun

İnşallah siz memeden kesince rahatlarsınız bizim için erken ama inşallah düzelir

Diyeceğim o ki kafana takıp çocuğu da kendini de strese sokma ben deli gibiydim. Aman uyuyacak şu saatte kesin. Yarım saat başında otururdum ki sallıyım geri uyusun o da şansa tabi uyursa. Hayatı zehir ettim kendime çok pişmanım öyle kabul edip yavrumla daha iyi zaman geçirsem zorlamasaymışım. Çocuğum benim yüzümden hep daha gergindi kimseye gitmezdim dışarı çıkmazdım sürekli ağlardı kucak isterdi uyumazdı herkes adını çıkarmıştı huysuz diye şimdi beraber geziyoruz oynuyoruz iş yapıyoruz. Az büyüsün daha iyi olur uyku konusunda da alışıyorsun
İnşallah böyle gezeceğimiz günler gelir ikinci çocuğum ama bu ikinci çok kötü etkili etkiledi beni bir de doğduğunda küvezde kaldı 10 gün solunum yüzünden o benim psikolojimi altüst etti hep bir şey arar oldum iki kez nöroloji doktoruna güttim en son bu ay gittim hep aynı şeyler her bebek uyumaz uyumaz da o psikoloji ne olacak dayan hep aynı

Back
X