uyurken bana neler oluyor gülüm ???

kiraz_mevsimi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
281
61
643
Merhaba hanımlar..Ben çok sıkıntıdayım.gece hiç uyuyamıyorum, gündüz de kendime gelemiyorum bi türlü. Hiç bişey yapamıyorum hiç bir yere gidemiyorum .Uyuduğum da sabah uyanınca o kadar her yerim agrıyo ki sanki yük taşımısım gibi.kollarım kopuyor parmak uçlarım bile agrıyo. Belim sırtım çok fena.Yatak diken gibi geliyo.Artik akşam olmasın istiyorum gece uyuyamiycam die çok uykum geliyo ama nafile.23 haftalık hamileyim bundan mı acaba hamileligimde Allaha Şükür bi sorun da yok Şekerim falan da cıkmadi.sizlere de böyle oldu mu nasıl düzene sokabilirim erken uyumaya calissam bile gece bi uyaniyorum her yerim agrimis kimildayamiyorum.Ne kullanabilirim napabilirimm cok gergin ve mutsuzum

canım geçmiş olsun diycem çünkü hastalık gibi insanı çok huzursuz eden bir durum bu ..eğer gece uyuyamadığın için ertesi gün öğleye kadar yatıyosan olay kısır döngüye girer .bir gün çok erken kalk sıkıca giyin hafif bir yürüyüş yap o günün akşamında da ılık bir duş arkasından bir bardak ballı ıhlamur iç ve uykun gelir gelmez hemen yatağa gir .eline bir tesbih al Allah yada besmele demeye başla 99 luk tesbih bitmeden uykuya dalarsın .fakat fosfor magnezyum ya da demir eksikliğin varsa onu da baktırman lazım bunlarda yapar.inşallah hayırısıyla alırsın bebişini kucağına ...

Deniyorum çok uykum da geliyor ama olmuyo zikirmatik hep elimde zaten uyuyakalamiyorum uyumayinca da aklı karışıyor insanin demir eksikliğinden olabilir haklısın. Ama bebeğim doğmadan şu günlerimi iyi değerlendirmek istiyordum olmuyo

Ben de farkli durumda degilim... Hamileligimiin ilk baslangicindan beri gece uykularim iyice sasti... Bu hamilelikten kaynakli. Benim hamileligim 2 hafta onden gidiyor, en ufak bir is yapsam bile belim agridan kopuyor... Hele ki uzanmaya goreyim, yerimden koturum kalkiyorum sanki, belimi dogrultamiyorum... Yatak konusunda da ayni durumdayim. Aksam normal yatiyorum, gecede cok fazla kereler uyaniyorum ve her uyandigimda sanki belimi kirmislar gibi agrilarla uyaniyorum...

Cevremdeki tecrubeli anneler bu durumun normal oldugunu soyluyor. Ben erken yasiyormusum bu durumlari, normalde 6. aydan sonra bu tarz sikayetler artarmis zaten. Bebek kilolandigi icin anneye daha fazla yuk biniyor ve bel agrilari ciddi derecede rahatsizlik verici duruma geliyormus...

Ben bu konuda pek birsey yaptigimi soyleyemem. Sabah 7:30 dedi mi uyanigim, zaten duzgun bir uykum olmuyor geceleri. Cozumu ben de erken kalkip, gece de gozlerim kapanmaya baslayincaya kadar dayanmakta buluyorum. O zaman gece uykusunu duzgun alabiliyorum. Fakat gun ortasinda saat 14:00 - 15:00 civarlari bir agirlik ve uyku cokuyor bana, direnmiyorum ve hemen uyuyorum. Bazen bir saat, bazen iki saatlik bir uyku oluyor bu. Ama dinlendiriyor.

Uykun oldugu zaman gun icerisinde hafif bir muzik ac, koy kafani yastiga, uyuyamasan bile dinlenmis olursun.

Bu sorunlarini bir de doktorun ile paylassan? Belki sana bir fikir verecektir?

​Tiroitlerinize baktırdınız mı yeni yakın oda uyku problemi yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…